Molim mame i tate već upisanih školaraca koji nisu išli u školu u koju spadaju prema adresi stanovanja kakav je bio postupak prije upisa i na koji način su se upisali u drugu školu.
Molim mame i tate već upisanih školaraca koji nisu išli u školu u koju spadaju prema adresi stanovanja kakav je bio postupak prije upisa i na koji način su se upisali u drugu školu.
Samo smo išli na pregled kod školske dr. koja je za tu školu u koju želimo ići. I kod psihologa u tu školu. Nakon što se javiš dotičnoj dr, sve ostalo ide automatizmom.
Kod mene u školi se molbe roditelja za premještaj čitaju na Učiteljskom vijeću i rješavaju se afirmativno, bez iznimke.
Razlozi su razni, no mi ih ne komentiramo ( u zapisniku ), nego se ispoštuje volja roditelja.
Ali kod mene ne ide tako, nego su nam rekli da moramo sve obviti u školi u koju dijete spada i čekati na listi čekanja do dana upisa. Meni se čini sasvim nelogičnim da dijete obavlja pregled kod psihologa u drugoj školi.Eci prvotno napisa
Maria 71, da li se takve molbe šalju i za upis djeteta?
Mi prema mjestu stanovanja spadamo u Vrapče, Leon ide u vrtić na Jarunu i tamo će u školu...bili smo kod školske pedice na Jarunu i u školi kod pedagogice...kod pedice smo davali podatke medicinskoj sestri kojoj smo rekli da planiramo preseliti na Jarun, a školskoj psihologici kod istog pitanja MM je rekao da smo prijavljeni u Vrapču al kao živimo na Jarunu (jer su tamo deda i baka)...za sad nismo imali problema iako sam čula da može biti problema ukoliko se dijete upisuje u boravak na koji je prijavljeno puno djece. U tom slučaju prvenstvo imaju djeca koja prema mjestu stanovanja spadaju u tu školu.
KOnkretno što znam je da je dijete bilo predbilježeno po mjestu stanovanja za našu školu,no roditelji su pisali molbu i dijete je prebačeno u drugu školu te će tamo ići na razgovor sa pedagogom ......
Neki od tih razloga su npr da dijete ima baku koja živi u nekom drugom kvartu i koja će se onda lakše moći brinuti za dijete
govorim o SVOJOJ školi- školi u kojoj radim i gdje sam nazočna na sjednicama i vijećima, ne o tvojoj, Zdenkinoj ili nekoj trećoj......Eci prvotno napisa
Ja mislim da je praksa u Marijinoj školi odlična - znaju se pravila igre i ljudima je sve jasno, a ne da čekaju, a ne znaju što čekaju.
zdenka2, čini mi se da ti je pp inbox prepun!![]()