Izvjestaj s poluvremena: ajme meni... osjecam se ko neka jazz kuharica - sama improvizacija.

Crna torta: pa jesam li ja jedina nesreca kojoj se taj biskvit nije dobro ispekao? Vrh je, ali unutra i dno je ostalo cijelo gnjecavo. Pola sam pekla u nekoj zepter posudi za pecenje - pa sam okrivila nju. Lijepo pise u uputama pecnice da se koriste tamne posude za pecenje. Stavila jos da se pece - i nakon duplo vremena ista stvar. Bacih. Onda sam drugi dio (namijenjen kremi) ispekla u kalupu za tortu i opet isto. Ili je gnjecav ili se neravnomjerno presusi. Ah. Ako ista bude valjao, prelit cu ga kremom od hola kocki. To je valjda neka hola crna jadna torta.

Obeshrabrena sam se upustila u tortu zvijezdu nositeljicu Sivka i svjecice. Tu sam vec improvizirala jer nigdje nisam nasla aromu badema pa sam preokrenula recept na ljesnjake. Ah. Biskvit se eno gotov pusi i smijesi i skroz dobro izgleda, fino se digao. I krema je njami. Valjda necu uprskati u ukrasavanju :smileypunnade: A marcipan i bojanje i crtanje me tek ceka, jutros sam printala magarca u sto poza.

Odlucila sam zato napraviti i svoj (uvijek uspjesni) kolac s jogurtima, slagom i vocem. Taj nikad ne promasi (ne pece se, he,he) , a posluzit ce ako od one crne nesrece ne bude nista.

Vec sam umorna, oznojena, nervozna, puzavac mi se samo podmece oko nogu, krade mrvice s poda, vuce krpe i sve sto uspije naslijepo dohvatiti i opcenito smeta Sad cu ga podojiti i uspavati pa u nove pobjede (samo ne znam jesu li moje nad kolacima ili obrnuto)... Srecom je rodjendan jednom godisnje samo...