-
-
Mmmmmm, ovo zvuči bezooobrazno dobroooo
!
-
-
tinkie winkie,
ne! i meni je na prvu zvucalo cudno...ja nisam jos radila ovu tortu dugo se vec spremam...ja recept imam u knjizi za prehranu po montiju
))
-
Je li to onaj recept iz Gloria-in (Jutarnji subotom)? Tamo sam snimila nešto slično i spremam se probat.
-
I ja se spremam probati napraviti tu tortu već neko vrijeme, mozda sad za Uskrs to odradim. Zanima me koji je promjer kalupa koji si koristila i koliko je u tome torta debela?
I da, ne mogu se oteti dojmu da bi to išlo fenomenalno sa sladoledom od vanilije (danski izum
)
-
ne znam to za jutarnji, ali cvijetak pogledam veceras doma mislim da u knjizi pise koji promjer kalupa se preporuca pa ti javim.....sad ste i mene ponukale da tu tortu napravim za uskrs. mmmm sa sladoledom i to cemo probati
-
Torta je tako doba, sočna a jednostavna.....
Ne ide brašno, samo jaja i čoksa.
Samo se malo zapeče, tek da dobije koricu (ne više od 6-7 min) a unutra je...hm kako da objasnim.... kao da jedete mus od čokolade - ma fenomenalno. Mi smo jeli sa šlagom i jagodama, mada i ova verzija sa sladoledom zvuči
Pekla sam je u manjem obliku za torte (ne mogu se sjetiti omjera).
Nemoguće da torta ne uspije... probajte....
-
Koji je promjer kalupa za tortu? Onaj od 24? Koliko otprilike bude tijesto "visoko" kad se ispeče? Hvala
-
Pekla sam ju u manjem kalupu za torte (mislim onaj od 24) i srednje je velika - dok se peče jako naraste (ipak ima 10 jaja) i dok se hladi padne, ali ne puno.
Vidim, da ste sumnjičave, ali ako volite "mus šokola" nećete pogriješiti - a gotova za tren.
Bitno je samo da ju ne prepečete - ne više od 7min!
-
Pravila ja, odlična je. To je Montignacova čokoladna - dekadentna torta, samo bez šlaga i kao takva nije čak puno ni kalorična, dakle cure - navalite! :D
-
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=38366
Imamo i ovdje Montijevu tortu, ali se peče točno 8 min.
-
Još imam pitanja: može li se peći bez frke u teflon kalupu koji se ne može otkopčati i ako da, treba li u njega staviti papir za pečenje (ono kao na teflon se ne može zalijepiti)? Eto, molim stručne procjene glede problema ili, još bolje, iskustva
-
-
Pravila jucer! Ooodlična
a tako jednostavna!
Preporucam.
-
ak poduplam smjesu za kalup 28 (ili povecam za trecinu) koliko dugo pecem help
-
-
napravila sam ju prekjucer i presavrsena je!!!!
-
radila sam je prošli petak - svima je bila odlična!!!
Radila sam u kalupu 26 cm, prvi dan je bila super visine, a u nedjelju se malo "spustila". Inače na ohlađeno "tijesto" sam drugo jutro nakon pečenja stavila glazuru od 20 dag čokse za kuhanje razmućene u kipućem slatkom vrhnju (250 ml) i malo ruma i preko toga stavila narezane jagode pošećerene štaub šećerom. Ta glazura je ispala više kao neka krema nego klasična glazura! Opet sam to ohladila i sve premazala šlagom. Super, sočno, ma prefino!!!!
-
ja sam takodjer radila tu tortu i ne mogu reci da nije bila fina ali meni se ne svidja to sto je iznutra mekana, kao da nije pecena, okolo se napravi fina pjenasta korica a iznutra mi je ostala skoro tekuca :/ . tesko mi se rezala zbog toga a i estetski me to nije zadovoljavalo
razmisljam da prepolovim smjesu i pecem tako, mozda ce cijela biti kompaktnija
-
i ja je napravila
2 pitanjca:
je li se mora stavit papir za pečenje, jer kako smo jeli tortu, a papir postaja sve vidljiviji, papir ružno izgleda, nekako gnjecav, mokar i kakast
i je li vi uspijete izrezat pošten komad torte, meni se sve umelja, prvo mi je teško izrezat gornji dio radi glazure, a onda mi se donji raspadne
inače je super, svako uzeo kašiku u ruke i po njoj dok nije nestalo
sad sam se sjetila i trećeg pitanja
ja sam napravila glazuru od 100 g čokolade i bila je dosta debela, kako bi se tek rezala da napravim od 200 g??? to bi bilo 1 cm debelo
i za kraj ima jedna mana
nas 5 ju je pojelo za 10 min, jednostavno se topi u ustima i stalno imaš želju za još jednom kašikom, i još jednom, i još.....
-
ajde da i ja pokušam odgovoriti na nečija pitanja koja se tiču kuhanja
1. ja nisam stavila papir, samo sam premazala tanko s još tvrdim putrom - sve je bilo super, nije se ljepila
2. pekla sam 9 minuta na 250 (vruć zrak) i "tijesto" nije bilo mljackavo/tekuće - slijedeći put ću probati s 8 minuta
3. glazura - sve ovisi kakvu radite - gore sam krivo napisala - u 2,5 dcl vrućeg vrhnja za šlag sam otopila nekih 10-12 dag čokse i malo ruma i bilo je super - više kao neka krema nego kao glazura
-
Ja sam radila tocno po receptu i ispala je savrsena! Prava "mus" poslastica!
-
ma ispala je i meni više nego super :D
samo mi je nemoguća za izrezat fetu
-
Zinka moraš nož zaroniti u jako toplu vodu
Ja sam je radila dva puta...nije mi dobra. Ne volim gorku čokoladu(radila sam sa onom od 70%kakaa) niti mi tako ova torta ne paše.....ali je zato moja sveki obožava...njoj sam je radila oba dva puta .
Sljedeći put je radim sa milka čokoladom...pretpostavljam da će mi onda pasati
-
Zrinka19, papir za pečenje se od biskvita odlijepi kad se biskvit malo prohladi. Dakle - ispečeš, istreseš iz kalupa tako da preokreneš biskvit (papir ti ostaje s gornje strane), a onda nakon par minuta papir makneš.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma