Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Skraćeni podoji

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Skraćeni podoji

Ovako. Naši podoji su oduvijek trajali cca 30-45 minuta, pa nekad i do sat i 15 minuta. Jednostavno nije htio pustiti cicu, malo je kunjao, ali istodobno vukao. Nikad nisam imala problema s količinom mlijeka, tj. cice su uvijek bile dovoljno pune. S dohranom smo počeli nešto prije 6 mjeseci, jer sam jednostavno osjetila da je spreman i bio je. Jede sve što mu se da, čak mislim i previše. Cica i dalje. Unatrag jedno 2-3 tjedna je skratio podoje na 5-7 minuta! Nisam mogla vjerovati, pa sam ga stalno stavljala još na cicu, ali bi se onda izbljuvao. Sad, ja mislim da mu ta cica dođe samo kao piće, ili desert, ili sredstvo za uspavljivanje. Jednu večer mi je cica bila puna, pa sam se malo izdojila, 40 ml, a većina toga je bila ono vodeno mlijeko. Sad ja ne znam koliko on u tih 5 minuta može povući. Inače nam je raspored hranjenja otprilike ovakav: cica ujutro oko pol 10, onda oko pol 12-12 voćna kašica (cca 200 ml), pa cica za uspavljivanje. Oko 16 h povrtna kašica s rižom ili žgancima (cca 200 ml), pa malo vode ili čaja, nakon spremanja za spavanje cica za uspavljivanje. Predvečer je uglavnom cica ili možda ubacim koju voćku ako je ručak bio ranije, i oko pol 8 ide spavati s cicom u ustima. Po noći se budi za cicanje 2-4 puta. Malo me strah da ipak premalo cica, a previše jede dohrane. Šta vi mislite? Bojim se da se dojenju ne nazire kraj, a to ne bih željela, jer ima blagi AD i želim ga dojiti što dulje...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mene brine što Katja sisa maksimalno par minuta, 5 min je super, osim kada se tako uspava. Ranije su podoji trajali 25-30min, i to prvih 3 mjeseca. Problem je što je unazad tjedan dana na Vi sa kašicama, malo proba i okrene glavu ili udari u dreku, a to su stvari koje su joj se prije jako svidjale.
    Tvoj bebolino stvarno puno papa, mi smo došli do 3-4 žličice za kavu i dosta!
    Bebe su nam stvarno usavršile sisanje, pa puno efikasnije sisaju. Zato mislim da se ne trebaš brinuti u vezi dojenja. Naš raspored dojenja je gotovo identičan.
    Što se tiče kašica količinski moraju se javiti iskusniji jedači

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da je količina kašice individualna, ali definitivno je istina da bebe sve efikasnije sisaju i da su zato podoji sve kraći. Meni je filip s 10 mjeseci sisao 1 do 2 minute!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kako beba raste tako se podoji skracuju. Dijete je vece i jace i brze i bolje potegne i u kracem vremenu posisa kolicinu za koju mu je dok je bio manji trebalo puno vise vremena. Imate dva, povremeno tri obroka dohrane. Bilo bi dobro da mu se obavezno nakon svakog obroka nudi cica. mlijeko je kao sto si i sama primjetila na pocetku vodenastije i ono je idealno da utazi zed. ako se ipak bojis da je to premalo tekucine ponudi i malo vode na casu ili zlicicu.
    nakon obroka dohrane popije koliko mu bude dovoljno, ne moze na pun zelucic isprazniti cicu. Ako se bojis da premalo cica u odnosu na obroke krute hrane slobodno malo smanji kolicinu dohrane taj treci koji dajes povremeno nemoj davati i cesce nudi dojku a nakon svake kasice obavezno. super je sto doji i po noci jer se upravo tada mlijeko najbolje stvara.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •