Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: komisija u trudnoći

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno komisija u trudnoći

Da li netko zna da li je ikada trudnica bila vraćena na radno mjesto od strane komsije.Mislim stvarno ,tko se je pametan sjetio trudnice slati na komisiju.To je takva glupost.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa ako nema komplikacija onda trudnica normalno radi.Ako ima komplikacije na komisiji priloži dokumente i onda komisija odluči što dalje

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koliko mi je poznato, komisiji se samo odnesu papiri (moze to i netko drugi umjesto tebe), pa oni produze bolovanje. barem je meni tako bilo

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam čula da su nekog vratili s komplikacija na posao... a papire ti moze odnijeti i netko drugi na komisiju, meni je dr. rekao da nisam trebala dolaziti ja trudnica, nego poslati muža ili nekog iz obitelji... te da slijedeći put nikako ja ne dolazim.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Komisiji kakva je danas je zapravo nemoguće poslati trudnicu sa komplikacijama nazad na posao jer ako su te "komplikacije" i lažne, komisija nema instrumenata da to potvrdi.U komisiji bi trebao biti ginekolog koji bi trudnicu pregledao i dao mišljenje. Ovako ne mogu protiv papirnatog mišljenja osobnog ginića.
    Neki dan je bilo na tv da u HZZO-u razmišljaju o promjeni dosadašnje prakse s trudnicama,jer ispada da je 80% trudnoća u Hrvatskoj "komplicirano".

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja Bogu hvala do sada nisam imala problema sa komisijom, ali mi je doc. opće prakse, kad sam prvi put došla po papire za komisiju rekla da su joj vratili jednu trudnicu na posao, dakle može se i to dogoditi, ali to je samo jedan slučaj za koji sam čula i ne poznam tu curu da znam što je stvarno sa njom bilo.Ja sam trebala mirovati na početku prošle i ove trudnoće ( krvarenje) tako da je vjerojatno i to pomoglo, a mislim da i puno ovisi o opisu posla.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja za par dana moram na komisiju,zanima me da li trebam jos sta kakvi nalaz nositi uz trudnicku.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

dobila sam bolovanje radi komplikacija jer sam tražila, komisija me nije ni vidjela, čak ni mm-a. ostavio papire nekoj sestri i kasnije smo došli po njih. koliko ja znam, nikada trudnica nije bila vraćena na posao sa bolovanja jer to valda nitko ne želi imati na savjesti, nemam pojma ali ne zamaraj se rim nego pošalji nalaze po nekome. na mojim nalazima je pisalo samo da nosim nisko i doktor preporuča mirovanje.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj aleksandra prvotno napisa
    I ja za par dana moram na komisiju,zanima me da li trebam jos sta, kakvi nalaz nositi uz trudnicku.
    i mene ovo zanima......

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam morala doći osobno sa svim papirima i kad su sve proučili odlučili su da nema potrebe da više osobno dolazim

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj aleksandra prvotno napisa
    I ja za par dana moram na komisiju,zanima me da li trebam jos sta kakvi nalaz nositi uz trudnicku.
    od liječnika opće prakse (onog koji ti daje doznake za bolovanje) trebaš dobiti papire/uputnicu za komisiju, tamo napišu sve podatke. ja čak nisam imala trudničku knjižicu jer sam išla kod privatnika pa sam samo fotokopirala sve nalaze jer moraju ostati njima i to je mm odnjeo tamo mene nisu ni vidjeli i produžili su najnormalnije. nisam još čula da su trudnicu vratili na posao.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uzela sam doznake od doktorice opce prakse i zakazali mi kada da dodem na komisiju.Imam jos mjesec dana do pocetka porodiljskog,pa valjda nece biti problema za produzenje bolovanja.A u trudnickoj se vidi da mi je tlak povisen i da ga moram kontrolirati sa dijetom.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da li je neko bio na komisiji u Martićevoj hzzo-u?Kakva je tam procedura?Očito da je u svakom hzzo-u drugačije.Da li mogu poslati MM u Martićevu umjesto mene?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj cisko-kid@net.hr prvotno napisa
    da li je neko bio na komisiji u Martićevoj hzzo-u?Kakva je tam procedura?Očito da je u svakom hzzo-u drugačije.Da li mogu poslati MM u Martićevu umjesto mene?
    da

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ima li netko tko je otpocetka T na komplikacijama?
    I koliko cesto se onda ide na te komisije?

Hvala!

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na komisiju se ide po isteku najduljeg trajanja bolovanja koje ti može propisati liječnik primarne zdr. zaštite

U tekstu http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=173&Show=1694 imaš detalje o najduljem trajanju bolovanja po određenoj dijagnozi

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

od 1.6. sam na komplikacijama (šifra O 20)

e sad, imam pitanje: moram li ići na komisliju prije 1.8. ili mogu ići iza 1.8.? 1.8. se vraća moja dr. opće prakse, pa mi se ne da objašnjavat ženi na zamjeni koja nema pojma o meni ništa i da mi ona piše preporuku.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

podižem u nadi da će mi netko odgovoriti

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne razumijem se u šifre, ali meni je dr rekla da dođem po papire za komisiju za 90 dana od početka bolovanja.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ak je 020 (krvarenje u ranoj trudnoći) to je 60, bojim se.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja isto imam šifru O20 jer sam bila malo prokrvarila na početku ali nisam išla odmah na komplikacije već sam koristila godišnji, pa malo radila i tek početkom 5. mj otvorila komplikacije.
    Moja doktorica opće prakse, kojoj sam otišla tjedan dana prije isteka tih 2 mj. (koliko se ima na tu šifru) dala mi je uputnicu za komisiju (u 3 primjerka) i otišla sam na komisiju. Sa sobom sam ponijela i papire od svog ginekologa i hematologa jer tamo gdje se ostavljaju papiri za komisiju, piše da se osim te uputnice ostave u fasciklu ili koverti i papiri od doktora specijalista.
    Sestra je pokupila te papire, onda doktorice to unutra proučavaju, pozovu te i meni kao trudnici su odmah dalje produžili, (u međuvremenu sam se počela i otvarati), mada mi neće trebati jer ću već otvoriti porodiljski. Trudnice kakti imaju prednost, mada to nigdje ne piše, već doktorice kada otvaraju vrata odgovatraju ljudima koji dugo čekaju i bune se. Inače, ja sam čekala 2 sata.
    Ja sam iz Zagreba i spadam na komisiju na Krugama i ne radi svaka komisija za svaku općinu sve dane, nego određene.
    Muca,, ja ti preporučam da odeš kod te zamjenske doktorice jer nije valjda da nitkome nije pisala uputnicu za komisiju, pa valjda žena zna to napisati za svoje pacijente.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala cure na odogovrima, poslušat ću vas

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj -tajana- prvotno napisa
    Ne razumijem se u šifre, ali meni je dr rekla da dođem po papire za komisiju za 90 dana od početka bolovanja.
    onda je otvoreno kao povraćanje u trudnoći, to je u startu 90 dana
    O20 je krvarenje u ranoj trudnoći i to je 60 dana do komisije

muca možeš otići kod zamjenske, a možeš i 1 dan počekati svoju dr, neće se ništa dogoditi ako odeš 1 dan kasnije na komisiju

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nisam ni pod jednom od ove dvije šifre, nego nekom tećom (ne da mi se sad tražit, vezano uz neplodnost), uglavnom nakon 60 dana sam išla na komisiju, mm odnio papire, nisu ga ni vidjeli, sestra rekla da se vrati za 1 sat, a do tada papiri bili gotovi, produžili mi bolovanje do 16.10.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •