Citiraj nela37 prvotno napisa
Evo mene s nalazima HLA tipizacije

JA MM

HLA-A 2 ND 1 32
HLA-B 44 13 8 63
HLA DR 3 7 3 14
HLA Dr51,52,53 52 53 52 NT
HLA DQ 2 NT 2 1

B+Tly 20C - dobiveno negativno

Testom miješane kulture limbocita dobivena niža reaktivnost.

E sad za curke koje se kuže, MM i ja imamo preklapanja u 3 lokusa, DR,DR51,52.53, i DQ.

Uz moj povišeni FSH, NK stanice 20%, MM astenozoospermia šta nam je činiti ?

Proučila sam sve postove uz imunologiju, pratim Tigy, ali opet nisam pametnija.....tj. da li će dex ili IVIG pomoći ?

A još kad vidim da većina dobiva Folic i matičnu kao preporuku, pa to sam i sama znala, to možeš kupiti u svakoj apoteci bez recepta.

Ah, ne zamjerajte, ovo samo očaj zbori !!!!!
nela37 baš sam čekala što će reći tvoja tipizacija - mogu samo reći - očekivano. Mislim da je 99% nas koje smo radili tipizaciju dobilo isti zaključak o dobivenoj nižoj reaktivnosti, očekivano je Cross-Match test negativan, a očekivano je da se i podudarate u najgorim DR i DQ lokusima. E sad - samo podudaranje ne mora, a može biti problem, Cross- Match test radi se nepouzdanom metodom, pa onda i niža reaktivnost nije za začuditi. Koliko sam ja shvatila postoji normalna reaktivnost, niža i izrazito niska ( tako nešto ), moj nalaz je skoro kao i tvoj... a što ću - ne znam. Mislim da je veći problem kod tebe ipak povišene NK stanice... naša Tigy sigurno će reći nešto pametnije ( draga naša )