Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: Proslava rođendana u jaslicama i vrtićima

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Proslava rođendana u jaslicama i vrtićima

Dakle mi odlučili obilježiti sutrašnji Matejev rođendan u jaslicama, jer popodne putujemo za Slavoniju.
    I kupila je brdo voća i butter keksa i one male štrudlice od smokava.
    I poslala ja da MM to odnese kad vozi Mateja u jaslice.
    Javlja on meni: jedan tata isto donio - PUUUNNNUUU veliku kutiju čipsa i smokija

Zar tako malo ljudi pazi što ima djeca jedu??
    Zar onda i moje djete treba jesti to smeće???

Uglavnom

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme nemoj zezati! :shock: I mene si zabrinula.
    Danas se znači ne moram truditi kuhati. Ionako kraj junka neće htjet juhicu (naravno da nisam mislila na tvoj prilog ovdje).

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U našem vrtiću ravnateljica je zabranila roditeljima da za rođendan donose išta osim voća.
    Kad je nekome rođendan tada svi zajedno rade tortu od šlaga i voća.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa

U našem vrtiću ravnateljica je zabranila roditeljima da za rođendan donose išta osim voća.
    Kad je nekome rođendan tada svi zajedno rade tortu od šlaga i voća.
    Ovo mi se sviđa! možemo preporučiti i našim tetama!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, morat ćemo izgleda!!
    Ali mora nas biti više, jer sam ja već prigovarala, a one kažu da mame to donesu pa šta će onda s tim.
    Trebali bi organizirati susret roditelja iz naše grupe (Filip od ajmuse i Matej idu u istu grupu, za one koji ne znaju) i takve stvari zabraniti. Slažem se za voće i eventualno neki butter keks, ali čips....... :shock:

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možemo pokušati u svakom slučaju. Ja ću danas za početak razgovarati s tetama.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hmmm, to ti je više kruh za tzv. zdravstvenog voditelja vrtića, ako ga imaju :/
    Kod nas je to jedna viša medicinska sestra.
    Na upisu u vrtić smo dobili letak od nje, gdje stoji da se za rođendane smije donijeti samo svježe i sušeno voće

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas kad su rođendani ne samo što se donesu čips, smokiji, čokoladice i bomboni (što bih nekako i pregrmila taj jedan dan) nego ih se donese GOMILA pa se to povlači danima, a bome i tjednima (bomboni uglavnom, čips i smoki obično brzo odu) i još se ne riješi prethodna zaliha, a već se stvara nova jer bude novi rođendan...

Bilo bi super kad bi se na nivou vrtića donijela neka odluka što da se nosi i koliko da se donese tak da bude dovoljno za sve, a da ne ostaju gomile toga nakon rođendana jer - ak je njih 28 u grupi, znači da su prosječno 2 rođendana mjesečno i to znači gomilu i gomilu slatkiša konstantno

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dosad o ovom nisam puno razmišljala jer nisam ni znala da roditelji donose gomile slatkiša. Čim uđem u vrtić pogledam tjedni jelovnik i uglavnom sam zadovoljna, ali ovo me sad zabrinulo. :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Da, morat ćemo izgleda!!
    (Filip od ajmuse i Matej idu u istu grupu, za one koji ne znaju) :
    a jel u sesvetama - u koji to vrtić, ako ne pitam previše

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad mi je curki imala rođendan, u vrtić sam odnijela suho i friško voće. Na kraju sam dobila komentar kako to djeca nikako nisu povezali s rođendanom, da su sinonim rođendana upravo slatkiši. :shock: Halo! Pa one su tu da "ukinu" taj stav, a ne da podržavaju. Ostala sam pri svom.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Da, morat ćemo izgleda!!
    Ne, u Trnju.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Ajmusa prvotno napisa
    Citiraj Stijena prvotno napisa
    Da, morat ćemo izgleda!!
    Ne, u Trnju.
    hvala, dobila sam već odgovor od AndrejeMa

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam pitala za tortu kad je bio Klari rođendan, ali rekle su da ne daju ništa što se pripremi doma zato što ih je strah da ne bi nekom djetetu pozlilo... pa onda ko je kriv???
    Kao od kikića i gumenih im neće pozliti. A znam da ih jedu, samo me muči koliko. Najradije bi da se dogovorimo pa da kupujemo voće na smjene, a da se izbace kikići i smokiji.
    Voće jedu jednom tjedno, a pudinzi i slatko se ne preskače.
    Oćemo pokušati dati neki prijedlog?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

HOĆEMO!!!!!
    Pa da, i tvoja će Klara danas imati na meniju smoki....

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možemo li popraviti?
    NARAVNO DA MOŽEMO!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

To i ja slušam cijele dane!!
    Ali crtić je dozvoljen samo ujutro kad se pije kakakao prije jaslica (mi kavu), te popodne nakon ručka jedna epizoda. Iznimka ako se ne može izaći iz kuće.

MOŽEMO LI POPRAVITI???

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajmo sad svi u zboru:

NARAVNO DA MOŽEMO!!!!! :D

PS. filip OBOŽAVA Boba, ali ne može se skoncentrirati duže od 5 - 7 minuta, ja bih čak voljela da ga više gleda da stignem nešto napraviti...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa ni mi ne možemo dulje izdržati, ali da mora biti upaljen - MORA!
    A on sastrane slaže puzzle...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Molim ovu raspravu stavite na listu jer možda bude nešto od onih radionica u vidu mjesečnih susreta! Pričala s ravnateljicom i ima nas puno zainteresiranih
    Mislila sam držat´jezik za zubima dok ne bude nešto konkretno, ali kad ste već navalile ...
    Dobro što moj ŠoKre ima roćkas dan poslije Božića pa ne mora častiti u vrtiću te neću biti prozvana zbog remećenja tjednog menua

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I Filipov ročkas pada u vrijeme kolektivnog godišnjeg, he he....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa nije strašno "počastiti" za rođendan, ali da to bude primjereno!!!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma naravno, ne moraš se ti braniti! Nama je samo drago da smo pošteđeni mozganja što i kako i kome itd.... he he

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma u pravu ste..

Ja sam inače protiv onih tuluma doma. Mislim, lijepo je kad se okupimo, najedemo, družimo, ali nekako nam je djete tada često prepušteno drugima ili sam sebi. Jer treba pripremiti svu hranu, izmaknuti namještaj i sl....
    Najbolje da se ode negdje na izlet da djete to pamti kao rođendansku proslavu. Brdo igračaka i slatkiša koje dobije i onako završe svuda.
    Svi koji su nam bili prekjučer to znaju, pa su svi manje više donjeli čestitku i u njoj kune i on je to strpljivo i marljivo spremio u svoju Pčelicu tako da ćemo dok ročkas stvarno i prođe lijepo svi u banku da "teta" to njemu prebaci na račun. A kad bude nešto trebao, ima se.....

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

što nosite u vrtić za roćkas?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi odnijeli samo čokoladnu Ledo tortu, svjećice za puhanje (to joj je bilo najvažnije) i soka...mislim da nije cilj da se prežderu keksa , bombona i čipsa već da imaju proslavu, a da slavljenik ima tortu s koje će gasiti svjećice, da mu svi otpjevaju pjesmicu i da se taj dan osjeća posebno..

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nosite li sušeno voće, tipa čips od banane, čips od jabuke....
    što se uopće zdravo može odnijeti a da djeca vole?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

budući da rođendan slave ujutro, prije ručka, odnijela sam samo sladolednu tortu i sokove.

kad sam donijela sušeno voće, malci nisu pokazali oduševljenje. pa ga onda ni moj dječarac nije jeo, iako ga obožava.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U našim smo jaslicama skroz izbacili "ići i piće" i rođendane ćemo slaviti plešući,pjevajući,igrajući se,izradom čestitke...
    Ah,haccap... 8)

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

citala sam ovo kada ste krenule s raspravom i danas nakon roditeljskog u jaslicama sam vas se sjetila uglavnom bila sam na prvom roditeljskom(jan tek krece u 11-tom mjesecu) i tete su rekle da za rodjendane nikako ne donosimo smokice, gazirano i grickalice nego svjeze i suho voce i vocne sokove, a da ce oni raditi vocne salate i raznjice od voca :D

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u našem se vrtiću i dalje, najnormalnije, za rođendan donosi smoki, čips, pakovanje od kila bomboni i naravno, neizostavni dječji šampanjac.
    i onda mi šefica dođe doma, kaže da podignem rolete u sobi jer će ona pucat čep od šampanjca uz prigodni pjesmuljak: pij, mala pij, na tebe je red..... :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jučer smo imali prvi roditeljski, pa se i o proslavi rođendana govorilo.
    Dakle, čipsevi, smokići, kekse, bomboni su totalno "out", "in" je voće, prirodni sokovi. Može biti i kolača (torte), no s priloženim računom (dakle, da je ipak pod nekom vrstom sanitarnog nadzora).
    Mi smo još mali (u jasličkoj smo skupini) pa kažu tete da, iskustveno, voćne salate baš i ne prolaze najbolje...bolje kupiti više vrsta voća pa neka klinci biraju što vole. Inače, u starijim je grupama praksa da se donese voće pa klinci sami slažu salate - kažu tete: Zabava za cijeli dan, uz "milijun" slika...Meni se to baš sviđa!
    Da, i suho je voće svakako dobrodošlo, no vidim da su mame malo bljedunjavo gledale...mislim da to baš njihovi klinci i ne papaju, kao ni zobenu kašu, palentu,...

Budući da smo tek krenuli u vrtić i nemamo iskustva, da li se za rođendane klincima pripremaju kakve posebne aktivnosti ili ?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas to funkcionira sa grickalicama i slatkišima.
    Iako bi meni bilo draže da je to nakakvo voće, ali opet svi roditelji donose grickalice i slatkiše pa sam i ja. Jer bi možda klinci onda njega zezali ili bi možda i tete drukčije reagirale.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Žalosno... toliko se govori o zdravoj prehrani u vrtićima, o izbacivanju automata sa slatkišima iz škola, a onda mirno šutimo i gledamo kako 'neki drugi roditelji' uz blagoslov teta šopaju naše klince industrijskim junkom koji se razvlači po nekoliko dana nakon svake veselice, a znajući da je u skupini cca 25 djece, jasno je da je malo dana kada će djeca umjesto smokija i gumenih bombona jesti voće. Kad se tu pribroji i svakodnevno dijeljenje slatkiša kao nagrada za pojeden ručak, jasno je da od pokušaja ranog usađivanja zdravih prehrambenih navika nema ništa. (Osim ako nemate sreću da imate tetu Kornelije i Borne)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi imamo problem prehrane u jaslicama, ali ne samo za vrijeme rođendana. Na prvom roditeljskom tete su rekle da mjesečno donosimo smokije i čips, napolitanke i slične grickalice jer im one to svakodnevno ponude kad se probude ili ujutro prije užine (a užina je voće). Ja sam se pobunila je Lovro ima samo godinu dana i na njihovo veliko čuđenje još nije jeo smoki a kamoli čips. Ja sam mu donjela one rižine krekere i rekla tetama da TO daju Lovri.
    Prošli tjedan sam pročitala jelovnik. Doručak me zaprepastio. Od hrenovki, pašteta, salame, a četvrtak su imali jogurt i slaninu (LOvro ima tek godinu dana i samo 7 zubi, nema s čim gristi slaninu). Nismo ni suprug ni ja neki zdravi frikovi, ali mislim da djete od godinu dana zbilja ne bi smjeli - trebali jesti takav shit. Nažalost sami smo u tome, kome god pričamo svi misle da smo čudaci. Jer pobogu naše djete je navršilo godinu dana pa bi sad trebao sve jesti (komentar jedne mame koja radi samnom).
    Jel zna netko kakvu knjigu o zdravoj prehrani u predškolskoj dobi, nešto što mogu imati kao podkrijepu kad bude sl. roditeljski il neš slično.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo meni u našem vrtiću...

radi se o ručku!

pon- juha od povrća,krompir tijesto,kupus slata
    uto-pohano bijelo meso, kupus varivo s rajčicom
    sri-varivo od krumpira,pečena svinjetina
    čet-juhica,kuhana junetina,pire,sos
    pe-pohani oslić,pire,špinat

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mimazg...već i po samom jelovniku čini mi se da se u tom vrtiću baš i ne pridaje pažnja zdravoj prehrani (a o tome treba brinuti glavna sestra)

a što se tiče zahtijeva za slatkiše od strane teta :shock:...provjeri kod glavne sestre zna li ona za to uopće i odobrava li to... ako imalo radi svoj posao kako treba, ona bi trebala urgirati da se takvo nešto ukine

a literatura Prirodno i zdravo za bebe i djecu, Jadranka Boban Pejić ...možda ti pomogne

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo za zahtjev za donošenjem slatkiša i sl. drekarija je stvarno :shock: ipak, ručak i nije toliko tragičan ako se izuzme svakodnevni prilog od krumpira na 1001 način a i ova kombinacija krumpir-tijesto mi je i za mene nekuharicu

Nego, htjela sam se vratiti na temu rođendana u vrtiću jer jutros u KS grupi (Bubamare )jedna curica slavi rođendan uz organiziranu kazališnu predstavu za cijelu vrtićku grupu što mi je ideja za

Ima li tko iskustva s organiziranjem takve proslave (mislim u ulozi organizatora)?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    mi odnijeli samo čokoladnu Ledo tortu, svjećice za puhanje (to joj je bilo najvažnije) i soka...mislim da nije cilj da se prežderu keksa , bombona i čipsa već da imaju proslavu, a da slavljenik ima tortu s koje će gasiti svjećice, da mu svi otpjevaju pjesmicu i da se taj dan osjeća posebno..
    i meni je ovo bio recimo "cilj" rođendana. čak sam namjeravala donijeti samo tortu - tu ledovu zapakiranu, radi svjećica i puhanja i čitave predstave jer djeci je valjda bitno da su taj dan važni, ali kad sam pitala tetu, kaže da se torte ne donose nikakve :? pa čak ni te zapakirane, nego grickalice, čokolada, bomboni i keksi :shock: .....................to mom djetetu uopće neće biti doživljaj da mu je rođendan, a da ne kažem da svako malo netko to donosi, tako da koje koristi onda od proslave? Ne kužim, al sad kad sam već rekla da ćemo slaviti, moram se snaći, a ni sama nisam pametna. Ići protiv svojih uvjerenja i nakupovat im junka ili donijeti nešto što nikome, pa čak ni mom djetetu neće biti zanimljivo :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo se na početku godine dogovorili da će se za rođendane donositi svježe i suho voće i malo negaziranog soka.
    I izgleda da smo mi jedini tako postupili.
    Roditelji donose stvarno svakakve gluposti u vrtić - bio rođendan ili ne i tih slatkiša i tog junka ima pre previše. I svaki dan im tete daju bombone, lizala, flipse i sl. A da ne govorim o gumenim bombonima i sličnim glupostima.
    A jučer mi sinoć sin kaže kako je jedna curica imala rođendan. I pitam ga što su jeli, a on meni prvo kaže KIKIRIKI. :shock: I nastavi, kako je to slano i kako to inače jede njegov tata (ne znam od kud mu to jer mi jedemo kikiriki jednom u nekoliko mjeseci i to kad sin spava). I da je on jeo i bio žedan poslije toga. Ne znam kako su to tete samo dopustile.

I rezultat svega toga, moj sin je počeo jesti bombone i svo to smeće koje do vrtića nije jeo (npr. kad je od nekog dobio bombon, on se s tim igrao i nije znao čemu služi). A mi ni inače kod kuće nikad nemamo ni bombona ni flipsa ni čipsa ni sličnih gluparija. I kod kuće ne traži, ali ako kod nekog vidi te gluparije, odmah bi i on (i u trgovini isto tako).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    budući da rođendan slave ujutro, prije ručka, odnijela sam samo sladolednu tortu i sokove.
    ovako je kod nas, i klinci najviše vole čokoladnu tortu od Leda

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo prošla godina dana od topika, ali vidim netko ga je izvukao iz naftalina....
    Mi proslavili u ponedjeljak ročkas.
    Kupili: rižine pahuljuce umjesto smokija, integralne štapiće sa sezamom, negaziranog voćnog soka te salvete i čaše Barbi i Formulu.
    I natpis za ročkas koji smo koristili i kod kuće.

Evo fotki: pass Hozana
    http://public.fotki.com/AndrejaMa/?cmd=neweditalbum

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

baš vam je krasan vrtić, a i slavljenik

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, ponosimo se i dječakom i vrtićem!
    A tek naše društvo :D :D

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A što reći nego

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Klincima za rođendan umjesto klasičnih smokija uzmite mekinje(oblik križića-meki) ili smoki od kukuruza (truki). Ja ih kupujem u trgovinama zdrave hrane.Iz mojeg iskustva, klinci ih doživljavaju kao smoki, a zdravi su. Sušeno voće prezentirajte kao zdrave bombone koji ne kvare zube za razliku od onih drugih bombona. Možete predložiti i izradu frapea od jogurta i svježeg voća (bez dodatka šećera!)...
    Voćna salata i sladoledna torta su super ideje. Predložit ću ih roditeljima u mojem vrtiću.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    pripazite s tim, jer u čokoladnoj ima alkohola, koji sam odmah skužila, čim sam probala, pa sam išla čitat na kutiji i fakat piše da ima, mislim da je whiskey u pitanju i sasvim se solidno osjeti :/

sad ste me s ovim topikom dobro sjetile, da tetama u vrtiću kažem da napomenu to roditeljima, pa da donose neku drugu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    ja sam najprije kupila tu ledovu tortu (iako da, ima full alkohola!!!!!!!!!!!!), ali pojeli smo je kod kuće jer kad mi je teta rekla da mogu donijeti sve (zapakirano) osim torte, logično mi je bilo da je to njima prekomplicirano servirati - valjda su problem i tanjurići i vilice, a teta ujutro samo jedna za razliku od recimo slične situacije za ručkom kad su ipak dvije.

Ipak sam po njezinom naputku kupila "jednostavnije i praktičnije" stvari, ali sam pazila da baš ne bude nekakvog prevelikog junka. Ipak sam se bazirala na čokoladi, znači nisam kupovala ni grickalice (smokije, čips, kikiriki i ine gluposti), a pogotovo ne bombone. Čokolada mi je koliko toliko još i prihvatljiva, tako da sam kupila tri velike Milke različitih okusa, tri kutije čokoladnih keksa i napolitanke. Sokove, naravno opet ne gazirane, nego prirodne kakve pijemo i doma, a opet ih može razrjeđivati i vodom, ako baš treba (tako mi radimo).

Našla sam dakle neki kompromis, tako da će valjda svi biti kolko tolko zadovoljni :/

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam u našem vrtiću na roditeljskom zamolila da popričamo o tome i nađemo neko riješenje jer ako već nose kekse u vrtić (neovisno o reođendanu, to je na svakodnevnoj bazi na zamolbu teta) onda da to bude nešto zdravije.
    Na to mi je jdna mama rekla da se prenemažem i da će njeno dijete jest domaćicu i da će ona tu istu donjet, a meni ako se ne sviđa da ja svom djetetu zabranim da to jede dok druga djeca budu jela.

Ma došlo mi je da je pridavim.

Kod nas se za rođendan nosi svakakvo smeće, kekse nose roditelji redovno i mimo rođendana.
    Ja ne sudjelujem u tome, odnesem rižine kuglice i to je to.

Teta mi zna reć da je njoj to bezveze ali eto, zna da je moj stav takav i gotovo.

Meni je to grozno, ali bez podrške drugih roditelja malo toga mogu. :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ni ja inače ne donosim ništa, iako su me prošle godine tražile da donosim kekse i grickalice jer da su oni popodne gladni :shock: :shock: međutim nažalost donose drugi, stalno i to uopće ne sprečava teta da TO daju svoj djeci, bez obzira odobrava li to netko ili ne.
    Davanje bombona svaki dan pri odlasku mi je stvarno diglo tlak i zabranil sam im da patriku daju bilo što slatko, pogotovo zbog zubića, da bih neki dan čula da on njih tako tužno gleda kad daju drugim, pa se onda one toga ne drže :shock: Mislim, pobogu, zašto to uopće daju drugima i tko uopće donosi takvo nešto u jaslice, bio rođendan ili ne???????????

Frapirana sam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •