Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: okućnica i komunalije

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno okućnica i komunalije

Prošle godine započeli smo s izgradnjom kuće, stavili je pod krov uveli instalacije struja, voda. E sad dolaze drugi problemi. Naime, zamislili smo oko kuće staviti oko 50 cm do 1 m batudu uz vanjski dio kuće, radi izolacije i kraj toga zemlju sa padom. Dvorište mi je dosta veliki i sad je problem što sve zasaditi. Ako imate ideje, pišite.

A evo i drugog problema. Možda netko od Vas ima sličan problem ili ga je riješio. Naime, napravili smo garažu prislonjenu na kuću i krov od kuće spušta se preko garaže (uh kako sam to opisala ), i kako smo to napravili nakon građevinske, sada i to želimo legalizirati, ali mi moji na općini vele da se ta garaža ne računa kao garaža, već kao stambeni prostor jer je pod krovom od kuće i sad mi komunalije za istu kao stambeni prostor iznose 20,00 Kn, a u biti su garaža, a kad bi mi priznali kao garaža bile bi 5,00 Kn. I šta sad da radim?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok! Ovo s garažom ti ne znam, mi ti imamo kuću staru 30 godina i isto probleme s građevinskom, ali isto imam veliko dvorište. Ja sam odlučila saditi trajnice, tako da ne moram svake godine ponovo kupovati. Baš sam si danas kupila one mirišljave starinske klinčiće, roze ak znaš na kaj mislim. I posadila sam dosta ruža, neke sam i sama pelcala. Iza kuće imamo voćnjak. Ne znam jel ti je zemljište osunčano ili u hladu. U hlad ti idu hoste, hortenzije, vodenike. Na sunce može skoro sve, ja imam dragoljube, prije spomenute klinčiće, lupinus sam posadila ove godine pa ću vidjeti što će biti, ruže.
    Evo malo sam odužila, možemo razmjenjivati iskustva i slike. Puno pozdrava!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Može bit će mi drago. Ja ti volim sve cvijeće od trajnica do lukovica...
    Ma imamo još puno posla do finalne sadnje cvijeća. Sad nam je s bagerom izravnao zemlju, jer nam je bila dosta velika jama, pa smo se morali sravnati s cestom. Pa se sad namjeravamo ograditi i to sa onom zgodnom zelenom ogradom od žice i čempresama. A na terasi i ulazu u kuću, koji su podignuti (kuća mi izgleda ko na malom brijegu) treba još navoziti zemlju i sve skupa izravnati i posaditi travu i još...

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo pazi s tom zelenom žicom, čula sam da se hoće oljuštiti pa smo se mi ipak odlučili za pocinčanu. A tek sad smo uspjeli izravnati dvorište, nakon tri godine, jer smo isto bili puni jama i jamica. Mi sad radimo fasadu pa se bojim da će mi cvijeće dosta stradati pa ću opet morati iz početka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma sve ćeš ti to srediti s cvijećem, ne boj se.

Stavit ćemo pocinčanu sa sjeverne strane, jer nam ta strana nije na cestu, a sa susjedove strane ćemo staviti tu zelenu.

Stavila bih ti slike moje kuće i okućnice, ali još nisam svladala tehnike stavljanja slika. :?

Ali kad svladam odmah ih stavljam

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: okućnica i komunalije

Citiraj vhrgovi4 prvotno napisa
    ali mi moji na općini vele da se ta garaža ne računa kao garaža, već kao stambeni prostor jer je pod krovom od kuće i sad
    pa češ fino na građevinskoj prikazati (nema veze što nije baš tako) kako je krov kuće prekinut i odmah ispod njegovog žlijeba počima krov garaže
    onda garaža ima svoj krov i eto im na

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma najveći je problem jer nam je kuća na glavnoj cesti, kraj koje svi prolaze i onda svi zapituju. A ovi naši na urbanizmu su dosta revni u svom poslu i tak ne možeš ništa smuljati, jer ti dolaze van na gradilište.

Sad nam je arhitekt sve prikazao kako u stvarnosti je, ali me najviše ljuti to što je tako velika razlika, a do sad smo već na sve te papire, dozvole, građevinske i sve ostalo utrošili toliko novaca da mi je muka. Strašno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://img398.imageshack.us/img398/6499/kua1007dl2.jpg

nadam se da sam uspjela ubaciti sliku kuće iz dvorišne strane, pa ako jesam onda ću kasnije staviti i sa prednje

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo ti iz prve ruke revne općinarke: kad budeš legalizirala garažu Služba koja ti izdaje građevnu dozvolu poslat će "tvojima" na općini primjerak projekta garaže kako bi ti obračunali komunalni doprinos.Taj se doprinos plaća jednokratno (ako je veći od 10.000,00 kn mi dajemo na 2-3 rate,kako se dogovoriš) i izračunava se po m3 prostora. Nakon kaj to platiš (ili kad je na rate kad platiš 1. ratu) dobivaš potvrdu za gore spomenutu Službu da si platila kom. doprinos. Nakon toga općina mora izdati rješenje o komunalnoj naknadi koju plaćaš svake godine(računa se po m2), i to za garažu, a ne stambeni prostor. Eh, baš su ti tvoji štosni....isti krov,svašta ..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •