Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Praznici i blagdani

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Praznici i blagdani

hocu pohvaliti tekst praznici i blagdani kao prilika za zblizavanje

kada sam jutros procitala ovaj tekst, posebice ovu recenicu:

Okupljanje obitelji osigurava dijete osjećajem pripadanja.
    shvatila sam koliko sam, zapravo, imala sretno djetinjstvo i koliko mi ta obiteljska okupljanja nedostaju. neki clanovi obitelji su umrli, drugi su raseljeni, treci se odselili... jako mi je zao sto moje dijete nece imati priliku uzivati u velikim obiteljskim okupljanjima kao sto sam ja nekada u njima uzivala.

no, ovaj tekst me je potaknuo na razmisljanje i dao mi dodatne motivacije da pokusam stvoriti i odrzati obiteljska druzenja, sto je to cesce moguce.

cure, hvala.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je podsjetio na proslave 1. maja kad bi se cijelo mamino i tatino drustvo okupljalo na izletu, zajedno sa svim klincima... bilo nam je prelijepo.
    Kad je ta tradicija, na zalost prestala (drustvo se valjda razislo), baka me svake godine vodila u gradsku sumu na narodnu veselicu. Sjecam se vrtuljaka, tombole (svaka plava koverta dobiva ), branja ciklama na povratku kuci.... i najvaznije! 1.5. je bio dan kad bi mi mama dozvolila da otvorim sezonu dokoljenki - obavezno sam isla u suknjici i dokoljenkama okolo.

Moje je dijete danas izrazilo zelju ici na polaganje vijenca radnicima u grad.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Sjecam se vrtuljaka, tombole (svaka plava koverta dobiva ), branja ciklama na povratku kuci.... i najvaznije! 1.5. je bio dan kad bi mi mama dozvolila da otvorim sezonu dokoljenki - obavezno sam isla u suknjici i dokoljenkama okolo.
    prekrasno!

joj, sad sam se sjetila i tih plavih koverti i tombole! ja sam svoje stalno molila da mi kupe licitarska srca i uvijek sam ih oprezno pitala jel ja to smijem pojesti i sto cu sa ogledalcem koje je u sredini?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dokoljenke! :D one končaste, rupičaste!
    imate pravo za okupljanja šire obitelji - ja to uopće ne radim, a sjećam se da sam kao mala uživala u tim fešticama!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moji su davno davno pravili krijes, to je bio neki obicaj u selu moje bake
    dandanas pamtim vatru, pjesme, skakanje preko vatre :smajlicuzdise:

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

btw. momze, zapocni vlastite obicaje

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    dokoljenke! :D one končaste, rupičaste!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto se tice obiteljskih okupljanja, mi trenutno slavimo pet rodjendana godisnje, zovemo prijatelje i obitelj koja je pri ruci (na ovom kontinentu barem, ostali su svi preko ovog ili onog oceana), bude nas svaki put 30-40, druzimo se i bas nam bude fino

a moja djeca redovito (pogotovo vikendom, ali cesto i radnim danom) cim se probude pitaju: a tko ce nam danas doci?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •