Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Recept za Bioaktiv LGG

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Recept za Bioaktiv LGG

trazim.

Moja B. popije jedan Bioaktiv od 330 gr dnevno. Sto je super. Ali, poludjet cu od svih tih silnih boca i bocica koje mi se gomilaju, pogotovo kada ih pocne raznositi po stanu, a odnedavno je najzanimljivija igra kako pvc bocu zavitlati preko balkona

Znam da je moja teta sama radila jogurt. Otprilike se sjecam, da je u punomasno mlijeko, malo zagrijano, stavila 1-2 casice jogurta vulgaris i nakon 24 sata (ili malo dulje) dobila jogurt.

Pitanje, hocu li, ako ulijem u litru mlijeka 1 bioaktiv uz odredeni broj sati na sobnoj temp. dobiti isti takav bioaktiv?? i rijesiti se pvc groblja :D ili cu morati cesce u ducan sa praznim flasama?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa te boce Bioaktiva (sve više od 200 dl) spadaju u povratnu ambalažu i za njih dobijete pola kune!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Recept za Bioaktiv LGG

Citiraj Zara01 prvotno napisa
    Pitanje, hocu li, ako ulijem u litru mlijeka 1 bioaktiv uz odredeni broj sati na sobnoj temp. dobiti isti takav bioaktiv?? i rijesiti se pvc groblja :D ili cu morati cesce u ducan sa praznim flasama?
    Sorry, ovaj dio sam tek sad vidjela!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ajmusa prvotno napisa
    Pa te boce Bioaktiva (sve više od 200 dl) spadaju u povratnu ambalažu i za njih dobijete pola kune!

Ja bi htjela malo odahnuti od flasetina
    MM pije samo Coca Colu, cesti su nam gosti koji jedino piju mineralnu, mlijeko i Bioaktiv ide svakodnevno, kojekakvi sokovi povremeno, pokoja pivica....

Prije sam sve flase ostavljala uz kontejner u smecu, ali tu praksu su imali i drugi stanari, pa je predstavnik zamolio da to ne radimo, jer smo privukli "cudne likove" uz smetlarnik.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zara01 prvotno napisa
    Prije sam sve flase ostavljala uz kontejner u smecu, ali tu praksu su imali i drugi stanari, pa je predstavnik zamolio da to ne radimo, jer smo privukli "cudne likove" uz smetlarnik.

Dijeli ih djeci po susjedstvu, postat ćeš omiljena teta!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kontaktiraj Davora za to, sigurno ces dobiti pravilan odgovor

Nego, mene zanima je li isti, tj. priblizno isti sastav Bioaktiva od Dukata i Probiotika od Vindije? :?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dao je davor i recept za to, pa potrazi malo, ali ako i njega direktno kontaktiras mislim da ce ti objasniti bez frke. znam da ti treba mikrovalna, termos boca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    dao je davor i recept za to, pa potrazi malo, ali ako i njega direktno kontaktiras mislim da ce ti objasniti bez frke. znam da ti treba mikrovalna, termos boca.

Ma meni je postupak vise manje poznat, fale mi neke finese, ali ne znam da li ce taj "domaci" Bioaktiv imati sve "ono" dobro kao i kupovni?

Ima li netko tko se razumije u mlijecne gljivice, bakterije, probiotike (kako se vec sve to zove)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja mama radi taj domaci jogurt!
    isto od bioaktiva

ja ti nisam ljubitelj jogurta pa bas neznam je li jednakih svojstava kao i kupovni, ali okus je sasvim ok!
    Nije identican kao iz ducana ali moze proci!!

Radi jogurt od obicnog mlijeka iz boce, znam da treba biti mlacno (ne vruce, ali ne ni hladno), pa stavi malo toga bioaktiva iz casice i ostavi da se 'kiseli' .. i kad se 'stisne' to je to!
    Obicno ga ostavi na nekom mjestu di je toplo, blizu radijatora (ne koristi mikrovalnu). Po ljeti ne 'utopljava' lonce

Uglavnom, moja E i necakinje vole taj 'home made' jogurt!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Topic koji osvježavam po pitanju izrade jogurta "u fušu" je "jogurt i kiselo mlijeko", a tamo je opisan postupak u termosici i u PET boci. U međuvremenu sam odustao od proizvodnje jogurta u termosici i prešao potpuno na PET zamotane u krpe. Termosica mi sada služi za GABA rižu

LGG kao mliječno-kiseli soj zapravo i nije nešto posebno, a osim Dukata to više nitko u svijetu ne koristi. Radi se o "sir i vrhnje" kulturi koja ne kolonizira probavni sustav i ako čovjek žli nekakvu dobrobit od toga - mora ga piti svaki dan.

Umjesto LGG-a predlažem termofilne kulture koje koloniziraju probavni trakt. Tu su acidofilus i bifidobacterium, a kao starter kultura mi je momentalno najbolji slovenski "Ego". Od šarenih varijanti i dalje "vivis" u kojem je bifidobacterium longum.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore hvala. Sada cu u proucavanje topica

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Davore, ajd mi pliz samo reci nesto o usporedbi kvalitete Bioaktiva i Probiotika (Vindija - nesto s inulinom :? )

I rekao si da LGG ima smisla jedino ako se svakodnevno unosi u organizam, jel?
    Jel u tom slucaju doista: dnevna doza imuniteta?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Točno tako. Nisu uopće lagali. LGG je "sir i vrhnje" kultura koja se teško prilagođava tjelesnoj temperaturi i ne kolonizira sluznice. Dakle, koliko unutra, toliko van.
    Inulin je prebiotik, a možeš ga promatrati kao hranu za probiotike. Kavovine na bazi cikorije ga sadrže, ali jednako dobre rezultate ćeš postići i medom ili kruškama. Majčino mlijeko je bogato oligosaharidima s prebiotičkim učinkom.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako sam dobro shvatila, smatras probiotik kvalitetnijim od LGG-a

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Točno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu