Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 560

Tema: mei tai

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jasno je meni da se rijetko koje dijete sa 6 mjeseci samo posjedne, iako ih rodielji često posjednu, i to naravno ne radimo, baš me zato i mučilo je li taj položaj u mt sjedenje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

raširene nogice, koljena u razini guze, čvrsto uz tijelo, to bi trebalo biti pravilno zar ne :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo mi smo do sada bili u slingu alo kako gita ima 11 kg sada trazhim neshto shto che mi biti manje bolno za ledja.
    trenutno isporabavam meitai od frendice i nosim ju naledjima. malo mi samo djeluje nestabilno - onako ima lufta izmedju nje i mojih ledja. ima li ko koristan savjet?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ako netko mozhda ima savjet kako da ju sprijechim da mi pochupa svu kosu - to joj je glavna okupacija kad ju nosim. ak nastavi ovim tempom do kraja tjedna chemo imat iste frizure

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ula prvotno napisa
    raširene nogice, koljena u razini guze, čvrsto uz tijelo, to bi trebalo biti pravilno zar ne :?
    to i je pravilno.
    Poanta je u tome da u nosiljci diete ne smije opterećivati svoje nezrele mišiće, niti biti u neprirodnom položaju.

MvG- moraž zategnuti naramenice Mei taia čvršće, nagni se prema naprijed kada se zatežeš.
    A kosa, pa postati će joj dosadno nakon nekog vremena, ili joj daj neko pecivo ili rižastiropor da gricka, pa joj okupiraj ruke

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gdje bi tochno trebao bit krizh na na ledjima? na video-uputama ga teta stavi bebi na guzu al meni to niako da podje za rukom...

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kad vraćaš trake na leđa, vrati ih između bebinih ruku i nogu, pa ih prekriži, i vrati naprijed prolazeći ispod nožica.
    Ako su ti trake prekratke za vraćanje, veži ih na tom mjesut gdje se susreću.
    Ne postoji strogo pravilo, svakome odgovara drugačiji tip vezanja, ali za početnicu, ja ti predlažem da trake uvijek provlačiš između ruku i nogu djeteta.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nama ništa nije pomagalo -. za dobrobit svoje kose odustala od nošenja na leđima :/
    a što se tiče zatezanja, meni je najbolje onako "pocupkati", kao da namiještaš ruksak, da se težina fino raspodijeli.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    nama ništa nije pomagalo -. za dobrobit svoje kose odustala od nošenja na leđima :/
    a što se tiče zatezanja, meni je najbolje onako "pocupkati", kao da namiještaš ruksak, da se težina fino raspodijeli.
    kad nosim na leđima, obično vežem kosu u jednu kečku, kao rep sa strane. A ako ti je kosa kraća, možda bi pomogla neka kapa ili šeširić?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

za sad ništa nije upalilo, kad počne zima i prave kape - probat ćemo opet.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala, misslim da chu (prisilno) prilagodit frizuru... ma ionak bi mi makeover dobro doshao

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Malo podižem temu jer trebam pomoć.
    Kako ću doći do broja neke tete šivalice (npr. Tabite) radi dogovora oko kupnje MT?
    I dali netko zna koja je cijena sada? (Šteta šta ne može na rate- toliko o stiskanju remena!)
    Unaprijed hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Astral...

http://www.dodoty.com/

Evo...ovo ti je njena stranica.

Ima i svoj album:
    http://picasaweb.google.com/tabitasling

Možeš joj se javiti preko kontakta na stranici, javit će ti se na mail brzo ili ju nazovi na mob, ima u albumu broj. Ona je super, sve ćeš se s njom dogovoriti. Može te i pričekati za lovu. ja sam naručila nedavno mei tai i baš Jsmo se fino sve izdogovarale. Daje i popuste.
    Sretno!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure, hvala puno na pomoći!!
    Idem malo pogledat koji mi se sviđa

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

MM je danas prvi put nosio J. u mei tai-u :D

Trenutno je do Nove Godine na godisnjem pa cuva djecu,
    ja radim, a on ludi.
    Te ne stigne ovo, te mala place...
    Ode van, ja dijete na ledja i udri usisavat, slagat robu.
    Zatekao nas kako se zabavljamo, dijete mirno, cupka mami kosu
    i provali - Ajde mi pokazi kako se to cudo veze!
    Ja :shock: pa :D
    I nosili su se

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam svog bebača probala staviti u mei tai (ima 1 mjesec) u onaj položaj žabice (cijeli unutra) - našla sam upute na you tubu
    da ste čuli tu dernjavu
    dakle, ništa od mei taija zasad, očito smo još premali, naručili smo maramu pa čekamo da se počnemo ozbiljno nositi :D

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    ja sam svog bebača probala staviti u mei tai (ima 1 mjesec) u onaj položaj žabice (cijeli unutra) - našla sam upute na you tubu
    da ste čuli tu dernjavu
    dakle, ništa od mei taija zasad, očito smo još premali, naručili smo maramu pa čekamo da se počnemo ozbiljno nositi :D
    kakav je taj položaj žabice, noge skupljene? Nije valjda da može i tako mali bebač u MT?
    Inače ako plače kad se nosi bilo u MT ili marami pokušaj kad je malo pospaniji, napapan i čisto presvučen, pa malo pjevuckaj, ljuljuškaj dok ga stavljaš a onda u bržu šetnju, jako brzo će se smiriti.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=56WRn_lyhlg

evo uputa za novorođenče u mei taiju
    ali moj se dečko buni, moguće da je ipak neudoban položaj :/
    u svakom slučaju, mi smo krenuli naopako, najprije dobili mei tai a onda naručili maramu
    no, svakako bitno da se počnemo nositi :D (osim na rukama)

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zaboravite prethodni post jer upravo smo se vratili iz prve šetnje u mei taiju :D :D :D

baš kad sam tu pisala, palo mi je na pamet da sam mei tai fakat isprobala samo jednom i da bi ga mogla probati opet...
    i uspjelo odmah
    dečko se naslonio glavicom na mamu i iste sekunde zaspao tako da sam mu još stavila kapicu i ogrnula dekicom (jer je bio u "kućnoj" odjeći) te smo se prošetali vani

osjećaj je odličan :D
    on je držao cijelo vrijeme glavicu priljubljenu postrance uz mene, nogice u žabicu tako da mislim da je položaj bio ok ali ipak ćemo za svaki slučaj više koristiti maramu dok ne napuni bar 3 mj.

prošli put sam možda i ja bila nervozna pa je on reagirao plačem a ovaj put se rasplakao kad sam ga izvadila iz mei taija

u svakom slučaju, mei tai

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, često ne uspije kad isprobavaš prvi put (slično je bilo i kad sam ja pokušavala prive pute vezati bebu u maramu) pa se mame obeshrabre. Ja sam bila toliko izbezumljena da sam reka da me ipak ne košta ništa pokušati ponovo, ionako plače cijeli dan pa može plakati i zbog marame i onda je ipak upalilo.

Sad mi se čini da kad rodim drugo ide u sve nosiljke redom od prvog dana, a onda sam bila tako izbezumljena...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pomikaki, točno tako

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ps. ovaj link mi je otkriće (za ovo dijete kasno ali bit će za slijedeće), ovo mi je prvi glas da možeš nositi novorođenče u MT-u!!! :shock:

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja nikada nisam probala novorođenče staviti u MT, i stvarno ne bih komentirala taj položaj dok ga ne probam

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Taman sam gledala ovaj video i još neka videa kako se nosi novorođenče u MT, i uopće ne izgleda neudobno. Poduprta je guza i glava baš kao kad nosiš bebu u rukama.
    Jedva čekam da dobijem MT pa da i ja probam :D
    Ovako me ubiju leđa...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja ću se samo pohvaliti da je danas moje dijete dovuklo MT iz hodnika u boravak, primilo jedan "krak" i viče aaaajdeeeeeee 8)

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kahna

što se tiče MT i male bebice, ja sam uglavnom skužila da je najteže postići da MT pridržava bebi glavu, trebaš ga namjestiti tako da mu glavica ne viri gotovo niti malo vani i onda je ok

ali svejedno sam oprezna, sigurnija mi je marama jer se lijepo može omotati bebi oko glave

a mei tai mi je prekrasan i jedva čekam da bebač napuni bar 3 mj. pa da se više nosimo u MT :D

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    što se tiče MT i male bebice, ja sam uglavnom skužila da je najteže postići da MT pridržava bebi glavu, trebaš ga namjestiti tako da mu glavica ne viri gotovo niti malo vani i onda je ok

ali svejedno sam oprezna, sigurnija mi je marama jer se lijepo može omotati bebi oko glave
    da, i ja bih rekla da se marama bolje obavija oko tijela.
    To s MT-om morat ću ipak probati kad opet rodim

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa

da, i ja bih rekla da se marama bolje obavija oko tijela.
    To s MT-om morat ću ipak probati kad opet rodim
    E ovaj dio i ja jedva čekam

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Ja ću se samo pohvaliti da je danas moje dijete dovuklo MT iz hodnika u boravak, primilo jedan "krak" i viče aaaajdeeeeeee 8)
    Kad idemo samo do dućana po kruh, moja obavezno ode sama do ormara i izabere u čemu ću ju nositi taj dan, MT ili sling (je, ima skoro 2.5 godine)

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi se nosimo u marami :D
    meni skoro iz prve uspio križni vez i bebaču se jako sviđa

istina, treba malo više prakse s maramom, ja sam prvi put super zavezala pa drugi put nisam baš dobro, treći super i tako - treba nam malo prakse...

ali zahvaljujući prije svega MT :D (i video uputama na you tubeu)
    MT je zapravo kao marama samo što ima 4 kraka 8)
    kod mene je upravo MT bio presudan da se odlučim i na maramu i skužim da sve skupa i nije tako komplicirano kako se čini...
    zasad ćemo u marami a kad zatopli, onda ćemo se šminkati u našem fensi mei-taiju jer marama je super, ali je MT nekako još posebniji i coolerskiji 8)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Htjela bih naručiti MT Kozy i trebam mali savjet.

Ovdje imaju MT s prednjim džepom. Da li je to praktično koristiti ili smeta bebi?

http://kozyfabrics.homestead.com/

Ovdje imaju iste nosiljke (bez tog džepa) samo s popustom.

http://www.theecstore.com/index.php?...5e919678a6aa32

Razlika je u 14$, pa da ne bacam novce bezveze.....

Da li se MT Kozy prodaje z RH ili negdje bliže (zbog cijene šipinga).
    Ovaj mi je zanimljiv jer planiramo još djece, a u njega se može od rođenja, pa..... čini se dobra investicija. Inače, imamo problem jer J neće u kolica.... hoće samo na ruke....sad zima pa mi njegova jakna klizi o moju....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj MT isto ima džep sprijeda ali u njega zapravo ništa ne stane, osim kojeg papirića, recimo pokaza za bus kad tkanina nije rastezljiva a beba iznutra pritišće leđima.
    Više mi je onako estetski. Eventualno da je napravljen od drugog. rastezljivog, materijala možda bi nečem koristio, ali ovaj je rađen od materijala za krakove a panel je u drugoj boji. Lijepo izgleda ali to je sve.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

samo da javim svoje oduševljenje MT, od pixiekid sam ga nabavila i cudo je - ugodan za moja ledja, malac se ugodno smjesti, obvezno otkunja turu u setnji inace smo pospremili kolica - nikad njima nije bio oduševljen pa smo jedno vrijeme koristili ruke ili klokanicu al kako mi se ona nije dopadala (meni leđa otpadala usprkos mom laganom dečku a nikako mi se nije činilo da je njemu ugodan) odvažila sam se i poručila sling i to je bio pun pogodak. Moj nemirko je počeo uživati u šetnjama, al sa skafanderom je sling malo nespretan tako da je MT sad za vani a sling za doma. S drugim djetetom kolica neću ni koristiti osim za iznimne prilike! i žao mi je što od prvog dana nisam imala sling al kad sam ga tražila za dar rekli su mi šta će ti taj komad platna i donijeli baby alarm

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kako da dođem do tih teta šivalica?????? anybody???

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jedno praktično pitanje:
    kako djete svezati na leđa i obući jaknu?

Sad mi ga je puno lakše nositi na leđima, ali zima mi je još bez jakne :/
    a nezgodno mi ispod njega a preko njega nemoguće

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

djete = dijete

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kahna- ja ga vežem preko jakne. ili se smrzavam.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

obuci jaknu naopako, da ti kopčanje bude na leđima.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    obuci jaknu naopako, da ti kopčanje bude na leđima.
    Probala sam i to, ali, pa ne mogu tako među ljude
    A i pada mi, obzirom da je naopako, samo se povlači dolje :/

A niš, čekam ljepše vrijeme

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

htjela bih kupiti mei tai, curica mi ima 5 i pol mjeseci, a dok ja odaberem sto bih, napunit ce ona i 6 . trebala bi mi pomoc tj. dobronamjeram savjet. vidim da se spominju pixiekidovi, spominje se sivalica tabita, a naisla sam i na pandu. razlike u cijeni ima, a pitam se ima li velike razlike u kvaliteti... pa ako netko ima iskustva s nekima od njih, ili nekim cetvrtim, molim da podijeli! hvala!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj je tabitin, jednostavan ali dobar, fali mu možda da se malo pofutra na krakovima gdje idu preko ramena, ali to se sigurno možeš s njom dogovoriti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jučer sam prvi put nosila Jakova u MT (Pixie). Sve je OK osim što imam osjećaj da mu se previše zarezuje u pregib od koljena. Naravno, bio je samo u bodiću.
    Ima li nekog lijeka za to?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala na odgovoru, pomikaki! Mislim da cu uzeti Pandin! Naime, Pixiekidovi su valjda dosta ok, ali su mi malcice preskupi, tabitin je solidan, sto znaci da se i za nesto manje novaca moze dobiti ok stvar, a Pandinima se moze mijenjati ukrasni panel, pa je to, eto, presudilo...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Jučer sam prvi put nosila Jakova u MT (Pixie). Sve je OK osim što imam osjećaj da mu se previše zarezuje u pregib od koljena. Naravno, bio je samo u bodiću.
    Ima li nekog lijeka za to?

ja ne radim taj dodatni vez ispod koljena kako je prikazano na snimci.. proporcije mi ne dopuštaju ali je sasvim ok svezati iza leđa pa odmah nazad na struk (ako dijete nosiš na leđima).
    Nama to odgovara i bez prolema možemo i na dulje staze.

što se tiče kupovine ja i dalje zagovaram da je bolje i malo skuplje ali puno kvalitetnije jer to je nešto u čemu se i djete i majka moraju osječati apsolutno ugodno.

Osim toga-brzo se prlja zbog dugih traka pa se i često pere tako da ja ne znam kud bih s dodatnim panelima. meni bi to bila samo dodatna komplikacija.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj mozarela prvotno napisa
    što se tiče kupovine ja i dalje zagovaram da je bolje i malo skuplje ali puno kvalitetnije jer to je nešto u čemu se i djete i majka moraju osječati apsolutno ugodno.

Osim toga-brzo se prlja zbog dugih traka pa se i često pere tako da ja ne znam kud bih s dodatnim panelima. meni bi to bila samo dodatna komplikacija.
    Slazemo se oko skupoce i kvalitete, ali sam stekla dojam da to u ovom slucaju nije bas tako, tj. da za tih 100 kn necu dobiti puno kvalitetnije... Ah, sad sam opet na pocetku . Ima li netko taj Pandin, a da je vidio i Pixiekidov ili obrnuto pa da usporedi? Hvala!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[quote="Mimah"]
    Citiraj mozarela prvotno napisa
    Slazemo se oko skupoce i kvalitete, ali sam stekla dojam da to u ovom slucaju nije bas tako, tj. da za tih 100 kn necu dobiti puno kvalitetnije... Ah, sad sam opet na pocetku . Ima li netko taj Pandin, a da je vidio i Pixiekidov ili obrnuto pa da usporedi? Hvala!

svakako provjeri pojačanje na ramenima. bez toga nemoj uzeti.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala, mozarela! Poslala sam im mail pa cemo vidjeti! Bas me zanima koji cu na kraju kupiti!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

bok svima,trebam savjet,mi se skoro stalno nosimo, ali na rukama, nemogu više, ima tri ipol mjeseca i nije težak, oko pet kg,malo mu je još glavica klimava, neznam kakoda se drugačije izrazim.imamo klokanicu ali mu je prevelika,jučer smo posudili mei tei,pixie,ali on neće bit okrenut prema meni jer ga zanima sve okolo,jako je živ i nemiran,neznam kako bi ga zavezala, ili da kupim sling ili maramu jer mi ruke odpadaju i ništa nemogu napravit

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ineska.a prvotno napisa
    bok svima,trebam savjet,mi se skoro stalno nosimo, ali na rukama, nemogu više, ima tri ipol mjeseca i nije težak, oko pet kg,malo mu je još glavica klimava, neznam kakoda se drugačije izrazim.imamo klokanicu ali mu je prevelika,jučer smo posudili mei tei,pixie,ali on neće bit okrenut prema meni jer ga zanima sve okolo,jako je živ i nemiran,neznam kako bi ga zavezala, ili da kupim sling ili maramu jer mi ruke odpadaju i ništa nemogu napravit
    možda da za početak probaš sa slingom ili maramom? Da si bliže posudila bih ti ja jednu maramu. Ali ako si recimo iz zg-a sigurno će se naći koja cura s foruma voljna demonstrirati i posuditi koju nosiljku!

evo vidi
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=66172

Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •