vidijela sam da ima mei taia s suzenim djelom di su noge...u cemu je razlika?
vidijela sam da ima mei taia s suzenim djelom di su noge...u cemu je razlika?
Ako je MT presirok onda bebine noge dobiju urezanu crvenu crtu na mjestu oslanjanja kad ih nosite. E kad bi bebe znale govoriti ali ja mislim da ih tu i malo zulja. Po mom skromnom misljenju bolji je MT koji je malo urezan a ako noge narastu pa okolo mlataraju uvijek se mogu prihvatiti duzim krakovima nosiljke.
Nadam se da sam pomogla.
A i mene bole ledja od nosanja u MT a od slinga nista. U slingu nosim na boku a u MT ispred sebe. Mislim da su mame ipak malo njeznije i da je tesko nositi bebu ako je teska. Kad malo naraste nosicu je na ledjima i mislim da ce biti onda ok.
mene isto bole leđa dok nosim u MT
Meni je bilo super dok je imala 6mj i pravo smo se nosale a sada :? Nikak ne mogu da podnesem opterecenje. Mislim da ima sada i preko 7kg. Nije to velika tezina. Ja inace imam problema sa kicmom i laganu deformaciju ali mi sling bas pase. Zna me i od njega zaboliti ledja samo ako sam inace jako umorna i nisam nizasta ili ga dobro ne namjestim.
Luka ima skoro 13 kg. i uopće me ne bole leđa.
Istina, ne nosimo se satima, ali ipak.
Više se npr. umorim nakon nekog vremena nego što me zabole leđa.
Ali u usporedbi s nošenjem na rukama - razlika nebo i zemlja.
L ima blizu 9 kg. Nosamo se u svemu, a od nedavno i u MT. :D Super nam je. Leđa me uopće ne bole. Prva šetnja nam je bila malo promašena, jer nisam dovoljno dobro zategnula trake, ali otada pri zatezanju malo poskakujem i sve 5.
Mene jedino bole stopala... U čemu god da se nosimo. Prilično jako. Ne prestaju.Muči li tko takvu muku?
tko ima mei tai? od kojeg matreijala je napravljen? i kaj ide u naramenice? tanka spuzva ili kaj?
koliko mi materijala treba za jedan?
mora biti nerastezljivo čvrsto platno, najbolje pamučno (ukrasni panel može biti i od nekih finijih materijala). Moj je ja mislim malo podstavljen, pretpostavljam s onim bijelim poliesterom :?Angelina_2 prvotno napisa
Često budu i malo jače podstavljeni i širi krakovi na mjestu gdje ide preko ramena i oko bokova, ali to nemam. Baš mislim da bih mogla naručiti jedan malo pojačan, jer je mala sve veća...
ma ja si hocu sasiti...jucer sam se otelila u nepodstavljenom...vuru vremena je spal unutra
Angelina, ja imam instrukcije za sivanje sa slikama (doduse uzorci su ruzni) ovdje. S tim da sam odonda sasila jos dosta MTa i malo unaprijedila sve i npr sad bi preporucila dulje krakove nekih 20cm.
Ako ti imas vec MT doma i bole te ledja, trebas prvo vidjeti da li je stvar u vezanju ili necemu sto se moze otkloniti. U pravilu su MT napravljeni od nekog s iskustvom nosenja bolji od onih koje sama sasijes. Npr. mozes postirati slikice kako to izgleda na tebi kad te bole ledja. Mogu reci da su odmah nakon 2. poroda neka 3 tjedna i mene bolila ledja kod nosenja zbog nekog razloga, a kako je mala rasla (ili se ja oporavila?), to me je manje bolilo (?!). Ali npr. razlozi zasto te moze boliti:
- beba ti je prenisko na tebi svezana
- naramenice su ti preuske (bez obzira na to koliko su podstavljene)
- naramenice su ti od pretankog materijala (lako se guzvaju i boraju itd)
- polozaj ti ne odgovara - probaj razlicite nacine vezanja
naramenice su ti preuske (bez obzira na to koliko su podstavljene)
- naramenice su ti od pretankog materijala (lako se guzvaju i boraju itd)
naramenice nisu uopce podstavljene i dosta su siroke ali mi se na mjestima frce...
zato bi si sasila jos
Htjela sam reci da ti novi MT sa podstavljenijim naramenicama vjerojatno nece rijesiti problem, ako su ove nepodstavljene naramenice vec sada siroke. Po mom iskustvu, sirina a ne podstavljenost naramenica je ono sto odredjuje udobnost. Ako mozes posuditi koji drugi MT s drugim krojem i vidjeti da li podstavljenost rjesava problem, mozda si mozes ustediti truda.
Sretno!
misli mda je problem frkanja...jesudosta siroke ali su mi samo na amenima ravne
koji materijal kupiti a da nije skup?
za traper znam, i za keper...ima jos koji?
za mei tai
Imam pitanje vezano za kupovinu Mei hip-a od Ellanoo, pa da ne otvaram novu temu mislila sam da ce biti ok ovdje napisati.
Onda ovako, surfam i trazim i nikako da nadem gdje kupiti kod nas. Bebuska ima samo jedan uzorak i to je to. Ostali distributeri (koji su upisani na Ellanoo stranicu) nemaju niti jedan u ponudi(mama i beba)
Da li je netko kupio Mei hip i gdje, da li ima po ducanima?
Unaprijed zahvaljujem!!
![]()
Pozdrav!
ja sam razmišljala o tome da kupim mei hip, ali sam odustala i sašila jedan sling i s njim sam oduševljena. MT na boku mi se ne čini više tako dobra ideja. Njegova najveća prednost je u ravnomjernom raspoređivanju težine na oba ramena, ali ako ćeš nositi na boku svakako bih preporučila sling, puno je jednostavniji za "montiranje".
Mei hip ti je zapravo unakažena verzija mei tai-a
sa mei tai nosiljkom možeš bebu vezati naprijed, na leđa i na bok, a u mei hipu samo na bok.
pomikaki ti dobro veli, ako hoćeš bebu nositi na boku, bolja varijanta ti je sling (i daleko brže ga možeš namjestiti.![]()
da dodam da imam i jedan običan MT, vezala sam ga i na bok, nije komplicirano ali dosta neudobno. Prejako opterećenje na jedno rame. Mei Hip bi valjda trebao biti udobniji, ali mi se čini da nema smisla to kupovati kad usporedim sa slingom.
Čudno, ali sling me puno manje opterećuje premda je opterećenje samo na jednu stranu :?
Ja bi kupila Mei hip vise za muza nego za sebe. Ja malu nosim u sleepywrap-u ali muz kaze da mu je to prekomplicirano.
Ako netko moze javiti gdje mogu kupiti Mei hip od Ellanoo bila bi zahvalana. Na njihovoj stranici svi linkovi koji su za hrv. nemaju Mei hip u ponudi...
Da li mozda postoji ducan u hrv. koji prodaje Mei Tai i Mei Hip pa da se moze isprobati?
Hvala!
Bebuškachundra prvotno napisa
Ali pogledaj prvo i ovo: Mei tai vs Mei hip.
Hvala Balarosa,
Bebuska ima samo jedan Mei Hip a na ellanoo imaju par vrsta - sto se tice dizajna, pogledat cu temu koju si stavila.
Hvala jos jednom!!
Samo da napomenem - marka je Ellaroo.
A evo ti još dva linka, nadam se da je to ok.
Forum o nosiljakama
Nešto što me oduševljava i mora biti pokazano
Kako su star vaši klinci koje nosate u MTu? Znam da je granica zapravo moja fizčka snaga, ali razmišljam ima li uopće smisla nabavljati Me Tai sada kada se već bliži drugi rođendan. Mi uvijek kasnimo, s platnenima smo počeli sa 10 mjeseci.
ajme
da bar nisi stavila ovaj drugi link :shock:![]()
fe-no-me-nal-no
To mi MM otvori kad me nagovara na novu bebu![]()
pa ako volite duge setnje, planinarenja i sl, onda bih ja rekla da jos uvijek ima smisla.lucij@ prvotno napisa
:shock: tko to radi? ovaj drugi link, mislim? Da li se može naručiti?Balarosa prvotno napisa
ta zenska...super izgledaju...al je rucni rad pa je malo cijena.... ali ok...ja da imam viska para bi definitivno kupila jer su pre......ma prekrasni
a gdje se vide cijene ili gdje je kontakt? ja ne uspijevam skužiti.![]()
ne znam kako se to radii da li se trebam registrirati nekamo. Ali dobila sam informacije na pp pa ću se snaći... da ne oftopičarim sad više
zar to nisu pixiekid meitai?
upravo ove s fotografija sam vidjela na njihovom standu u bocarskom, cijene oko 600 kn koliko se sjećam
kontaktirajte pixije
ja pitala zensku na forumu ona veli da ih ona siva...je oko 600kn
je....sad samisla gledati u poslane poruke..![]()
zbilja izgleda super, ja baš mislim da sinabavim jedan MT s malo bolje podstavljenim krakovima… 600 kn mi je zbilja puno, moram još malo odvagnuti tu brojku
kupia ovih dana na burzi mei tai i super mi je.zavezala ga bez pol frke, nist ne zulja jedino ledja bole..
s pouchem muku mucim, nikako da se ufuram..moram ga prodat i kupit jos jedan mei tai. nikako ne osjecam kad L stavim unutra da je to "taj" polozaj.
a djelovala mi je puno jednostavnije..![]()
a 600 kn je meni malo previse..bolje da ne spominjem svoj minimalac.
ali to nije običan mei tai "za po doma". to je delicija, kao i npr. svileni sling.![]()
Kud spomenu silk sling?! Odmah mi je proradio sav snobizam i zaljubila sam se u ovaj http://www.pixiekid.com/shop/index.p...roducts_id=256
ja sam si obećala da ću si kad-tad pokloniti teyetakamu.
a onda sam vidjela ove mei taijeve.![]()
Bas mu je i predivna cijena. E da idem na kakve gala vecere ili u pozoriste bas bi mi trebao jedan takav![]()
Ovako sam zatvorena u kuci i koristim sling za granapa ili kakvu setnju ili setanje cure i bas bi mi pasao za takve prilike jedan svileni, da ne spominjem da sam stalno u trenerci.![]()
Ja kontam da se sling vise isplati jer se poslije moze nositi kao pasmina...prekrivac....(za tantra fotelju..) Ne bi mi palo napamet onakvo sto proslijedjivati dalje...
![]()
crna ninet, ne spominji tantra chair. i ovako smo off topic.![]()
Vagala sam da mi je puno onih 480 kn za MT, ali kad sam prvi put vidjela Te Nove MT, razumpomikaki prvotno napisa
je rekao: treba mi MT. Bio je naručen isti dan :D
jučer nam je, dok je mm nosio malca u mt, neka žena prokomentirala da u njeno doba nisu dali da tako malo dijete, skoro 6mjeseci, sjedi. kaj vi mislite da beba u mt sjedi :?
ni u današnje doba djeca ne smiju sjediti dok sama na prosjede (a to je obično nakon 6 mjeseci)
ali u MT, kao ni u slingu niti u marami, ako su pravilno postavljeni, djeca ne sjede