Citiraj MGrubi prvotno napisa
Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
Moja je bila dobila 2kg i o nikakvoj 'gornjoj granici' nije bilo riječi - jer za dojenu djecu ne postoji. Kamilicu preskoči, kao i pedijatricu.
potpisujem, pedijatrica se ravna prema tablicama napravljenim za djecu na adaptiranom (prevelik prirast na adaptiranom je povezan s kasnijim problemima s pretilošću)
majčino mlijeko je i lijek, i nema gornje granice, a štiti od pretilosti, dijabetesa, astme.............

samo nastavi tako
pedijatrica krši savjete od Hrvatskog pedijatrijskog saveza o važnosti isključivog dojenja (znači : samo mlijeko, nikakvi čajevi ili voda)
i moja je mala buca (oko 1200-1400g)
u tvom mlijeku ona dobiva sve, znači ako puno sisa dobiva i puno kalcija, vitamina D, željeza, imuniteta .....

Moj je dobio 1850g nakon tocno mjesec dana, i jos 1850g nakon tocno 2 mjeseca. Pedijatar je samo hvalio kako to dijete dobro napraduje, da neka nastavim dojiti, bravo,bravo...I sada moje dijete ima nepunih 9 mjeseci i preko 12kg 8) Jos uvijek je samo bravo, bravo....
I ja sam imala trudnicki secer, to nema veze.
Mislim da bi trebala razmisliti o ovom savjetu koji su ti cure dale, jer ova pedijatrica vec u startu savjetuje :shock: