Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: POMOĆ!! M.Cosi Priori ili B.Confort Trianos?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno POMOĆ!! M.Cosi Priori ili B.Confort Trianos?

Evo, situacija ovakva.

Jučer u TL na žitnjaku proveli 2 sata , totalno sam pozvizdila, isprobali 100 sjedalica i na kraju došli doma sa priori xp (9-18). U autu i sada imamo 9-18, ali neke žblj marke, utor za pojas samo jedan i to debelo ispod ramena, uska, noge nekako u zraku, općenito je bljak.

U stvari, išla sam kupiti Bebe confort trianos, ali na kraju nisam. Nekako mi je čudno montiranje, onaj pojas od auta kada ide ispod guze, ne znam jel stoji u zraku kada se zategne pa žulja pod guzom i ne znam koliko se uopće čvrsto sjedalica može fiksirati.

Sjedalicu sam kupovala za Martu, sada ima 13 kg i visine oko 9o, mislim.
    Obzirom da je ona za djete od 9-36 kg a cijena 1300 kn, mislila sam da mi je to rješenje da ne kupujem opet sjedalicu kada preraste ovu 9-18.

Nisam mogla jučer probati montirati tamo, ove dvije su već bile nervozne, hodale za nama po dućanu i tulile, već mi je svega bilo dosta.

Onda sam odlučila kupiti prioricu, jer mi se čini da bi ju i Sara (koja je sada 5g i 16 kg) mogla koristiti još godinu dana obzirom na visinu pojaseva, pa se nadam da će Marti potrajati.
    Sara ima Rodi XP i s njom sam zadovoljna, najrađe bi još jednu takvu, ali mi je M. još premala da se vozi vezana samo pojasom od auta.

I sada se žderem, nisam pametna što da radim. Najrađe bi da sam imala mogućnost obje uzeti i probati u autu pa onda odlučiti.
    Ovu prioricu ćemo tek danas smontirati ali stalno razmišljam o toj trianosici, možda bolje da sam uzela nju pa vidjela kakva je, pa ako nije OK onda se vratit po priori.

E sada me zanima mišljenje iskusnih sjedaličarki o ovoj trianos,kako vam izgleda općenito, malo mi je čudan i oblik samog sjedala i onaj stiropor ispod, ne znam .

Ako ste montirale koju sjedalicu, iskustva sa montažom, pliiiiiiz.

Dajte mi pametan savjet, šta da radim, da ostavim ovu ili da uzmem trianos?
    Ne tražim da odlučite umjesto mene, samo nabacite par argumenata za i protiv.

Mislim cijena i jedne i druge je 1300 kn, trianosicu bi vjerovatno duže koristila.

Sad sam nadrobila zbrda-zdola, ali nadam se da ćete skužiti što me muči.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apsolutno razumijem dvoju dvojbu.

Zanima me koliko ima do ruba as od vrha Martine glave.

Težinom bi ona mogla sigurno dvije godine u toj as izdurati, sad ovisi o visini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: POMOĆ!! M.Cosi Priori ili B.Confort Trianos?

Ma ima dosta od vrha glave do ruba. Sada čak može remen biti na najnižem utoru.
    Starija kćer bi ju mogla sigurno koristiti još godinu dana, tako da računam da bi Marta mogla biti u njoj još sigurno 3.g

Ova trianosica ima kao i rodi sjedalo dosta nisko, znači nema onog dijela nosača sjedalice, a cure već sada hoće same u sjedalicu, pa drži da ne padne, pa pazi kad silazi.

I to mi je jedan plus za trianos, mada nema veze sa sigurnošću u vožnji.

Evo, stvarno nisam pametna, bez djece mi je blesavo kupovati sjedalicu a kad ideš s njima i to je ludilo.

I posebno me zanima ta montaža kod trianos, da li se da dosta čvrsto montirati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima ju moja sestra, montirale autosjedalicarke. cvrsta je. ona ima djecu 2003. i 2005. godiste, starije je jos moglo u sjedalicu do 18 kg ali je manje stasalo za istu pa je onda radije napravila ovako nego da kupi jos jednu do 18 kg i nije se pokajala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ima ju moja sestra, montirale autosjedalicarke. cvrsta je. ona ima djecu 2003. i 2005. godiste, starije je jos moglo u sjedalicu do 18 kg ali je manje stasalo za istu pa je onda radije napravila ovako nego da kupi jos jednu do 18 kg i nije se pokajala.
    Ivana, hvala.

To mi je korisna informacija, da znam da ju netko koristi i da je zadovoljan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi imamo Trianos. I nije da sam nezadovoljna ali nisam ni prezadovoljna. Ponekad mi žao što nisam kupila AS 9-18kg.
    Presjedeća je pa mu glava visi kada zaspe i pojasevi kojima se veže dijete se često sfrču pa mi treba vremena dok to raspetljam...
    Mislim da montaža nije problematična... u naš auto jako lijepo sjeda...
    Jedino ove 2 primjedbe gore... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Presjedeća je pa mu glava visi kada zaspe i pojasevi kojima se veže dijete se često sfrču pa mi treba vremena dok to raspetljam...
    Mmmmmda, to sjedište mi je malo :/ . Dosta je udubljeno i stiropor mi je :? :?

A kako je sa onim pojasom od auta što se prevlači preko sjedalice kod montaže. Da li ga to žulja, čini mi se da pojas ostane u zraku jer je sjedište malo udubljeno, ili pojas prelazi preko ovog dijela sjedišta koji je ravan?

Mi smo svaki dan u autu do vrtića, na duge relacije se baš ne vozimo često, jednom godišnje na more i možda jednom do Slavonije, znači ne bi se koristila baš za spavanje ili jako rijetko.

Jel ti J. koristi tu sjedalicu? Koliko ima sada kila? Vidim da je godinu dana mlađi od moje Marte

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Niš ga ne žulja... ti pojasevi su sve OK. Sjedište je OK... i on je zadovoljan... čini mi se da mu je dosta udobno dok ne zaspe....
    Jan ima 13ipol kg, 100cm i 3ipol godine!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitala sam sestru, kaze da joj je jedini problem sto pada glavica kod spavanja jer je tako jako uspravna. cvrsta je, tu nema dvojbe. nis ne zulja.

ako ti starije dijete moze koristiti jos uvijek 9-18, ja bih kupila 9-18. pa poslije prodala na rasprodaji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana7997, hvala, čula sam se sa sestrom

Evo, na koncu sam ipak zamijenila prioricu za trianos.

Kad sam montirala prioricu u auto, ispalo je da ju M. može koristiti sada uglavnom u sjedećem položaju, a kada ju stavim u ležeći noge joj zapinju za prednje sjedalo i sva je skvrčena. Sara je veća, koljena su joj taman na rubu sjedalice pa joj noge normalno vise, a Marti su koljena iznad ruba sjedalice i u stvari su joj noge u zraku.
    Kad dignem sj. u položaj za spavanje, ijednostavno nema mjesta za noge, to baš izgleda grozno i jako je neudobno.

E, da, i kada se montirala u naš auto, kak bi reko Cinober "mam se druga slika kaže". Valjda djete sjedi u drugačijem položaju ne znam.

Već onaj utor za remen ne paše, morala sam prebaciti na gornji, od vrha sjedalice do ruba nema baš previše, Sari čini mi se i ne bi potrajala onako dugo kako mi se u prvi mah u dućanu činilo, možda bi joj već na jesen bila premala.

Bez obzira na isprobavanje u dućanu, mislim da se pravi dojam stekne stvarno tek kada se montira u auto za koji se i kupuje.

Mi smo u autu svaki dan, vozimo se uglavnom na kratke relacije, tako da nam uglavnom služi baš za sjedenje, jako rijetko zaspi u sjedalici.

Trianosicu smo montirali, dosta je čvrsta, Marti se više sviđa sjediti u njoj nego u priorici.

Sada mi je barem srce na mjestu, probala sam jednu i drugu i odlučila se za ovu.

Da sam odmah uzela trianos, stalno bi se žderala pitajući se da li bi priori bila bolja.

Nadam se da ćemo biti zadovoljni.

Hvala svima na savjetima i pomoći

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super da si rješila stvar.

Točno zboriš, najbitnije je kod kupnje autosjedalice isprobati je u autu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •