Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 58

Thread: Pomoc pri ukrasavanju torte

summer's Avatar

Default Pomoc pri ukrasavanju torte

Eh, dakle, malisa uskoro slavi prvi rodjendan. Na njegovu nesrecu, mama mu je tek prolazna kuharica, ali na njegovu srecu, ima volje pozabaviti se tortom za prvi rodjendan. Tako bih zeljela napraviti neku tortu i na njoj nacrtati Eeyore-a, kao na ovoj slici - ili samo glavu mozda: Eeyore

E pa sad mi treba Ukrasavanje torte for dummies.
    Pretrazivala sam topice na slicnu temu, zakljucih da mi treba marcipan (ili secerna masa), jestive boje, a mozda i slag.
    I sto, taj marcipan se da bojati, ili kupim bijeli, razvucem ga preko torte pa onda crtam, ili dio marcipana obojam u plavo (i vec druge boje koje mi trebaju) - stvarno ne znam kako dalje. Ima li koja iskusnija mama koja moze pomoci?
    Zahvaljujem.

SNOOPY's Avatar

Ja inače ne volim marcipan, pa i ne radim s njim, ali zato ***** šlag + boje za kolače = uspjeh! Iscrtaš konture i popunjavaš sa malom špricom (onak, male cvjeteke).

marta's Avatar

Ja opet ne volim ni vidit te biljne slagove pa koristim ili marcipan ili kreme u boji.
    I kremu (bilo koju) i marcipan mozes obojati.

Predlazem sljedece, ofarbaj veci dio marcipana u svjetlo plavu i mali dio za usi u roza, njusku ostavi u boji marcipana. Onda izmedju 2 masna papira (backpapir) razvaljas marcipan i izrezes sta trebas.

To poslozis na tortu.

Malo kreme pofarbas u tamno plavo i onda napravis tuljac od papira ili uzmas malo vrecicu za zamrzavanje i odrezes vrh. Polako tiskas kremu vam i naceras sve obrube i frizuru. Rupica ti mora biti stvarno mala a krema glatka da bi lako klizila.

Linda's Avatar

A da pokušaš s ticino masom?

summer's Avatar

Cure
    Mislim da cu pokusati po martinom savjetu. Ako bude uspjelo, stavit cu i slicicu. Ako ne, nitko osim vas nece ni znati sto je bila oridjidji ideja

MaRiJaNnA

Default Re: Pomoc pri ukrasavanju torte

[quote="summer"]Eh, dakle, malisa uskoro slavi prvi rodjendan. Na njegovu nesrecu, mama mu je tek prolazna kuharica, ali na njegovu srecu, ima volje pozabaviti se tortom za prvi rodjendan. Tako bih zeljela napraviti neku tortu i na njoj nacrtati Eeyore-a, kao na ovoj slici - ili samo glavu mozda: Eeyore

E pa sad mi treba Ukrasavanje torte for dummies.
    Pretrazivala sam topice na slicnu temu, zakljucih da mi treba marcipan (ili secerna masa), jestive boje, a mozda i slag.
    I sto, taj marcipan se da bojati, ili kupim bijeli, razvucem ga preko torte pa onda crtam, ili dio marcipana obojam u plavo (i vec druge boje koje mi trebaju) - stvarno ne znam kako dalje. Ima li koja iskusnija mama koja moze pomoci?
    Zahvaljujem.[/quo

Bog evo ovdje mozes pogledati fine torte itd imas na tri stranice pa pogledaj puno pozdrava
    http://www.slatka-tajna.com/torte.php?kat=3
    http://www.slatka-tajna.com/torte.php?kat=3&page=2
    http://www.slatka-tajna.com/torte.php?kat=3&page=3

http://www.mama-mami.com/archive/for...php?t19860.htm
    http://www.mama-mami.com/archive/for...ex.php?f83.htm

summer's Avatar

Jel moze i pomoc u izboru torte? Naime, sve sto nadjem i svidi mi se ima puno kreme, ili zavrsava slagom - a na to ne mogu (ili mogu) staviti marcipan, bojim se da se ne nakrivi/iscuri...

SNOOPY's Avatar

Pa tko kaže da moraš staviti šlag ili kremu na kraj? Stavi više kreme unutra u tortu, završi s biskvitom, a na biskvit stavi marcipan.

summer's Avatar

I to sto kazes Ali svidjela mi se crna torta i hola kocke kojima je i gornji/srednji sloj krema, biskvit je samo na dnu, pa ne znam ispadne li to dovoljno cvrsto. Pretpostavljam da i tad mogu prerezati biskvit pa ga filati. Hvala - vidi se da imam puuuno iskustva s kolacima.

Osoblje foruma apricot's Avatar

summer, slušaj ovo...

neki dan je janocckin ivor slavio prvi rođendan.
    baka mu napravila veeeliku pravokutnu tortu i premazala je šlagom, a mene je, kao vrhunskog dekoratera , čekalo ukrašavanje i ocrtavanje.
    elem, da ne duljim, na kraju je ta torta bila posuta šarenim mrvicama i još šarenijim bombončićima!
    vodila sam se po onoj: Šareno - i budali drago.
    Klinci nisu ni primijetili da gore nije bio nacrtan nekidiznijevjunak, slavljeniku ionako svejedno... a "publika" su redom bili prijatelji koji ne zakeraju je li torta fensi-šmensi ili "božepomozi".

samo ti lupaj, važno je da je fina

litala's Avatar

ja sam totalni tudum za pravljenje kolaca (s kolacima sam usavrsila samo - konzumaciju ) al me valjda svako tolko hormoni tresu pa se upustim u raznorazne akrobacije...

i tako sam noi za treci rodjendan (valjda) isla radit sama tortu, i na njoj cu ja, kao, nacrtat traktor s onim bojama u tubicama (kupila u plodinama)... isprintala si na a4 konture traktora, sve pripremila...

elem, to je toliko licilo na traktor da sam svima noseci tortu vikala: ovo je traktor nacrtan na torti, traktor! cujete li, ovo je t-r-a-k-t-o-rrrrrr!!!

summer's Avatar

litala

apricot Potpuno shvacam poantu, ali eto, i mene je puklo da mu prvi rodjendan tako obiljezim (sto ne iskljucuje mogucnost da marcipan odleti frustrirano u smece, a slag i sareni bomboncici zavrse na torti ).

S obzirom da jednu tortu donosi i majstorica sveki, a da mi mama radi u slasticarskoj firmi, moj idealni scenarij je da ja iznosim tortu a svi popadaju na dupe od odusevljenja, malisa se ozari jer ce valjda prepoznati lik svoje omiljene plisane igracke, a MM pomisli da se mozda i prevario glede mojih kulinarskih sposobnosti. A tek slike sto cemo pokazivatiiiii... Skromno i nadasve neegocentricno, zar ne?

AdioMare's Avatar

Hoćeš praviti Spužva Boba skockanog?
    Mogu ti poslati sliku torte koju je radila moja sestra, totalni tudum za ikakvu jestivu slasticu. Možda dobiješ ideju za taj tvoj lik? Inače, ja ne znam staviti sliku u post, morala bih na mail - ako želiš.

Htjedoh reći da je Spužva Bob čisto dobro izgledao.

summer's Avatar

AdioMare

Hvala, ali Spuzva Boba nikad nije vidio u zivotu. Eeyore (ili kako ga mi zovemo Mago) mu je plisanac, papucice, lik na maramicama, ma svasta. Zato sam ga izabrala. Anyway, poslusat cu martin savjet za ukrasavanje, s marcipanom (ako ne uspije ostaje Snoopyna slag varijanta ili apricotino sarenilo ), a tortu cu vec neku izabrati - nadjoh recept za neku badem, a mozda cak napravim i pijesak tortu - ta nece potonuti sigurno, ne pece se i nju sam vec radila. I uz to hola kocke pa nek se narod veseli...

vertex's Avatar

Oćeš recept za tortu od mrkve? Super je (ne samo meni, klinci je rado jedu na rođendanima, D. ne prestaje dok mu je ne otmemo). Premazana je na pola i na vrhu tankim slojem vrlo čvrste kreme (krem sir, malo masla i šećera), možeš na to stavit što hoćeš.

A zašto ne staviš na tortu jestivu pokrovku? Tu ne možeš zabrljati, a na pokrovki može biti bilo koji lik.

kalimero's Avatar

Jestive pokrovke su jako dobra stvar, i još uvijek ostaju kao rješenje ako ne uspije sa marcipanom.
    Ja sam radila sa marcipanom traktora. Našla sliku na internetu, povećala ju u veličinu torte , prenijela sliku na prozirni papir i izrezivala dijelove i slagala na tortu.

bimba iaia's Avatar

A one "jestive slike"? Winne P. je u modi pa će sigurno biti i Sivkov lik.
    Neznam kako se točno radi s njima,al ne vjerujem da je komplicirano.

kalimero's Avatar

Torta treba biti gore namazana sa kremom ili šlagom, stavi se pokrivka na tortu i ona se povremeno navlaži od kreme . Pokrivka se izvanredno slijepi sa podlogom i poprimi prave boje. Kasnije kod rezanja torte nema problema.

summer's Avatar

Eh cure, hvala na prijedlozima

vertex, ja ne volim bas mrkvu u kolacima, a MM sir Hvala ti na prijedlogu.

bimba iaia, jestive slike jesu valjda jestive pokrovke - pogledali smo ih, nije bilo Eeyorea - aha, jel se zove Sivko kod nas? Nisam znala.

Ja sam jucer otisla u nabavku i sad mogu otvoriti slasticarsku radnju - od marcipana, boja u prahu, u kapima, u tubi, ukrasa raznoraznih, svega potrebnog za torte... Uglavnom, odlucila sam napraviti spanjolsku tortu od badema, na njoj ce biti marcipan, onda crnu tortu ali u obliku kolaca, a sveki ce donijeti vocnu a moja mama nesto gotovih kolaca. Eksperiment se odvija sutra, nadam se s uspjehom. Proucavala sam tristo stranica, nadam se da sam naucila dovoljno da dobijem bar prolaznu ocjenu. Rodjendan je u petak, prikacit cu slicicu (ne)uspjeha. Hvala.

litala's Avatar

ne zaboravi u prolazu vikati: ovo je siiiiiivkooooo, cujete li, siiiiiiiivkoooooo!!!

summer's Avatar

SNOOPY's Avatar

Quote Originally Posted by litala
    ne zaboravi u prolazu vikati: ovo je siiiiiivkooooo, cujete li, siiiiiiiivkoooooo!!!

bimba iaia's Avatar

Da tek sam pročitala do kraja...Evo, svakom jadna nova.
    Meni pokrovka,tebi Sivko
    Nadam se da će torta biti ,pa makar i ne ličila na Sivka.
    ps:meni je mama za 1.rođ. posudila tortu od susjeda sljastičara,samo za slikanje.Treba se znat snaći.

summer, danas je "the day"!
    držimo fige!

vertex's Avatar

summer, baš mi je drago da je moj prijedlog polučio takav uspjeh kod tebe ! Sretno!

summer's Avatar

Izvjestaj s poluvremena: ajme meni... osjecam se ko neka jazz kuharica - sama improvizacija.

Crna torta: pa jesam li ja jedina nesreca kojoj se taj biskvit nije dobro ispekao? Vrh je, ali unutra i dno je ostalo cijelo gnjecavo. Pola sam pekla u nekoj zepter posudi za pecenje - pa sam okrivila nju. Lijepo pise u uputama pecnice da se koriste tamne posude za pecenje. Stavila jos da se pece - i nakon duplo vremena ista stvar. Bacih. Onda sam drugi dio (namijenjen kremi) ispekla u kalupu za tortu i opet isto. Ili je gnjecav ili se neravnomjerno presusi. Ah. Ako ista bude valjao, prelit cu ga kremom od hola kocki. To je valjda neka hola crna jadna torta.

Obeshrabrena sam se upustila u tortu zvijezdu nositeljicu Sivka i svjecice. Tu sam vec improvizirala jer nigdje nisam nasla aromu badema pa sam preokrenula recept na ljesnjake. Ah. Biskvit se eno gotov pusi i smijesi i skroz dobro izgleda, fino se digao. I krema je njami. Valjda necu uprskati u ukrasavanju :smileypunnade: A marcipan i bojanje i crtanje me tek ceka, jutros sam printala magarca u sto poza.

Odlucila sam zato napraviti i svoj (uvijek uspjesni) kolac s jogurtima, slagom i vocem. Taj nikad ne promasi (ne pece se, he,he) , a posluzit ce ako od one crne nesrece ne bude nista.

Vec sam umorna, oznojena, nervozna, puzavac mi se samo podmece oko nogu, krade mrvice s poda, vuce krpe i sve sto uspije naslijepo dohvatiti i opcenito smeta Sad cu ga podojiti i uspavati pa u nove pobjede (samo ne znam jesu li moje nad kolacima ili obrnuto)... Srecom je rodjendan jednom godisnje samo...

ovo se ne broji!
    čekam sivka :fuć, fuć:

summer's Avatar

Ne mogu odolit i cekat proslavu. Evo je, jel mislite da sto jos treba? Budite njezne

torta

AdioMare's Avatar

S A V R Š E N S T V O !
    Bravo, majstorice. Zaista nema mane! Čini mi se da ću te uskoro (za naš 4.) udaviti za upute kod ukrašavanja torti!!!
    I da znaš da će svi pasti na dupe. Hebote, ja bih prva da ne sjedim.

SNOOPY's Avatar

Prekrasno! Svaka čast!

AdioMare's Avatar

Kako si zadovljna samom tortom, kako su ti ispali biskviti i krema?
    Sve ne zna, ne zna ...

litala's Avatar

sad bar znam tko ce mi crtat iduci traktor

torta izgleda savrseno svaka cast

summer's Avatar

Hvala cure

I ja sam prezadovoljna, bojala sam se fijaska. Sinoc sam do ponoc i po bila do lakata u bojama, komadicima marcipana, skicama na bakpapiru (martine ideje su me spasile). Onda nisam znala sto cu sa stranicama, slag mi se nije uklapao, pa sam i njih oblozila trakom od marcipana, nasla MM-ove bomboncice i iskoristila njih za dekoraciju i sakrivanje rubova.

AdioMare, biskvit i krema su mi se svaki za sebe cinili ukusni - kod kreme ne mozes ni falit (slag od vrhnja i nutela) a biskvit se lijepo digao i izgleda rahlo na dodir. Ukusan je, osjecaju se ljesnjaci. Ali znate sta, da se baci u skovace sad me vise ne bi bilo briga. (I za topic na cestitanjima!)

A sad idem na manje kreativne poslove poput ciscenja stana za popodnevnu proslavu - a i birthday boy mi treba novu pelenu, cini mi se - tu vam vec necu slati slicice

marta's Avatar

Quote Originally Posted by summer
    Ne mogu odolit i cekat proslavu. Evo je, jel mislite da sto jos treba? Budite njezne

torta
    Cestitam na savrsenoj torti!

:shock: Torta je mraaak, a jesi u ZG za nekih 2 tjedna

Andora's Avatar

prepredivna ti je torta! 8)

Torta je super. Skidam kapu.

Svaka čast! Prava si majstorica!

bimba iaia's Avatar

Torta tako lijepo izgleda da ju je šteta jesti...jadan Sivko...rezati ga nožem...zato je uvijek nesretan...
    iooo,iooo,iooo
    Šalim se.Dobru zabavu želim...i sretan rođ.!

Summer, nadmašila si... ma sve si nadmašila!
    čak toliko da ti čovjek ne povjeruje

Svaka čast.
    A nama svima dajem u zadatak da ti za sljedeću godinu izmislimo neki teži zadatak.
    npr. ajfelov toranj od šibica

summer's Avatar

apri, srecom imam fotke tijekom izrade za dokaz

Torta je polucila uspjeh - i izgledom i okusom. Najodusevljeniji i naiznenadjeniji su bili, a tko nego moji roditelji koji nisu mogli doci k sebi i vjerojatno 'objektivno' opet pomislili koje je blago njihov zet dobio

A malisa? Njega smo prepali mi s onim sesiricima na spic na glavi i fascinirala ga svjecica koju je htio uhvatiti - tortu nije ni primijetio.

Torta je presavršena
    Zašto nisi imala generalnu probu prije 2 tjedna da sam ja mogla kopirati?
    Mada ne vjerujem da bi mi ni približno dobro ispala.
    MRAKAČA.

haribo's Avatar

super...ma genijalno

bauba's Avatar

Bravo, mama.

skviki's Avatar

:shock:

Apri... nadam se da ćeš se slijedeće godine bolje pripremiti

Nisam mogla odoljeti da se još ne javim koliko sam oduševljena.
    Ovo zahtijeva slike sa svakom fazom i detaljnim opisom.
    A naslov bi se mogao promijeniti u NUDIM pomoć pro ukrašavanju torte.
    Još jednom .

AdioMare's Avatar

Zadnja dva-tri dana sam pohodila trgovine s igračkama. Kada bih vidjela Sivka -sjetila bih se summer

marta's Avatar

Quote Originally Posted by Janoccka

Apri... nadam se da ćeš se slijedeće godine bolje pripremiti

Page 1 of 2 12 LastLast