-
ako zaspe na ciki onda ne podrigne
jel i vama tako? žao mi ju je buditi da bi podrignula. ima nešto više od dva mjeseca i počela se teže uspavljivati, najčešće zaspe na ciki, ja se samo izmaknem i pustim ju da spava. ali, tu su sad sluzave zelene stolice kao rezultat zraka (nadam se da nije od gladi).
inače zadnjih par dana provodi na ciki puno puno više nego prije. promjenili smo sredinu, otišli na more iz zagreba, da li je to možda i od toga? puno manje spava, puno više cica i ima zelene stolice. da li je možda skok u razvoju? s 10 tjedana? ili je sve to zato jer ne podrigne? hvala na svim mogućim savjetima, dobro će nam doći.
-
kad bi moji zaspali cicajući podigla bih ih na svoje rame. u većini slučajeva bi podrignuli, malo se razbudili, pa opet prihvatili cicu i nastavili jesti i uspavljivati se. onda bih ih pustila da dalje spavaju.
-
kako stojite samokrim pelenama? koliko ih ima dnevno?
kakvi su vam ti podoji za koje govoris da ih ima puno vise nego prije?
Da li cica efikasno, cujes li da guta, osjetis li let down? Ili se samo umiruje na cici?
Pazi da kada sise dobro obuhvati bradavicu i sto vise areole da se stvori vakuum da ne cokce. ako ne ulovi dobro moguce je da guta previse zraka sa mlijekom.
Ne bi bilo lose da podrigne nakon podoja. Ako je polako podignes na rame i lagano lupkas po ledjima mozda se ne probudi a zrak izadje.
Isto tako mozete probati dojiti lagano hodajuci u marami npr pa ces tako lakse promijeniti polozaj za podrigivanje a da se ne probudi.
-
Ja sam Sunčicu noću prestala podizati da podrigne kada su prestali grčići, sa 3 mjeseca. Ali odtada nismo imali zelene stolice niti neke druge probleme zbog zraka.
-
isti problem i kod nas...ponekad podrigne tek nakon sat ili dva ,a onda je vec vrijeme za novo papanje ..ona naravno opet zaspi..ne podrigne koliko god ju nosali ..samo se unervozi ako je umorna i opet trazi ciki..i tako u krug...
primjetila sam preko dana da kad se i podrigne,pokusava zadrzati sve u ustima pa se ponekad i zagrcne jer guta nazad...nocu ju stavljamo na bok..jutros se probudila na ledjima i mene odma panika copila kako se uspjela okrenuti pored banane iza ledja... :/
-
Mene je izluđivalo to ne-podrigivanje u početku, a čak i kad bi ga podigla, rijetko bi podrignuo, ali bi se, naravno, razbudio. Da ne pričam da sam ja bila ko zombi. Spasili smo se kad smo odustali od podrigivanja. Rio nije imao nikakvih problema, poput grčeva, ali mislim da su stolice znale biti pjenaste, ne sjećam se sad točno.
-
isti problem i kod nas...ponekad podrigne tek nakon sat ili dva ,a onda je vec vrijeme za novo papanje ..ona naravno opet zaspi..ne podrigne koliko god ju nosali ..samo se unervozi ako je umorna i opet trazi ciki..i tako u krug...
primjetila sam preko dana da kad se i podrigne,pokusava zadrzati sve u ustima pa se ponekad i zagrcne jer guta nazad...nocu ju stavljamo na bok..jutros se probudila na ledjima i mene odma panika copila kako se uspjela okrenuti pored banane iza ledja... :/
-
hvala na brzini. evo odgovora:
kako stojite samokrim pelenama? koliko ih ima dnevno?
dosta. svaka je mokra.
kakvi su vam ti podoji za koje govoris da ih ima puno vise nego prije?
Da li cica efikasno, cujes li da guta, osjetis li let down? Ili se samo umiruje na cici?
podoji su češći, duže traju ali definitivno manje efikasni. ne guta ko prije, glasno i jako, više se umiruje na cici, a let down nisam osjetila od kad je to počelo.
naše dojenje inače nije ko u knjigama, ona oduvijek cmače sve u šesnaest, ali vjerujte mi, drugačije ne zna, sve sam već probala. a super napreduje, svaki mjesec preko kile, i nema jakih grčeva.
dakle, da sumiram problem, zelene stolice, česti ne baš efikasni podoji, puno nemirnija i definitivno nervoznija beba nego prije, počela je jako sliniti i gurati rukice u usta.. ne znam čemu bih sve to prepisala. promjeni okoline, skoku u razvoju?? jel moguće da je gladna? dajem joj cicu svako malo (desetak puta dnevno po pola sata - 45min pa i duže)
-
Osoblje foruma
-
prava zadaća, pa krenimo redom:
kada joj tako često daješ dojku, mijenjaš li ih svaki put?
unutar 2 sata uvijek ista dojka, onda promjenim
prducka li?
da, isto ko i prije. ne previše
to njezino cmakanje... uzrokuje li tebi neku bol, eventualno ozljedu bradavica?
ne, ništa to ne boli, je u početku, sad sam se navikla. i izgledaju ok.
kakvu promjenu u ustima, u pelenskom području?
nema promjena, sve normalno
ja mislim da je ona sad nemirnija jer smo promjenili okolinu pa se teže uspavljuje, samo na cici, a onda ne podrigne i otud zelene stolice. ne vjerujem da je gladna. šta mislite, jesam u pravu?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma