Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 108 od 108

Tema: Proslava rođendana u jaslicama i vrtićima

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja jučer kupila u DM-u Alnaturine bio sokove od jabuke i naranče, bio štapiće i perece, sušene brusnice i marelice, chips od jabuka i banana, šarene tanjuriće, čaše, žličice, kapice, trubice, salvete i svječice!
    mislim da je to to što se tiče Nikine proslave rođendana u vrtiću!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

eto, takve stvari bi upravo i trebalo kupovati...
    s tim da bi tete trebale raditi s djecom torte od kombinacije svježeg i suhog voća u koje se onda postave svjećice... i djeca obožavaju takve torte koje sami izrađuju... s tim da se može torta napraviti u obliku nekog lica, brojke rođendana, imena djeteta i sl.

a meni zgodne ideje su:
    1. teta napiše veliku čestitku SRETAN ROĐENDAN ....(Pa ime djeteta) i onda djeca to ispunjavaju bojicama, flomasterima ili nekom drugom tehnikom i to se stavi na vrata da sva djeca i roditelji koji tog dana dolaze vide da je djetetu rođendan, eventualno mu čestitaju i sl. što dijete u grupi dodatno razveseli
    2. teta razgovara sa svakim djetetom individualno što bi poželjelo slavljeniku za rođendan, pa se to onda napiše u album za sjećanje tom djetetu (uz crteže koje mu djeca nacrtaju), a ostalim roditeljima se prepiše na pano da vide i oni kako njihova djeca razmišljaju...i to zna biti dosta duhovito, ali i dirljivo
    3. roditelj donese fotografije djeteta od protekle djetetove godine pa se napravi veliki plakat s tim fotografijama, pa dijete ostalima može pričati što je radilo na kojoj fotografiji, što je naučilo u toj godini, kako je naraslo itd.
    4. može se slavljeniku izraditi kraljevski stolac kaširanjem, staviti krune itd.
    uglavnom, organizirati aktivnosti tako da to dijete doista bude u centru pažnje čitavog dana, ali ovo su u bitit savjeti za tete, a ne za vas... i iskreno se nadam da tete ovako nešto rade

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

:D ja jučer odnjela prijedlog za "zdravi ročkas" a ono teta me iznenadi kako baš planiraju sazvat roditeljski kako bi rekle da nema više nikakvih frickalica ni slatkiša - osim zdravih!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

frickalica!!!! fora riječ - mislila sam grickalica ali i ovo je baš dobro.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    eto, takve stvari bi upravo i trebalo kupovati...
    s tim da bi tete trebale raditi s djecom torte od kombinacije svježeg i suhog voća u koje se onda postave svjećice... i djeca obožavaju takve torte koje sami izrađuju... s tim da se može torta napraviti u obliku nekog lica, brojke rođendana, imena djeteta i sl.

a meni zgodne ideje su:
    1. teta napiše veliku čestitku SRETAN ROĐENDAN ....(Pa ime djeteta) i onda djeca to ispunjavaju bojicama, flomasterima ili nekom drugom tehnikom i to se stavi na vrata da sva djeca i roditelji koji tog dana dolaze vide da je djetetu rođendan, eventualno mu čestitaju i sl. što dijete u grupi dodatno razveseli
    2. teta razgovara sa svakim djetetom individualno što bi poželjelo slavljeniku za rođendan, pa se to onda napiše u album za sjećanje tom djetetu (uz crteže koje mu djeca nacrtaju), a ostalim roditeljima se prepiše na pano da vide i oni kako njihova djeca razmišljaju...i to zna biti dosta duhovito, ali i dirljivo
    3. roditelj donese fotografije djeteta od protekle djetetove godine pa se napravi veliki plakat s tim fotografijama, pa dijete ostalima može pričati što je radilo na kojoj fotografiji, što je naučilo u toj godini, kako je naraslo itd.
    4. može se slavljeniku izraditi kraljevski stolac kaširanjem, staviti krune itd.
    uglavnom, organizirati aktivnosti tako da to dijete doista bude u centru pažnje čitavog dana, ali ovo su u bitit savjeti za tete, a ne za vas... i iskreno se nadam da tete ovako nešto rade
    U grupi mog mlađeg sina je bio običaj umjesto torte raditi voćnu salatu i u tome su svi sudjelovali. Kad su bili mali, sudjelovanje se svodilo na uzimanje u zdjelice (teta kuharica i odgajateljice su rezuckale) a kasnije su i rezuckanje preuzimali sami. Bilo im je odlično... Znali su to raditi i "bezveze" tj. bez rođendana (npr. organiizirali dan jabuka) a u vrtiću je bilo i drugih zgodnih prigoda za zajednička slavlja, npr. dan kestena, kad su pekli kestene na dvorištu...

A moj sin i dan danas doma radi voćne salate sam samcat, po vrtićkom rođendanskom receptu.

Eh, da... Albumi za sjećanje su se redovito radili. Isto tako i plakati "Osoba dana" i slično. Od zabavnih stvari dozvoljene su bile rođendanske trubice, kapice i baloni. Torta se isto jednom prilikom crtala na zajednički plakat. Znali su napraviti i tematski dan kostima: slavljenik odabere u koga će se svi maskirati - sjećam se da je jednom netko odabrao Spidermana, a kad su curice odabirale vilinske kostime i zabave, morala sam i ja sinu napraviti čarobni štapić...
    Ima puno ideja. Gdje je dobre volje, nađe se način za proslavu rođendana bez prejedanja slatkišima. Za jasličke i druge manje grupe glavni štos bile su rođendanske pjesmice.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja mislim da tete uglavnom tak i rade svugdje, naravno uz razne "nijanse"

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

uh, bubička, baš si mi sad dala misliti s ovim zašto planiramo što će raditi :/.
    ja sam sad zabrinuta dali sam povrijedila našu tetu i stričeka time što sam dovela klaunicu, mislim bilo je to u dogovoru s njima ali meni ni na kraj pameti nije bilo to da njih dvoje nebi super odradili ročkas, činilo mi se kao super ideja da im dovedem nekog izvana :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma sigurno ih nisi povrijedila... dapače, mislim da je jako lijepo od tebe što si se potrudila razveseliti svu djecu na drukčiji način, a tete opet s ostalih 20-ak tijekom godine proslave na svoj način...tako da stvarno mislim da ne trebaš razbijati glavu time

ali, inače... nisam sigurna da bih tetama govorila što da rade za rođendan djeteta (ovo se odnosi na cure koje su tražile savjete da daju ideje tetama)... možda bih onak suptilno pitala kakav običaj proslave imaju, pa bih pitala da li bi im smetalo/kak im se čini ideja da donesem plakat s djetetovim fotografijama (ili nešto slično što sam radila s djetetom)...da se žene ne uvrijede... ipak one puno toga i znaju i rade s djecom, a roditelj to ne vidi pa misli ponekad da se tak nešto i ne radi...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •