Danas sam sa svojom bebom koja ima 5 tjedana bila na prvoj kontroli kod pedijatra. Strasno me zanimalo koliko smo narasli.
Inace dojim na zahtjev djeteta. Preko dana razmaci izmedju obroka su nam po sat, dva, tri....nema pravila, dok po noci imamo vec uhodan ritam od po tri sata. Obrok nam traje 20tak minuta.
Htjela bih napomenuti da dojim samo na 1 dojku jer na ovoj drugoj imam uvucenu bradavicu i uopce namam mlijeka. Moram priznati da sam zbog toga malo zabrinuta do kada cemo moci tako no podatak da je beba u tih 5 tjedana dobila 1600 gr me uvjerio da mlijeka stvarno imam dovoljno kad je beba toliko narasla.
(rodjena je sa 3980 i bla je duga 56 cm)
No, pedijatrica je rekla da je to prirast "na gornjoj granici dopustenog" i da bi u slucaju da beba za pola sata, sat iza podoja trazi ciku, bebici trebala dati caj od kamilice ili prokuhanu vodu .Kao argument je navela i cinjenicu da su joj i usta dosta suha.
Mislila sam da je bebi dovoljno samo majcino mlijeko. Ima li jos neko slicno iskustvo tj. dajete li svojim bebicama jos nesto pored svoj mlijeka?
Ima li mozda cinjenica da sam u trudnoci imala trudnicki secer utjecaja na to da bebica tako "buja"?