-
što reći djetetu?
pozdrav.imam dijete od 3,5 god. rastavljeni smo već 2,5 godine. dijete ne pamti naš razilazak, bilo je premalo.međutim, prošlo ljeto smo se pokušali pomiriti i otac je živio s nama tri mjeseca. nije išlo. on se jednom jako izderao pred malim, te dijete to njegovo deranje vezuje uz njegov odlazak. u zadnje vrijeme plače i stalno govori hoću tati, mada ga često viđa. stanujemo par zgrda jedno od drugog. u dosta smo dobrim odnosima. dijete mi je osjetljivo, govori da ne voli nei mene ni tatu, da zašto tata ne živi s nma, da on čuje da sada njegov tata plače, da će ga ići zagrliti, da sam ja njegovog tatu potjerala, .... ja mu pokušavam sve objasniti na način da se mama i tata ne slažu i da zato ne žive skupa, i da ima puno djece koji ne žive s roditeljima. ali otac mu situaciju prezentira na način da sam ga ja potjerala, da ga više ne volim i da mu ne dam doći u stan. očev dolazak u stan rezultira plakanjem djeteta i zahtjevanjem da ostane tu, tako da sam to eliminirala. kako da mu obasnim?
-
renchi - ako jednom nije išlo, bilo bi bolje da nisi pokušavala... ali što je - tu je...
nije mi jasno što znači da ste "u dobrim odnosima" - ako on na takav način razgovara s djetetom?
ovo je teška situacija, i zahtijeva stručnu pomoć.
-
I ja se slažem sa ovim.
Ako jednom nije išlo, teško da će i drugi put.
Od nas možeš dobiti pokoji savjet i utjehu, ali najbolje da se savjetuješ sa nekim stručnim.
I hrabro dalje!
-
ti mu to nikak nemres objasnit
dijete treba na terapiju
javi se psihologu ili u Kliniku za zastitu djece ili u Kukuljevicevu ili ti mozda jos neko preporuci neko drugo mjesto
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma