Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Skraćeni podoji

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Skraćeni podoji

Ovako. Naši podoji su oduvijek trajali cca 30-45 minuta, pa nekad i do sat i 15 minuta. Jednostavno nije htio pustiti cicu, malo je kunjao, ali istodobno vukao. Nikad nisam imala problema s količinom mlijeka, tj. cice su uvijek bile dovoljno pune. S dohranom smo počeli nešto prije 6 mjeseci, jer sam jednostavno osjetila da je spreman i bio je. Jede sve što mu se da, čak mislim i previše. Cica i dalje. Unatrag jedno 2-3 tjedna je skratio podoje na 5-7 minuta! Nisam mogla vjerovati, pa sam ga stalno stavljala još na cicu, ali bi se onda izbljuvao. Sad, ja mislim da mu ta cica dođe samo kao piće, ili desert, ili sredstvo za uspavljivanje. Jednu večer mi je cica bila puna, pa sam se malo izdojila, 40 ml, a većina toga je bila ono vodeno mlijeko. Sad ja ne znam koliko on u tih 5 minuta može povući. Inače nam je raspored hranjenja otprilike ovakav: cica ujutro oko pol 10, onda oko pol 12-12 voćna kašica (cca 200 ml), pa cica za uspavljivanje. Oko 16 h povrtna kašica s rižom ili žgancima (cca 200 ml), pa malo vode ili čaja, nakon spremanja za spavanje cica za uspavljivanje. Predvečer je uglavnom cica ili možda ubacim koju voćku ako je ručak bio ranije, i oko pol 8 ide spavati s cicom u ustima. Po noći se budi za cicanje 2-4 puta. Malo me strah da ipak premalo cica, a previše jede dohrane. Šta vi mislite? Bojim se da se dojenju ne nazire kraj, a to ne bih željela, jer ima blagi AD i želim ga dojiti što dulje...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kakav kraj? pa samo i da po noci cica 2-4 puta je vec daaaleko od kraja dojenja. mislim da ne moras uopce brinuti. a i po danu, koliko ono.. 4, 5, 6 puta? ides. to sto krace cica moze biti zato sto je veci pa je i efikasniji, ili mu ne treba puno kao nekad.. u svakom slucaju, mislim da je zabrinutost suvisna.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Iz mog kratkog iskustva čini mi se da je u vašem papanju sve ok. I moj sin je isto dobrano skratio podoje i učestio ih. Prije je dojio svakih 2 i pol do tri sata i to po najmanje 20 minuta, a sad doji češće (jer nije uvijek zbog gladi) i to oko 5 minuta, tek kad se uspavljuje onda dulje. Ja mislim da je on sad velik i ojačao i da si on jednostavno povuče dosta mlijeka u kratko vrijeme. Dohranu smo isto počeli prije navršenog šestog mjeseca. Imamo dva obroka dnevno. Ne brinem se, u mjesec i pol je dobio 1000g a po dohrani brlja tako da mu je mlijeko sigurno čist fajn!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •