Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 560

Tema: mei tai

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam u Čazmi, a mama mi je u Zg, ja bi svakako kupila nešto od toga, ali neznam šta mi je najbolje kupiti da ga mogu nositi da gleda prema naprijed, nema veze što neće u šetnje u kolicima, ja bi nešto jednostavno za doma, mislim da mi je sling najednostavniji, ali neznam da ću ga u tome moći nositi prema naprijed, a maramu neznam kako bi zavezala kad je on stalno u pokretu, stalno lupa nogama i rukama, nikad nije na miru

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala ti, kupit ćemo maramu jer je za sling prenemiran, vidim barem da tako mame sa nemirnom djecom kažu,nadam se da će se htjet nositi u tome, ako ne uvijek ju možemo pokloniti

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ineska.a prvotno napisa
    hvala ti, kupit ćemo maramu jer je za sling prenemiran, vidim barem da tako mame sa nemirnom djecom kažu,nadam se da će se htjet nositi u tome, ako ne uvijek ju možemo pokloniti
    Ja sam moju počela nositi u marami baš s 3.5 mjeseca. Kad sam ju prvi put strpala u nju okrenutu prema meni malo je negodovala, ali čim sam počela hodati (malo brže) odmah se smirila. Vjeruj, prihvatit će to nošenje okrenut prema tebi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja trebam pomoć vas iskusnih.
    Čitajući ovdje, čini mi se da je mei -tai najbolji za mene, ali pa vas molim za mišljenje jesam li ispravno zaključila.
    Beba ima 6 i pol mj. , velika je, vrlo čvrsta i vrlo živahna i nigdje ne želi biti osim meni u naručju. Ja u čudu, ove dvije prije nje sam često nosila po rukama, u klokanici, ali ne toliko, znale su se i "same zabaviti", makar nakratko.
    Problem je što imam dosta posla, ko i sve mame, no sad je to već troje djece, a s maleckom zbilja ništa ne stignem jer ne mogu istovremeno kuhati, čistiti, sve drugo obavljati i nju nositi na rukama.
    Da stvar bude gora, takvu nespavalicu kao što je ona ja u životu još nisam srela pa nemam ni onih par sati njezinog dnevnog sna jer spava samo dok doji.

Pitanja - može li se beba u toj nosiljci nositi na boku i postoji li položaj gdje je ona licem okrenuta prema van, da zadovolji znatiželju.
    Ako ne, jesu li bar ovi drugi položaji dovoljno stabilni i čvrsti da mogu npr. sjeckati mrkvu, kuhati, dok je ona unutra.
    Zatim, mora li se kod Tabite posebno naglašavati da pojača to podstavljanje remena da ne žulja ili to ona za svaku nosiljku sama napravi.
    Hvala vam, moram se prilagoditi djetetu, jesam li na pravom putu?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sling ti je nekako najupotrebljivija naprava od koje se nećeš razdvajati - čak i kad će ti trebati samo povremeno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi

mei tai mozes svezati i na leda, sto se kuhanja tice, to je najsigurnije. ja sam ju po doma nosila u slingu, ali kad mi se pocela bacati u lonce i na nozeve sam ju premjestila na leda.

za tabita mt ne znam, ja imam pixie i prezadovoljna sam, em su mi prelijepi em su udobni, nosim ih non stop.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sling je zayeban ako imas bilo kakvih problema sa kicmom ili ramenima. ja ga koristim za kraca nosenja, ako slucajno zaglavimo duze onda snosim posljedice.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    sling je zayeban ako imas bilo kakvih problema sa kicmom ili ramenima. ja ga koristim za kraca nosenja, ako slucajno zaglavimo duze onda snosim posljedice.
    Baš tak. Sling samo za kratka nošenja i lagane šetnje. S maramom je najlakše nositi dijete, ali traje mrvu dulje dok ne zavežeš, pa MT i tek onda sling. Sling mi je super kad se hoće malo nositi malo hodati, ili od auta pa nakratko u dućan i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tak je i kod mene, ali bio mi je fenomenalan dok mala nije presla odredenu kilazu, do onda sam ju i u slingu nosila duze bez poteskoca.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jesi

mei tai mozes svezati i na leda, sto se kuhanja tice, to je najsigurnije. ja sam ju po doma nosila u slingu, ali kad mi se pocela bacati u lonce i na nozeve sam ju premjestila na leda.

za tabita mt ne znam, ja imam pixie i prezadovoljna sam, em su mi prelijepi em su udobni, nosim ih non stop.
    hvala vam svima na odgovoru , a taj pixie, to je onaj što imaju tu na sv. duhu, isto se naruči preko weba?
    skup mi je očajno, ali su se javili neki "sponzori" :D (tete, kume) kao- dodat ćemo pinjku, samo ako valja.
    Dakle, opravdava li kvaliteta tu cijenu, jesu li dobro pofutrani, da ne žuljaju, da su stabilni?.
    meni malu nije problem nositi kud god treba, neka je teška, i na glavu ću je staviti ako treba, samo me muči to što imam puno posla doma, a ne mogu to obavljati s njom u rukama, moram imati slobodne ruke. evo i sad, ne mogu pisati velika slova jer ne mogu izvući lijevu ruku (mislim,ovo chatanje ne spada u posao, ali je ugodno i korisno )

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Čekajući post od mikke, beba i ja postale prenestrpljive, tako da sam jučer telefonom naručila i odmah isti dan i dobila na kućnu adresu MT pixiekid.
    Neću o dizajnu jer su svi prekrasni, već samo ono drugo, meni puno bitnije.
    Odlično zašiven, lijepo pofutran, nigdje ne žulja, meni je to toliko jednostavno za svezati, onako, po logici kako meni paše, da nisam ni gledala uputstva.
    Recimo, vidjela sam na nekim fotkama i prospektu da se duga traka na kraju veže bebi ispod guze, ali moja beba previše skače, zabacuje glavu i leđa unatrag, luduje, pa sam joj ja traku svezala iza leđa, tako da ona izgleda kao mali poklončić, s vrpcom naleđima.
    Hodali smo vani skoro sat vremena, doma sam pospremala i ništa me nije žuljalo niti su me boljela leđa.
    Jedino bih voljela da je malo jače pofutrano dolje gdje vise bebine nogice jer se bojim da njih to ipak malo žulja, stavljeno je i dolje malo spužve, ali ja bih još.
    I još nešto. Zaprepastilo me koliko je to jednostavan kroj i koliko je to lako zašiti bilo kome tko išta zna šivati, samo treba čvrsto platno poput jeansa, ostalo je pre-prejednostavno i ne vjerujem da u konačnici stoji više od 150 kuna, ostalo je sve zarada onoga tko prodaje.
    Fakat su preskupi, trebalo bi se to početi masovno šivati da tako nečem korisnom, a zbilja jednostavnom za napraviti padne cijena jer ovo sad je toomuch.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
    Jedino bih voljela da je malo jače pofutrano dolje gdje vise bebine nogice jer se bojim da njih to ipak malo žulja, stavljeno je i dolje malo spužve, ali ja bih još.
    To i mene muči kad ga stavim u MT samo u bodiću.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sori, omanula sam u pisanju odgovora

slazem se sa svim sto si napisala o udobnosti mt-a, a o kroju i cijenama ne znam nista pa se ne bi stela mesati.

koji dezen si uzela?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam ju nosila i golu, nisam primjetila da bi ju nesto zuljalo, cak nije imala ni one tragove kao od carapa :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sori, omanula sam u pisanju odgovora

slazem se sa svim sto si napisala o udobnosti mt-a, a o kroju i cijenama ne znam nista pa se ne bi stela mesati.

koji dezen si uzela?
    Habana, smeđa podloga sa "kričećim" cvjećem. Meni je to toliko lijepo da, kad ga skinem, stavim na vidno mjesto i divim se.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    To i mene muči kad ga stavim u MT samo u bodiću.

mislim da mora imati neke hlačice. i kada je jako vruće ili ga stavim u onaj produženi bodi s nogavicama ili mu obućem neke tanke kratke hlačice. dovoljno da se samo navuku preko ruba dok je dijete u mt.

ja imam sivi s diskretnim šarama i najljepši mi je jer idealno upotpunjava sve moje odjevne kombinacije!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kao što vidim pixie ima par lijepih modela 20% sniženo. isplati se pogledati!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cure jel vam vruće sad kad ih nosite? mi imamo sling s kojim se nikako nisam snašla i samo stoji u ladici. čini mi se da bi mi mei tai bio jednostavniji, pa razmišljam o prodaji jednog i kupnji drugog.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mt je čini mi se jednostavniji za one koji se nisu do kraja snašli s tim nosanjem, zato što je simetričan i jasno je kako se veže (recimo u mom mt-u su mi malu nosile i mama i sveki, dok im ostale nosiljke nisu bile baš upotrebljive), ali ostavi si sling, kad se ispraksiraš bit će ti sigurno lakše sa slingom, pogotovo kad počne više hodati htjeti će čas unutra čas van. Najveća prednost slinga meni je što se brzo montira i brzo se dijete ubacuje unutra, možeš i u hodu, dok kod marame i mt-a uvijek imaš nešto što se vuče po odu dok vezuješ.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ali ostavi si sling, kad se ispraksiraš bit će ti sigurno lakše sa slingom,
    ma živciraju me ti krugovi i taj materijal koji visi...jednostavno mi nije sjeo. - a u biti ga ne znam niti vezat kako spada!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    cure jel vam vruće sad kad ih nosite? mi imamo sling s kojim se nikako nisam snašla i samo stoji u ladici. čini mi se da bi mi mei tai bio jednostavniji, pa razmišljam o prodaji jednog i kupnji drugog.
    z

To je i mene priječilo za kupovinu slinga. MM je rekao da bih se vjerojatno obeshrabrila ako mi ne bi išlo vezanje pa bi stajao neupotrebljen (što je šteta).
    Sad već neko vrijeme nosim malenu u MT-u i sve što sam od njega očekivala, dobila sam. Kuham, dinstam, obavljam sve stvari, osim onih gdje se moram jako saginjati.
    Jučer sam ju u MT-u odvela kod pedijatra, dakle - pješice, pa bus, tramvaj i opet nazad.
    Ona sprijeda, na ležima baby ruksak s njezinim stvarima, sve pet.
    Bez problema sama vežem, ne treba mi nitko ništa pomagati, ako mi se čini da se MT olabavio, odvežem, malo cuknem da mi beba poskoči u naručju par puta, pa zetegnem. :D Zbilja vrlo jednostavno.
    Jučer je bilo jako vruće, ali ja nisam zbog mt-a osjećala nikakvu vrućinu, imam samo te trake preko leđa, pipkala sam malu, ni ona se nije uznojila po leđima.
    Meni je osobno MT puni pogodak. Još je i beba zadovoljna. Kad se neko vrijeme nosi, kasnije hoće biti malo i u kolicima ili na podu, a prije to nije funkcioniralo, stalno sam je morala premještati po rukama.
    Meni sling nekako ni po stilu odijevanja previše ne paše, da sam hipica ko u srednjoj školi, bolje bi mi išlo.
    Vidjela sam jučer jednu mamu sa smeđim slingom, savim ok, neutralan, i dijete malo hoda, malo ga nosi, a ona ništa ne odvezuje, dok MT baš ne možeš ostaviti da visi na tebi bezveze. Tu mi se sling čini praktičan.
    Kad mala prohoda razmislit ću o tome, tada ću kupiti ovaj tvoj pod "rabljeno"

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ona sprijeda,
    a jeste se nosili na leđima? moj mali ima 10 mj, 12 kg i veliki je

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ona sprijeda,
    Još nisam, počupat će mi kosu. Ima 7 mj., 8 i po kg, ali još "ne sluša", poteže za kosu ko luda, tako da ću pričekati.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo da se pohvalimo, jucer nam je stigao mei tai. Narucila sam Pixiekidov i stvarno je prekrasan i udoban! Do sad sam malenu ponekad nosila u klokanici Chiccovoj i kad sam je probala jucer staviti u mei tai, kao da je dvostruko laksa! Totalna promjena, bas sam se ugodno iznenadila!

Jucer i danas smo bile u setnji, ponosno se prosetavamo nasim malim mjestom! Danas mi je i zaspala, misica mala !

Nego, od kad ih se nosi na boku tj. kada ste vi pocele?

Za sada nam je super ovako, ali, eto, da znam.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Evo da se pohvalimo, jucer nam je stigao mei tai. Narucila sam Pixiekidov i stvarno je prekrasan i udoban! Do sad sam malenu ponekad nosila u klokanici Chiccovoj i kad sam je probala jucer staviti u mei tai, kao da je dvostruko laksa! Totalna promjena, bas sam se ugodno iznenadila!

Jucer i danas smo bile u setnji, ponosno se prosetavamo nasim malim mjestom! Danas mi je i zaspala, misica mala !

Nego, od kad ih se nosi na boku tj. kada ste vi pocele?

Za sada nam je super ovako, ali, eto, da znam.
    Eh da, i moja redovito zaspi, tu joj je najslađe. Za bok zbilja ne znam, ja ću je staviti čim proučim postavljanje, ako nam bude pasalo. Već sam je nosila nosila na boku i bez MT-a pa ne vidim zašto ne bih i u MT-u.
    Ne znam postoji li baš neko pravilo za to.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

može li se u m.t. nosit dijete tako da gleda naprijed,znači njezina ledja okrenuta prema mojem stomaku?

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Još nisam, počupat će mi kosu. Ima 7 mj., 8 i po kg, ali još "ne sluša", poteže za kosu ko luda, tako da ću pričekati.
    he-he
    ovo sa cupanjem kose mi je pre-smijesno
    ja se, btw, idem sisati u subotu. mislim da iza usiju vise niti nemam kose od njegovog cupanja. ma sta cupanja, objesi mi se nekada za kosu

mislim da se la ledjima mogu nositi kad nauce samostalno sjediti - nisam skroz sigurna.
    mi se jos uvijek nosimo samo naprijed, i to prsa o prsa (rebozo, sling, mei tai)
    nismo jos probali na bok, a za na ledja je svakako premali..

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ali ostavi si sling, kad se ispraksiraš bit će ti sigurno lakše sa slingom,
    ma živciraju me ti krugovi i taj materijal koji visi...jednostavno mi nije sjeo. - a u biti ga ne znam niti vezat kako spada!
    onda bi ti mozda legao pouch. nema krugova, nista ne visi, jako prakticno jedino mi je nekad problem izvadit ga iz toga jer nema otpustanja tkanine kao kod slinga

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa
    može li se u m.t. nosit dijete tako da gleda naprijed,znači njezina ledja okrenuta prema mojem stomaku?
    ne moze, ali taj polozaj se i inace ne preporucuje jer nije anatomski i opterecuje kriva mjesta. mozes bebu svezati na leda pa ce moci gledati naprijed

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne moze, ali taj polozaj se i inace ne preporucuje jer nije anatomski i opterecuje kriva mjesta. mozes bebu svezati na leda pa ce moci gledati naprijed
    to sam i pretpostavila,nigdje nisam našla da se može,ali što me zbunilo,vidila sam jednom ženu da nosi tako dijete.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo da se i mi prijavimo da odnedavno češće koristimo MT

Zaljubljenici smo u maramu i stvarno smo je koristili često, pogotovo prvih 4 mj. a sad nam je uz ovo ljetno vrijeme odličan mei tai jer je ipak malo manje materijala oko nas. I fakat je prejednostavan za korištenje...

p.s. još nam fali sling, sad ste mi stavili bubu u uho pa kad prohoda...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi smo bili na kraćem planinarenu ovaj vikend i to ide bez problema s mt.
    nakon nekoliko kilometara kada sam se umorila jednostavno sam privezala dijete u mt na muža i mogli smo obići cijelu rutu bez problema.

zato i volim svoj sivi mt jer kada ga okrenem naopako tu je jednobojan tamno sivi i muž se ne može vaditi da neće nositi cvjetiće po sebi.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo da se pohvalimo. Imamo 2ipol mj i dobili smo pixi mt za MM. Nemože miška staviti i sling, kaže da mu nije udobno, pa si je gospon naručio mt. Meni je lakše sa slingom, a mm koristi mt. Stavimo bebača na MM t2t kao u sling, a čvorove mu zavežem ispod guze jer nogice ostavim dole vani da vise kao u slingu. Lijepo njih dvojicu spakiram i šetam kraj njih. MM se sav pravi važan.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi imamo MT i nosimo se sa nogama unutra u polozaju zabice, moja ga beba obozava i place kad ju vadim. Sada ima 3,5 mjeseca i vrlo dobro kontrolira glavicu, odize se od poda na rucicama kad je na prsima i zadrzava dosta dugo taj polozaj. Cini mi se da bi mogli nogice van ili je to jos rano?

Da li ima neki problem za taj polozaj s obzirom da ona jos nije ni blizu sjedenja?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pomoć! Spremam se sama šivati MT, pročitala sam da je najbolji traper i keper ali ne znam je li bolje sa elastinom ili bez?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja bih sivala MT pa molim za savjete oko kroja i izbora materijala!Hvala!

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jeli kasno stavit dijete od skoro godine dana u mei tai po prvi puta?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jeli kasno stavit dijete od skoro godine dana u mei tai po prvi puta?
    Mislim da nije. Prije tjedan dana nosila sam kćer u MT na Plitvicama. Ima tri godine i 14.5 kg i uživala je. Naravno, nisam ju nosila cijelo vrijeme, samo da malo odmori noge.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

s koliko smije beba u mai tei, i jel ima veze ako je u tetrama?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da je kriterij samostalno drzanje glavice, negdje se spominju 3, a negdje 6 mjeseci. Mislim da vrsta pelena nema veze.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

fala ti!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

No problem!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Neka djeca sa 3mjeseca mogu jednago cvrsto drzati glavicu kao i sa 6 mj..

Meni je najveca frka nogice..

Bitno je da su koljena u razini guze i da su jako rasirene zar ne? To onda nije sjedeci stav?

:?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

..e da ... oprala sam na ruke Pixiekidov MT i sada kao da mi nije dovoljno krut.. Jel imao netko slicna iskustva... Onaj tobolac se dosta savija.. da ga probam ustirkati?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

MM nosa miška od 2,5mj u mt, jedino nogice stavi dolje ravno, a čvor svežemo ispod guze.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ledolin@ prvotno napisa
    ..e da ... oprala sam na ruke Pixiekidov MT i sada kao da mi nije dovoljno krut.. Jel imao netko slicna iskustva... Onaj tobolac se dosta savija.. da ga probam ustirkati?
    ako tkanina nije rastezljiva, ne bi trebao biti problem, samo čvršće zaveži, pogledaj malo filmiće.
    Citiraj jkitanov prvotno napisa
    MM nosa miška od 2,5mj u mt, jedino nogice stavi dolje ravno, a čvor svežemo ispod guze.
    :/ kako nogice dolje ravno? Bojim se da to nije dobro za kičmu... trebaju biti raširene!

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nogice pustim ravno dolje ispod onog kručeg dijela, kao u slingu, isti položaj kao t2t za sling. Kičma mu je kao u slingu kad se nosamo. Nadam se da nije loše za kičmu. Premalen mi je da raširi nogice oko mm.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

dajte mi recite.... može li se ovo koristiti i u hladnije dane naprimjer preko zime ili je to samo za proljeće-ljeto?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da može, dapače (po ljeti je prilično vruće u mt, bar nama)

Ovisi kako ćeš obući bebu 8)

Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •