Hej, cestitke!!
Mislim da tvoji ptroblemi nikako nisu smijesni, nego realni. A razlog sto ti Edita nije dojila je iz neinformisanosti i nedostatka podrske. Sad' mi te idemo informisati, a podrsku znas da imas - tako da ne moze da ne uspije.

Ja sam poslije problema s' bojenjem Benjamina mislila da cu ja kad'
dodje nova beba sve znati i nikakvih problema necu imati!!! Jest' vraga!! Problemi su bili isti i jos veci ... medjutim uz adekvatnu podrsku (u mom clucaju cure s' LLL-a) i saznanje da UVIJEK nekog' mozes nazvati tel. i posavjetovati se mi je dalo snagu da ustrajem ... i to traje evo gotovo vec dvije godine.

Tvoja pitanja:
Prvi problem je bio manjak mlijeka
Vise puta je o tome pisano. Taj problem zaista ne postoji, ako je sve OK. Ako je beba dobro postavljena na grudi, ako se ti dovoljno odmaras/pijes tecnosti ...

Drugi problem uvucene bradavice
Ja nisam imala uvucene bradavice, ali ni one pravo formirane, nego negdje izmedju. Po iskustvima cura je izvlacenje bradavica pravo bolan i dugotrajan proces, ali nema razloga da to ne uspije. Nisam bas uvjerena da kapice nesto pomazu, ali kako ne stete nosi in negdje pred porod i poslije naravno. Mislim da vise pomaze da sama izvuces bradavice prije poroda ... ali to su ti tehnike koje ti jos zadugo nece trebati, prvo ti budi lijepo trudna, pa onda porod, pa onda ... Jesu li ti obije bradavice uvucene ili samo jedna??

Trece, raskrvavljenost grudi
Pretpostavljam da mislis na bradavice. To ti se javlja kada bebina bradavica nisje pravilno postavljena u bebina usta. Do toga moze doci iz dva (meni poznata) razloga: Ako se beba ne drzi u pravilnom polozaju (to ti moras uvjezbati) ili ako beba ne posjeduje pravilnu tehniku. Ovo drugo moze biti uslije cucula, ispumpavanja pluca pslije poroda ia sl, da se koriguje je dugotrajan proces ali obicno uspjesan - u nasem slucaju je bio.

mozda i najveci problem koji ce nekome mozda izgledati smijesan - mislila sam da grudima mogu ugusiti Editu. Toga sam se panicno bojala.
Protiv tvoje fobije se ne mogu boriti, osim da ja ni jedno dijete nisam ugusila a imala sam poslije poroda G-grudnjak.