Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 277 od 277

Tema: Imunološke pretrage

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, čini mi se da se nakon kongresa u organizaciji dr. Rukavine iz Rijeke (ono što je bilo u lipnju) percepcija dosta izmijenila prema NK, HLA itd. Dakle, još jači odmah od Beera, a zaokretanje u smjeru onih britanskih znanstvenika koji "pušu" na imunologiju, relativiziraju značenje NK stanica u perfiernoj krvi, jer bitnije su one u uterusu, a ionako to nitko nije shvatio koji je to mehanizam, to je sve skupo, a koliko pomaže upitno je itd. Banaliziram, ali ne znam to ljepše iskazat.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I meni se čini dosta, jer sam već prije na ovom topicu čitala o vrijednostima NK stanica da bi se govorilo o trudnoći. Jedva čekam petak da vidim što će endokrinolog imati za reći. Naručena sam za 4.mj. 2008. u Maribor pa da ipak sve pripremim prije toga.

Pusa drage moje, čuemo se!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrlo pojednostavljeno rečeno, u "riftu" u odnosu na imunologiju na relaciji Europa (ne vjeruju) i Amerika (vjeruju) još jači zaokret prema Europi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iskra, samo info - u Mariboru se imunologijom ne bave, ne smatraju da je to bitno i da u tome ičeg ima i u tom smislu su "Europljani" prema ovoj kategorizaciji gore.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim, čujemo se! Propuštam slova.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ina33, nije prof. Vlaisavljević tražio nalaze imunologije, napravila sam ono što je tražio. Imunologiju sam napravila jer nas nitko prije (soc. ginići u mjestu u kojem živim) nije upućivao na te nalaze. Kada sam trebala uputnice za pretrage, oni nisu mogli doći k sebi, a moja dr. opće prakse je rekla da mi je dala valjda uputnice za sve što je medicina izmislila. Nikada nisu čuli za to. Morala sam im ostaviti popis pretraga i gdje se koja obavlja u slučaju da im dođe netko sličan. Inače sam kod dr. L na VV. Zaintrigirao me je Maribor pa idemo pokušati , .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Htjela sam reći da Slovenci nisu Amerikanci . Ajde, sretno .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kužim. Tako isto i ja. Na upit prof. V. o tome rekao je, 'ko što bi rekli Amerikanci "in a nutshell" (tj. skraćeno) otprilike isto što i dr. L - nedokazano, pustite to. Niti jedan niti drugi nisu mi niti gledali te nalaze, gledao ih je samo dr. D.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj Ina33 da Željko Pervan dođe kojim slučajem na ovaj podforum i pročita kako ti pišeš o Slovencima, odmah bi dobila kod njega ulogu .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ide mi na živce Pervan s tim Slovencima, iskreno. Bio nam na jednom korporativnom partiju i trubio pola sata o Slovencima, a mi se gledamo WTF - bio je božićni parti i koga briga za Slovence. Valjda ima još nešto drugo za inspirat se, pobogu. Ja jaaako volim Slovence, moj pokojni nono kojeg nisam upoznala je bio Slovenac, teta MM-a je Slovenka, tako da smo mi polu-Slovenci.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u Mariboru se imunologijom ne bave, ne smatraju da je to bitno i da u tome ičeg ima i u tom smislu su "Europljani" prema ovoj kategorizaciji gore.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemoj me krivo shvatiti, ali jako mi je simpatično kako si to opisala........

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ništa nisam krivo shvatila, samo sam javno htjela objavit svoju ljubav prema Slovencima, Pervanu unatoč .

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može neki kontakt-broj tel na Merkuru, da provjerim radi li dr.Dujić ovaj petak. Tnx

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da ga nela37 ima, nadam se da će ti se javiti.

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Centrala "Merkur" : 01 / 2431-390 ( traži gin. ordinaciju )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo samo da se požalim ili....
    Danas sam bila kod fizijatra jer me križa ubijaju.... igrom slučaja ispalo je da se on " bavi " imunologijom " pa sam donijela nalaze HLA tipizacije da ih pogleda. Dobila sam još jedno mišljenje koje se naravno razlikuje od nekih drugih... po mojem, glavni moj problem je preklapanje u DQ lokusu mene i MM dok po njegovom to nema veze ni sa čim.... u DR lokusu imam broj 3 koji utječe na moguće probleme sa spontanima - nije bitno preklapanje nigdje nego sam broj 3 u DR lokusu... kaže da se s time ne treba opterećivati, da je to nasljedni " zapis " koji mi ne možemo promjeniti, ne možemo utjecati na to nikakvim lijekovima, nalaz samo pokazuje našu " gensku sklonost " nekim određenim bolestima ili problemima... po njemu je totalno nemoralno to istraživati :shock: jer na to nikako ne možemo utjecati, to nas samo obilježava kao sklone nečemu što ne mora značiti da će se neka bolest razviti... kaže da taj moj broj 3 u tom lokusu označava sklonost za mogući lupus ili antifosfolipidni sindrom... što može utjecati na trudnoću, može se razviti, a i ne mora... kod mene je to sve zasad negativno... to sve govori " član europske komisije za reumatske bolesti " tako nešto...bio je malo neugodan... kao šta se ja petljam u to, malo sam zabrijala i tako...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ZO, pa di si fizijatra našla pitat za MPO-specifičnu imunologiju? Sori, ali, mogu mislit kako te blijedo gledao ! Nemoj se ljutit, to ti govorim jer sam se raznježila jer sam i sama to prošla pa točno mogu zamislit i vizualizirat - to ti govori tvoja "sister in arms" jer sam i sama to radila kad sam hodočastila po liječnicima za kjukobolje , ali nema od toga vajde. Dobijaš i od ginekologa tisuću mišljenja na tu temu i na druge, mogu mislit uvođenje drugih struka. Moj stručnjak mi je rekao da neplodnost nije bolest itd. Ja sam se jednom našla u situaciji da sam s kardiologom pričala o MPO-u jer je neko njegov išao na MPO pa sam pitala da jesu li bile blastociste, a čovjek :? i nemam vam ja o tome pojma. To ti je kao da mene prof. engleskog neko pita neki stručan medicinski pojam kako se kaže na eng (dobro, ako je ginekologija, tu bi se možda i snašla). Na engleskom sam skroz doma relativno samo u pravu i vidim koliko mi je drugo šuplje, a tako ti je i sa svim strukama - medicina itd. Jedino sam kod internistice na Rebru mogla o tome nešto pričati, ali isto uz milijun ograda da je to neistraženo itd. A propos HLA tipizacije nema izgleda isto konsenzusa da je to turbo bitno, vidi razmišljanja od pino. Sve su ti to različiti pravci liječničke misli... A mi nekako moramo u tome plivat kako znamo i umijemo, s tim infaćima koje pokupimo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A šta je bio neugodan, a šta ima veze, zanemari. Ne moraju svi bit oduševljeni našim promišljanjima i pitanjima, sve su ti to različiti temperamenti ljudi. Meni drago da si pitala, svako iskustvo je "lesson learned", a ovo je bila lekcija - ne traži teamwork gdje ga teško može biti i ne pitaj druge struke osim MPO reproduktivnih imunologa (ovih par što ih ima) na tu temu, dobit ćeš uglavnom ili :? ili :/, u boljem slučaju, ili :shock: tj. (kaj se petljate). Šaljem ti virutalan zagrljaj .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma znam, nisam ga ja kao ništa pitala, on se pametno ponudio da će reći svoje cijenjeno mišljenje jer je ona kao upoznat s tim... na kraju smo se skoro svađali oko svega... ja šumom on drumom... znam da neću više ulazit u takve debate ni sa kim... svi se prave pametni, a niko nema nekog čistog pojma nego svoje teorije...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Igzektli. Ma, nemoj se nervirat, dobro je čut mišljenja raznih stručnjaka, ali ja bih na mišljenja fizijatara-reumatologa ipak stavila manji ponder tj. važnost nego na mišljenja reproduktivnih ginekologa, a vidiš da i tu svako svoju pjesmu pjeva, tj. većina u Hrv. i inozemstvu ne pjeva pjesmu imunolgije. A o nemoralnosti, to biće zabrijao i mislio o nekom budućem svijetu tipa kad ćemo svi varat osiguranja jer ćemo znat svoj genotip a la onaj film s T. Cruiseom i onim odjelom za prevenciju predzločina. Biće mu to omiljena tema s kongresa, a ti uletila kao publika, ko bi znao. Ne kužim nemoralnost HLA tipizacije u kontekstu MPO-a, ali šta to sad ima veze. Nadam se da su leđa bolje. BTW, fizioterapeuti misle da su fizijatri izmišljena struka jer navodno vani postoje samo ortopedi i fizioterapeuti. Vidiš, svako svoje misli. Ako želiš preporuku super (privatno je - znaš mene) fizioterapeuta u centru, meni su pomogli za moje probleme s leđima, pošalji pp. Mene su naučili vježbe i ispravne položaje itd. - radilo se o lubalnom dijelu. Ciao, .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma hvala ti, zakon si...ovo za osiguranje mi je pričao kao da " negdje " prije nego što osiguravaju ljude traže takve nalaze da vide da li je netko skloniji nekoj bolesti tako da mogu vidjet što s premijama u tom slučaju, kako isplatiti što manje para itd....biće da je gledao film pa malo nešto prisličio da ispadne važan...fakat je tip ono... šiške mu vise preko očiju da ne vidi, nos šiljat ko u Pinokija, ima 2 metra i 30 kila... sad mi je sve to smiješno...
    uz dužno poštovanje njegovog mišljenja, svatko ima svoje...
    hvala ti, javim ti se na pp u vezi leđa, sad sam 2 tjedna malo na struji, UZV, nekakvom istezanju, pa ću vidjet šta dalje...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

. Ma vidiš kako sam ga "namirisala". Mislim da je nedavno ta tema bila negdje u dnevnom tisku tipa Jutarnji, Večernji, Metro - tu smo MM i ja "svejedi" - genotipovi itd. To ga je svrbilo i morao je očito s nekim podijeliti svoj stav o svemu tome, ali mislim da HLA u kontekstu MPO-a i nemoralnosti nema veze jedno s drugim - rekli bi političari da je to čista zamjena teza, a dičica bi u Dalmaciji rekla "polupani lončići" . Vibram za leđa i šaljem poljubac za laku noć .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala ti još jednom, tebi i mrvici isto velika za laku noć

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A mislim da je, na sreću, ovo "negdje" zasad samo u SF romanima, crnim medijskim prognozama i SF knjigama. Moš' mislit kako bi te upućivali na HLA tipizaciju koja zdravstvo košta 32.000 kn (to je ekonomska cijena - probala ja napravit privatno ) tipa iz Euroherca. LOL, bar još uvijek danas, at this day and age.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ko zna s kojeg je on planeta... kak izgleda možda nije s ovog, pa su " negdje " napredniji od nas...

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •