Drage moje,
otvaram opet topić o imunologiji kako bi (kao što to Ina33 veli) nova pokoljenja imala smjernice, tj. svi koji će morati obaviti ove pretrage.
Prvo mali rezime - MM i ja 38g ( ja u 10mj 39 !!! ), iza nas 3 neuspjela ET i nekoliko pokušaja iz prirodnih ciklusa. S obzirom na godine i činjenicu da imam nekih sitnih dermatoloških problema ( čiji uzrok je možda imunologija) otišla sam kod dr. Duića u Merkur ( što se samog doca tiče, šarmantan, pristupačan, jedan od onih koji vas sluša, barem je meni tako bilo, a gnjavila sam ga na Uskrsni petak i bila zadnja pacijentica). Dao nam je da napravimo sljedeće:
1.SE,KKS,urinokulturu,GUK,OGTT,bilirubin,AST,ALT,G GT,LDH,ALP,urea
kreatinin,APTV,mali koagulogram, TORCH
2. NK-stanice CD 56,CD 19-Imunološki lab.Rebro
3. Antinuklearna protutjela
4. Antitireoidna protutjela
5. Anti DNA protutijela (Anti SS DNA,DS DNS)
-Anti SS-A protutijela (Anti Ro)
-Anti SS-B protutijela (Anti La)
-Anti Sm protutijela
6. Antikardioplinska protutijela
7. Lupus antikoagulans-LAC -Koagulacijski lab Rebro
8. Homocistein-Metabolički lab Rebro
9. Faktor V Leiden-Koagulacijski lab Rebro
10. Faktor II-protrombin G2021A
11. MTHR (metilen tetrahidrofolat reduktoza) C677T
12. Antitrombin III
13. Proteins S
14. Protein C
15. Kariotip oba partnera u zavodu za Humanu genetiku,Rebro
16. HLA tipizacija oba partnera- u centru za tipizaciju tkiva Rebro
S obzirom da sam se u međuvremenu malo informirala o imunologiji, naglašavam malo, jer još uvijek dok čitam neke topiće na ovom forumu ili bilo kaj o tome na internetu još uvijek je moj izraz lica :? !!! kao što je bio i onaj put kad nam je naša draga tigy bila na kavi i pokušala objasniti neke lokuse.........![]()
No, da vam pomognem kako ćete riješiti uputnice. Meni je moja ginićka dala sve od br. 2 do 16, to je bilo 6 uputnica, jer neke stvari idu na isti labos. Pod broj 1 - to mi je dala dr. opće prakse, i normalno za MM je dala njegova doc.
E sad, kad to sve dobijete onda lijepo odete u zelenu zgradu na Rebru, tamo se spustite u dio podruma gdje vam pise nešto centralni dio ili tako nekaj i tamo predate sve uputnice. Onda vam sestra kaze da odete u labos gdje rade HLA tipizaciju i uzmete epruvetice tako da vam i za njih odmah izvadi krv dok vadi za sve ostalo.
Sve to ukupno je bilo 14 epruveta !!! :shock: . Nisam pala u nesvjest, super je neka sestra koja me cijelo vrijeme zašprehavala....
Onda još odete na razgovor kod dr Humar vezano uz tu HLA tip., mada još ne kuzim čemu taj razgovor..uzela je samo osnovne podatke..možda ćemo više pričati kad dodu rezultati.
Znači sve smo obavili bez naručivanja osim pod 15. to se treba naručiti kod dr. Begovića, a to vam je u centralnoj zgradi, to idemo tek 29.05.
E a ovo pod br. 1. ću obaviti u svom domu zdravlja.
Meni ni to nije bilo dosta nego sam jos otisla izvaditi krv na TORCH, to se vadi na Mirogojskoj 16, Sluzba za mikrobiologiju.
Tako, a sad čekamo sve rezultate koje ću naravno podijeliti s vama.
A kaj onda? E to fakat nemam pojma.
Znam samo da sam htjela i to odraditi, jer ja sam od onih koje ne mogu mirno čekati na dva-tri postupka godišnje i u meduvremenu ništa ne raditi.
Sorry, malo oduzih.....pusa svima![]()