Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Yasminina priča o amniocentezi

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Yasminina priča o amniocentezi

i jos tisucu

navrle su mi suze tako rano!!!
    ne mogu ni zamisliti sta ste prosli ali predivna prica za one koji se neckaju da li da to prolaze ili ne.

Ivanu, tebi i TM

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj Bože, pa mi koje "nemamo" rizika po zdravlje djeteta i ne slutimo šta sve može poći po zlu, kakve sve varijacije postoje, šta sve ti ljudi prolaze

velika pusa cijeloj obitelji!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čestitke Yasmin na drugoj trudnoći i na volji i hrabrosti da s nama ovo podijeli.
    Mnoge od ovih osjećaja sam i sama prošla, s time da sam AC odbila. Doktor me nije shvaćao, čak je zauzeo vrlo oštar stav prema mom odbijanju AC (a privatnik je i preglede sam mu skupo plaćala); tek kad sam mu rekla da ne želim učiniti pobačaj ma kakav bio nalaz AC, prihvatio je moje odbijanje. Naišla sam negdje i na informaciju da se u drugom tromjesečju i ne vrši pobačaj, već inducirani porod.
    Mogu si misliti kako je bilo Yasmin, koja se oslonila na liječničke metode, želeći biti sigurna da je s bebom sve u redu, a onda se suočila s činjenicom da su i liječnici u mnogim slučajevima bespomoćni.
    Hvala Yasmin!

Početno

čestitke na medenjačiću i na novodolazećoj bebi!,

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Anonymous prvotno napisa

čestitke na medenjačiću i na novodolazećoj bebi!,
    this is me
    nemam pojma što se dogodilo...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tako dirljiva prica! velika Ivanu

ja za 2 tjedna idem na triple i tvoja prica mi je jako pomoga

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja prijateljica je prošla slično iskustvo, užas jedan, ja sam stalno mislila na stres koji njezina beba proživljava... Hvala na priči, sad znam da neću pristati na ac ako mi predlože (a mogli bi jer sam već zašla u godine...)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Moja prijateljica je prošla slično iskustvo, užas jedan, ja sam stalno mislila na stres koji njezina beba proživljava... Hvala na priči, sad znam da neću pristati na ac ako mi predlože (a mogli bi jer sam već zašla u godine...)
    Ako ti je ovo "75" godina rođenja, onda si djevojčica naspram mene. Ja sam devet godina starija i s bebom je sve OK. Svima nama treba više hrabrosti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Yasmin, ja sam jedna od onih koje su proživljavale sličnu priču kao i što si ti.Naime, dva puta sam išla na amniocintezu (u istoj trudnći, zbog nejasnih rezultata, sumnje na mozaicizam) i čekajući rezultate stvarno mogu reći da mi je to bilo najgore i najteže iskustvo u životu.Treba snage, hrabrosti, potpore sa svih strana i najvažnije vjere da će sve biti ok!Sada kada vidim svoju zdravu curicu Zalu, često se muž i ja sjetimo što smo sve proživljavali i što bi bilo kada bi bilo, odnosno da su ponovljeni rezultati bili loši.Hvala Bogu,ispostavilo se da je sve bila greška genetičara ili doktora koji je radio amnio i možda uzeo dio plodne vode ili slično.No nakon prvog lošeg rezultata i savjeta da se amnio ponovi, ja uopće nisam bila u dvojbi, ponoviti ili ne-meni je odgovor bio jasan-ponoviti!Isto sam noćima i danima pretraživala internet, tražila odgovore od raznih doktora, genetičara, biologa i svi su mi davali isti odgovor-jedino amnio može potvrditi neke kromosomske greške, ni Dobule ni triple test to ne može.Pošto se nisam školovala u tom smjeru i nisam doktor, vjerovala sam njima.naime, ja sam napravila Double test koji je pokazivao da sam čak mlađa nego što jesam (izvrstan test) i da je sve u najboljem redu, kao što je i bilo.Ali amnio to prvi puta nije pokazala.No dobro, da ne duljim, ja osobno mislim da svatko u svojoj glavi jednostavno mora odvagnuti sa čime bi lakše živio cijeli život!Mislim na dvije najgore mogućnosti koje ti se mogu dogoditi kod amnio-loši rezulatati ili spontani pobačaj.Iako mi je ta pretraga bila najgora na svijetu,a razdoblje nakon nje najteže-ja osobno bi se opet odlučila za tu pretragu!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Yasmin

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cesto zaboravim kroz sta ste sve prosli i koliko je za to u biti trebalo hrabrosti.

Iskreno se divim na iskazanom strpljenju i bar prividnoj mirnoći prema kojoj se nikad nebi reklo da prozivljavate sve strahove ovog svijeta.

Ljubim vas sve skupa.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prosla sam iste tjedne neizvjesnosti dok mi nisu predali nalaz u ruke na kojem je pisalo da je sve u redu. i da nosim curicu za sebe osobno bih uvijek ponovila taj test.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A ja sam, vidite, odlucila da ne radim amniocentezu. Ponekad mi padne na pamet da se ona mozda ne bi ni rodila da sam radila tu pretragu. Drago me je sto je nisam izlozila takvom riziku, a i sto sam postedela i sebe i nju napetosti iscekivanja rezultata. (Dete se, inace, rodilo zdravo.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •