Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 277

Tema: Imunološke pretrage

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

fjora

iva_luca

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zagrljaj fjori šaljem!

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo me s friskim nalazima, tj. opet je stigao samo dio.
    Dio na neka antitijela ok, ali najvise me zabrinuo nalaz NK stanice.

Kao prvo ljuta sam ko ris, jer su trebali napraviti CD 19 i CD 56,
    a oni meni naprave CD 3 i CD 56.

E sad taj CD 56 kod mene je 20, a refer.vr.su 10-31, ali to me nije utješilo jer kopajući po starim postovima vidjela sam da je po preporuci dr. Beera, sve što je iznad 12 kao totalna koma.........

e pa i ja sam sad koma....jer znam da se baš nemam kome obratiti tu u HR po tom pitanju........

Draga ina, kao što ti meni reče, tek sam sad u deep sh. jer ne znam kaj da radim, ali da me ova brojka od 20 brine, brine me.......

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ti mog rezultata NK stanice iz periferne krvi - sve u granicama referentnih vrijednosti laba s Rebra:

Biljeg Specifičnost Iznos% Normala od-do
    CD3 pan-T 67 60-83
    CD19 pan-B 11 4-14
    CD56 NK-stanice 13 10-31

Duić mi je rekao da je to OK.

Prema pokojnom dr. Beeru, meni su za 1% povišene CD19 (po njemu od 3-8% je OK, za trudnoću i implantaciju maksimalno mogu biti visoke 10%, meni su 11%, znači za 1% više od maksimalne Beerove referentne vrijednosti). I za 1% povišene NK tj. CD56 (t. trebalo bi bit od 3-12% za uspješnu implantaciju, a ja imam 13%).

To tell you the truth, ne znam više (kao što sam ti i rekla) što bi o svemu tome mislila. Opcije znaš - dex itd. Za Maribor znaš - reći će ti pustite to, nema to veze. Nemaš druge nego poslušat što će ti Duić reći .

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ina - a zašto su onda na Fran Mihaljević referentne vrijednosti do 15%?
    ja u četvrtak idem kod Baumana pa ću vidjeti što će mi reći na mojih 18,4%.(nk stanice).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, NK treba vadit kad nemaš nikakve prehlade i upale, upaljene zube itd. jer inače neće bit reprezentativno, tj. skočit će ti NK. Navodno i endometrioza zna dignut NK pa se sad furam na to spržili mi endometriozu, smanjit će mi se i NK. Furam se na to kao ona mantra sa autogenog treninga i ponavljam si da to nije važno i da je sad vrijeme za moju trudnoću i da sam ja po svemu sudeći zdrava ženska, samo nam se nije poklopilo, jer mi se čini ipak da sve to nije Sv. Graal, ali i ja, kao i ti, ne mogu stvari pustit nego moram rovarit, ali mi se čini da sam sad ipak u fazi da puštam dijagnostiku i prepuštam se pa šta bude, uz neki peace of mind jer napravila sam sve.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ina svaka ti čast.
    meni je raspoloženje koma . pokušavam se pomiriti sa tim nalazom,ali još mi ne sjeda.
    valjda mi treba vremena.

btw - ja sam vadila nk stanice zdrava, zdravcata.
    zanima me da li moguće raditi analizu samo nk stanica jer biologica mi je rekla da bi htjela da ponovim?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Alec, stvarno nemam pojma. A ko zna jel' to sve pak usklađeno s Beerovim ref. vrijednostima itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je moguće je, treba samo MPO-ovac ili neki doktor napisat.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja ću u četvrtak probati sve ispitati Baumana pa vam javim svježe informacije.
    zašto Bauman inzistira na vađenju u Fran Mihaljević? možda jer su njihove referentne vrijednosti najbliže referent.vrijednostima prof.Beera?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Alec, oli ti je stigao novi nalaz? Ajde napiši koliki je i napiši poslije što ti je Bauman rekao, usmjerit ćeš nas "imunološku siročad" malo.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ina33 - nisam bila na novom vađenju jer Baumana nema do 20.05. pa se nismo još vidjeli i čuli.
    razgovarala sam sa dr.Vujisić (biologica na SD) i ona je rekla da bi htjela da ponovim nalaz.
    ne znam što će na sve reći Bauman.

naravno da ću vam javiti sve što uspijem saznati od njega.
    pripremit ću si papirić sa pitanjima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, alec, fellow-idiopato, jesi popratila da je DijanaP sad objavila trudnoću s VV-a, isto idiopatska, ako se dobro sjećam, i ona i muž sasvim u redu, puno postupaka kod Jukića, Maribor itd. sad ostala kod Lučingera trudna iz prirodnjaka, u 38.-moj godini, mislim da imunologiju nikad nije radila. Ona mi je svjetlo u tami. Stay cool, ma skulirat ćeš se kad ti malo sjedne, treba ljudima vremena .

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ina33 - čitala sam za DijanuP i bilo mi je full drago zbog nje.to su priče koje mi daju snagu za dalje.

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

eto mene, vec kopam po internetu, pa ak nekog zanima o NK stanicama

http://www.bmj.com/cgi/content/full/329/7477/1283

http://humrep.oxfordjournals.org/cgi...ract/20/5/1272

cini mi se da i u bijelom svijetu nisu bas ziher :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Alec kada planiraš na SD, jesi se o ranije dogovorila?
    Znaš li hoće biti dr od pon. ujutro na folikulomerijama?
    Diana sa VV je svima nama u godinma svijetlo u tami :D

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nela - mislim da je to još jako skliski teren :/ :/ ,ali ja se hvatam i za slamku jer do sada je sve bilo ok. ovo je prva stvar koja mi ne štima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, je, Nela, to su meni kazali i Vlaisavljević i Lučinger. Ali, ja sam imala potrebu to istražit i ne kajem se. To je čisto ono - da učinim još i to. Pa još i to. Pa još i to . Bolje da sam išla gledat NK, nego da sam išla u bijelog vrača što je bio prijedlog MM-a. Mislim, s ozbirom koliko to kod mene traje, nije mi žao da sam još i to napravila, i još i lapraskopiju napravila. Ali, da je to nešto turbo racionalno - tko bi znao?. Ma, nije sve ni u racionalnosti. Vidiš da sam sad došla do nepijenja kave . Bitna je u stvari "brija" u kojoj je čovjek/žena trenutno. Ko zna di ću ja na kraju završit. Al' sad mi je dobro u ovoj fazi u kojoj sam trenutno. Poprilično sam nesuvisla, ali ja u svom slučaju stvarno nemam se za što uhvatit, pa malo plutam vesela naokolo. Možda je uzrok ovoj veselosti - manjak kofeina? Anyway, hvala na linkovima. Mogu sad mirno dalje, kad znam da si sad ti naš lučonoša .

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

loki - planiram 24.05.,ali još nazvati u ponedeljak da ne bi bilo "Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba". dogovorila sam sa Baumanom ako mi nalazi ne štimaju da se vidimo, a taj termin 24.05. mi je rekla biologica. zato ću zvati u ponedeljak(sad mi se nitko ne javlja ) da provjerim kad je gore.

ina - ponekad pomislim da bi u timove trebali uvesti psihologe za sve nas. bilo bi tu puno posla, barem kaj se mene tiče.ja trenutno tonem. treba mi šlauf da počnem plutati

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Je alec tako ti je kod svih nas. Malo gori malo doli.
    Meni ni psiholog ni psihijatar nebi pomogli, od mene bi još samo oni mogli prolupati .
    Ja sam u ovome ko svugdje u životu što mi više ne ide a ja više guram pa da vidimo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cure moje drage, svi vidim šizimo od te imunologije.... ja sam još nečisto sa HLA tipizacijom... vi sa NK stanicama.. meni su kao OK, a tko će ga znat... mislim da bi to trebalo više puta ponoviti da se bude "siguran" u nalaz... iako opet nisi siguran što valja, a što ne... svima, ali ne damo se, sve ćemo mi to prevaliti

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno .

MM je prije 10-ak dana podigao nalaz spermograma na VV.Na njemu pise ovo:
    MISLJENJE:
    U SMANJENOM VOLUMENU EJAKULATA BROJ SPERMIJA JE NORMALAN,POKRETLJIVOST SPERMIJA I NJIHOVA MORFOLOGIJA IZRAZITO LOSI.UPUTITI NAM BRACNI PAR IZA 15.SVIBNJA NA SPT I IMUNOLOSKE ANALIZE.DOCI 12 ILI 13 DAN ZENINOG CIKLUSA,PACIJENT TREBA IMATI NAJMANJE 5 DANA APSTINENCIJE.
    U potpisu stoji dr.B.Colak.
    Kad je uzeo nalaz odnio ga je dr.L on ga je pogledao i rekao da se vidimo sledeci mjesec.Posto je moj M isao u petak 18.05.u ZG na Merkur po moje nalaze sa histeroskopije,dan prije je nazvao dr.Colaka,misleci da poslije Merkura svrati na VV,pa da mu dr.Colak propise neku terapiju(ja sam mislila da je to dio te imun.analize,pa sam ga nagovorila )ali on je rekao da oboje moramo doci i da ga zovemo prvi dan mog ciklusa. :? :?

Sad tek nista ne znam,ja sam mislila te imunoloske analize,odradis za cas,uzmu ti malo krvi ,malo nekakvih briseva i gotovo.Kako mi se sad cini te analize cu zavrsiti,otprilike do 2009.ako budem imala srece.A ne znam ni da li se to uopste radi ovdje u BL.
    Mogu li sve to u ZG odraditi za jedan dan ili to traje malo vise?Mislim na davanje krvi i sta jos treba,a naravno nalazi kad budu gotovi.........bice gotovi

dee-dee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja bas gledam svoje nalaze i referentne vrijednosti su bas razlicite od vasih :?

Pokusacu skenirati svoje nalaze i staviti ih ovde, pa mozda nekom pomogne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dee-dee, mislim da ne možeš na forumu attachirat dokumente, ali ako možeš prepisati bar dio koji se odnosi na NK, možda bi nam bilo neka smjernica.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cv-vanja, ovo SPT ti je sperm penetration test, a ne znam što će vam to raditi tvoj 12. dc, vidjet ćete već pa se javite. Meni se čini da je ta imunologija koncentrirana na spermiogram tvog muža, znam da je i na spermiogramu MM-a pisalo da je sjeme imunološki obrađeno. Ne znam jesam ti pomogla puno ili te dodatno zbunila, najbolje ti je sve pitat doktora/e na VV-u.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja sam vadila NK stanice ali u zaraznoj bolnici. Referentne vrijednosti NK stanica su do 15 % a moja vrijednost je 11,8%. Na nalazu piše da je sve unutar granica normale, a i dr.B. je rekao da je sve b.o.

Pozdrav,

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno .........

Ina,hvala!Pomogla si mi u tom smislu,da se sad nadam da ce se te analize vrsiti samo na MM I njega nalo treba maltretirati. Neka mene malo puste na miru,ja vise nemam ni krvi ni zivaca :mrgreen.
    Samo se nadam da se to moze odraditi za jedan dan i da ne moram nakon par dana opet dolaziti u ZG.A mozda je napisao 12 DC,da bi dr.L i meni odmah uradio folikulometriju. Jednim udarcem dve muhe.
    Ali mogu samo nagadjati,dok ne dodjem tamo.
    U svakom slucaju,hvala ti.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cure, evo me iz zg od dr.Baumana.

situacija je slijedeća - moje nk stanice su 18,4, a referentna vrijednost je 0,00-15,00. Bauman kaže da je to previsoko. krajem lipnja ponovno vadim krv,a u međuvremenu moram trošiti matičnu mlijeć. znači za početak laganini - prirodno.
    dalje ćemo vidjeti.
    kupila sam matičnu mlijeć i piše da između ostalog poboljšava imunitet,a to je ono što je meni potrebno.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

alec ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uz pomoc maticne mlijeci uspijes sniziti NK stanice! Nastoj se sto vise opustiti, koristi svaki slobodni trenutak radeci ono sto te veseli, pa vjerujem da ce ti se i imunitet popraviti!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

alec ~~~~~~~~~~~ da uspije

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Cure, evo tek sam sad uspjela škicnut šta ste pisale ...

Također me je jako razveselilo što se na VV počela pažnja pridavati imunologiji. To prije nisu radili i ja sam 5 godina pokušavala sa odličnim embrijima, a imunološki sam slučaj. Evo, ukratko o mom problemu: MM oligoasthenozoospermia - ICSI metoda. A ja: NK stanice 19.4 % ( normalno za trudnoću do 12 % ), Hashimoto sindrom - hipotireoza štitnjače ( autoimuna bolest u kojoj su mi pozitivna antitijela štitnjače TgAt, MsAt i TPOAt u dosta velikom titru ). Neistraženi DQ i DR lokusi na HLA tipizaciji ( pokušavala sam dobit obrazloženje od mag. Humar ali očito sam baksuz jer tad nije bilo reagensa, a tko će mi sad ponovo napisat uputnicu za HLA tipizaciju koja dođe HZZO 32.000 kn ... :/ )... Zatim Cross-Match test mi je negativan, a to znači da imam nisku razina antitijela leukocita; rađen je starom Microcytotoxicity metodom i nije pouzdan, a kod nas na žalost nema aparata koji bi napravi LAD test ... on bi bio pravi pokazatelj tih vrijednosti i u slučaju da u protočnoj citometriji LAD test bude negativan, treba učiniti LIT terapiju (Terapija leukocitnom imunizacijom) pomaže povisiti razinu antitijela leukocita u vašoj krvi. Injiciraju vam se leukociti vašeg partnera (ili donora), što pomaže vašem tijelu da poveća svoj broj antitijela. To bi vam trebalo pomoći ostvariti (održati) trudnoću. Također, u HR nije moguće napraviti biopsiju maternice na NK stanice jer IVIg i Dex pomažu smanjiti NK stanice u perifernoj krvi, a Humira rješava NK stanice u uterusu. Znači, to mi je još ostalo neistraženo i sad trenutno skupljam lovu za inozemstvo. LIT se može napraviti u Londonu, Milanu, Stuttgartu i Atheni, te Mexicu ... ostale države ga ne rade jer ga smatraju neetičkim zbog mješanja krvi - najvjerojatnije ... Imuno-terapije su uglavnom skupe i kod nas doktori pokušavaju i više postupaka, sve u nadi da će ipak mnogima uspjeti i bez toga. No, ponekad je imuno-terapija jedino rješenje.

I još nešto za kraj ( kako bi rekao pok. dr. Beer ):

NE POSTOJI IDIOPATSKA NEPLODNOST, POSTOJI SAMO ONA KOJOJ SE NE ZNA UZROK !!!

I zato drage moje, na pravom ste putu i svakako nastojte otkriti uzrok, jer jedino papir sa nalazima, crno na bijelo,
    može vam biti pokazatelj da li vam je potrebna ta terapija ili ne. Eto, nadam se da sam bar malo pomogla. Sretno !!!

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bok, tigy, čekala sam da se ti javiš !

I moram priznati da te na onoj kavici u 1mj. nisam bas tako pozorno slusala jer mi je imunologija tada bila nekaj daleko, ali otkad sam dobila nalaz NK 20% malo drugacije razmisljam na tu temu...
    mada ni sama ne znam kaj da radim s tim..

čekam jos rezultate HLA, a sutra idemo radit kariotip !!

Vidim da je B.dao alec samo matičnu mliječ i to me malo razočaralo...pa to sam i sama znala da mogu piti !!!!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nela37 - i mene je malo razočarao, kaj da kažem. njegovo je mišljenje da prvo pokušam prirodno skinuti,a ako ne ide da krenemo na nešto jače. a vrijeme mi prolazi :/ .
    nešto je spominjao aspirin i još nešto ,ali ga nisam razumjela jer je sfufljao na brzinu, sa slijedeći put.

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajme, kad sam vidjela kaj je sve dee-dee trebalo da dode do trudnoce :shock:

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja to mislim uredno prepisati i sa to čitabom do Baumana. pa da čujem kaj on misli o tome.
    mislim nela da bi mogle u duetu uletjeti kod njega.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno .......

Ako je mene i MM,dr.Colak narucio na imunoloske analize,zna li neko gdje ja to radim?Je li nam oni tamo,na VV,izvade krv i sve sta vec treba,pa mi dodjemo po nalaz,ili cemo trebati da hodamo danima po ZG bolnicama i sami to radimo.To mi nije jasno i ako neko zna neka hitno odgovori.Vec,unaprijed sam uspanicila da to necemo moci za jedan dan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jednom davno prije 12 godina kada sam ja radila imunološke pretrage onda se to obavljalo na Rebru

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam ih radila u Klinici za zarazne bolesti "dr.Fran Mihaljević"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, super, napišite što je rekao. Prema Mariboru i VV-u - to je sve skupa znanstveno nedokazano, vrlo, vrlo pojednostavljeno rečeno. Sama implantacija je upalni proces i dalje se baš ne kužim i ne znam prenijet, ali oni više zastupaju, koliko sam ja skužila, mišljenje koje je nela37 pejstala od onih eng. liječnika, u stilu to je nedokazano.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno ....

Ja se nadam da ce sve biti kako sam ja zamislila ,da ce oni nama uzeti sta je potrebno tu na VV,a onda ce to poslati na analizu,tamo negdje....
    Ali posto se rijetko kad desi ono cemu se ja nadam ,vec sam pala u depresiju.
    Hvala u svakom slucaju,obema,a ako je nekoga kao i nas dr.Colak uputio na analize,neka napise koja je procedura.
    Pleaseeeeeeeeeeeee!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cv-vanja - ja sam na SD kod dr.Baumana tako da ti na žalost ne mogu pomoći. valjda će se javiti neka cura koja ti može pomoći.
    u svakom slučaju sretno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cv-vanja, ja bih ti pomogla, ali još nisam čula da je dr. Čolak neki par uputio oboje (tj. i ženu i muža) na imunološke analize. Obično se samo sjeme muškarca imunološki analizira. Ako si ti "prva lasta" i ako stvarno misle i tebe imunološki analizirat, napiši tu na forumu kako je stvar tekla da druge curke znaju. Mi VV-ovke to obično dosad radimo "na svoju ruku" jer se dosad imunologija na VV-u nije prakticirala - tj. kariogrami, HLA tipizacije itd. - obično to ne rade osim ako nema xy pobačaja itd.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno .....

Bas divno..ja cu da budem pokusni kunic.
    Da,bas tako je rekao dr.Colak i rekao da moramo zajedno doci,mislim,12.dana mog ciklusa zbog imunoloskih analiza.I dr.L je citao nalaz i nije nista rekao za analize.(cutanje-odobravanje :? )vec samo da dodjemo kad nam je receno.
    Sve cu vam detaljno javiti i objasniti,kad sve prodje.A trebala bih dobiti 06.06.tako da sam u ZG 18.06.

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Cure, nema razloga panici ...

Ako je stvar do imunologije - teško da nam u HR netko može baš super pomoći jer kod nas doktori to ne prakticiraju - što zbog financijskih razloga, što zbog zdravstvenih ( jer kako kaže dr. Duić IVIg ipak nije C vitamin i imunoterapija ponekad nosi ozbiljne posljedice ). Iz tog razloga u potpunosti razumijem dr. Baumana kad je našoj alec preporučio matičnu mliječ ( to je prirodni proizvod kojeg je najbolje uzimati u prahu jer je onda 100 % - tna i ima najbolji učinak te na prirodan način regulira NK stanice ). Ja bi još alec preporučila da nakon terapije matičnom mliječju prekontrolira stanje NK za svaki slučaj prije postupka, kako bi vidjela da li je s tim uspjela sniziti njihov postotak, ako su i dalje visoke, onda bi joj preporučila da ipak malo pričeka sa postupkom i da se sa dr. B. dalje dogovori o novoj vrsti terapiji, npr. kortikosteroidi tj. Dexamethason ( nije bezazlen, ali uspješno supresira vlastiti imuno-sustav i NK stanice). Ako ni tu ne bude učinka ide se na IVIg ( imunoglobulinG koji je jako skup i prima se intravenozno u bolnici ). Znači korak po korak do cilja, jer ništa ne ide preko noći - prvo treba isprobati jednostavnije terapije, pa onda kompliciranije, ako ove prve nisu imale efekta. To je ono što bi ja preporučila vezano uz povišen postotak NK u perifernoj krvi, a sve ostalo molim vas da se konzultirate sa svojim liječnikom.

Žalosno je što u HR nitko ne radi biopsiju maternice na NK stanice, to moram ponoviti, pa možda netko tko bude ovo od doktora čitao, potegne i to pitanje na svojim klinikama ( zašto i iz kojeg razloga se to ne radi, koji aparat je za to potreban, ako treba mogli bi organizirat neku akciju i skupit lovu za taj aparatić itd .. itd ... ) ... eto, malo sam dosadna s tim, ali nažalost šteta da ako imamo stručnjake ( a tvrdimo da imamo, da nemamo i aparata na kojima bi ti stručnjaci mogli raditi ), te je još isto tako žalosno da ako netko radi svoj posao, da ga ne može u potpunosti obaviti kako valja, nego mora preskakati određene stavke koje se u svijetu rade, a kod nas je to još uvijek znanstvena-fantastika ... :/

Također, spomenut ću još tu tim sa Rebra i HLA tipizaciju tkiva.
    Svaka im čast, rade na starim zastarjelim aparatima, naprave vam Cross-Match koji se više nigdje ne koristi jer je rađen starom metodom, pa tako imate nalaz, ali vam niš ne vrijedi. Ja im se divim, ja ne bi mogla radit na starom aparatu. Da sam tamo neka laborantica i da to trebam raditi preokrenula bi cijeli HZZO naopačke da dobijemo aparat kakav zaslužujemo. Mislim ovako, izdati nalaz koji ne vrijedi, nemam riječi ... I sad tu istu pretragu moram ponovit vani u Njemačkoj, jer nije dobro napravljena. Mislim, ne želim omalovažavati naše stručnjake i njihov rad. Ali neka oprosti draga mag. Humar, ne živimo više u prošlom stoljeću, vrijeme, znanost i medicina napreduju, aparati se mijenjaju, treba se držati u korak sa vremenom i ostalim svijetom, a ne prelijevati vodu iz šupljeg u prazno. Ako su aparati zastarjeli, treba reći i dignuti glas da svi čuju, oni koji tamo rade, ne moram ja kao pacijentica dolazit do tog zaključka, trebaju oni sami nešto poduzeti, mislim da je vrijeme za promjene.
    Također, još nešto vezano uz HLA tipizaciju i na osnovu mog slučaja ( nažalost, ali najviše grešaka u radu primjetite na sebi samima ). Moj nalaz je došao bez urađenih glavnih lokusa - mislim ono, DR i DQ, najvažniji lokusi po kojima bih dalje znala da li mogu od MM-a primiti LIT terapiju ili mi treba donor. I sad, bez obrazloženja, nitko mi nije rekao "oprostite, nije bilo reagensa, pa dođite ponovo, javit ćemo vam kad bude da vam to do kraja i kako treba napravimo". NE !! Nikome ništa !!! I onda kao budala visim ponovo na Rebru u traženju mag. Humar i obrazloženja kako i zašto ?! Naravno, rekli su me nazvati ... i nisu me nikada nazvali ... Ne želim ih više moliti, napravit ću kompletnu pretragu vani i uredno platiti, ali žalosno je to da uz naše razvikane stručnjake i bolnice, ipak moramo u inozemstvo.

I za kraj, da ne budu samo pokude, već i pohvale ...
    Iskrena pohvala za rad dr. Sanje Vujisić i dr. Baumana sa SD, te dr. Snježane Lepej-Židovec sa klinike "Fran Mihaljević", te dr. Duića iz "Merkura" - to su jedini ljudi s kojima sam kontaktirala i koji su me razumjeli o čemu ja pričam i da nisam izgledala kao hipohondar. Jedini koje sam pronašla u HR da se razumiju u reproduktivnu imunologiju, žao mi je samo što nemamo više takvih stručnjaka.

I na kraju, pohvala i našem dragom dr. Lučingeru i ekipi sa VV koji u zadnjih par mjeseci imaju ogromni uspjeh i puno, puno trudnica. Svaka čast doktore, vidi se da detaljno radite svoj posao i samo tako nastavite - vaša nagrade bit će osmijeh na dječjim licima !!!

Eto, curke ... ja se raspisala ...
    obećavam neću više tako opširno, ali još puno, puno toga trebamo promijeniti kako bi sve super funkcioniralo ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne brini se, Tigac, Alec je baš tako Bauman preporučio - nakon matične mliječi (mislim mjesec dana) opet vadi NK . Sretno, želim ti sve ono, and much more, što i sebi želim!

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala ina33 ...

i ja tebi želim svu sreću i svim ostalim curama ... , da napokon ispraznimo ovaj nesretni PDF ...

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

"The purpose of science is to change belief !
    If you belive that infertility, IVF failure, recurrent miscarriages, prematurity, and low birthweight are "God's will",
    wich is not testable scientifically, you will never try to find effective treatment."

Sir Peter Medawar ( Nobel laureate ).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, Tigy moja, pravo citiraš. Nevjerojatno je koliko su tome sami liječnici skloni. Of course - odradila i ja laparo i ponovila histero, biopsija endometrija - sve pet do na pićušnu endometriozu. LH, FSH - 5,5, prolaktin 280 itd. Sve u svemu, izgledam po nalazima ko' curica, a ne ko jedna žena od skoro 38. Kad sam to pokazala soc. ginićki - ona meni da se opustim Na kraju se i doktori tom rečenicom tješe, jer je frustrirajuće nemoć' nekome pomoć, I guess...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da se ne zabuniš - naravno da nije biopsija na NK, nego na bakterije - na tome sam inzistirala jer se ono mučim s upalama... Ispade sterilno, Bogu hvala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ups, ovo "Bogu hvala" ne smatram da je to "God's will", nego koristim kao uzrečicu .

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •