Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Smije li trudnica koristiti kremicu od koje se lagano tamni?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Smije li trudnica koristiti kremicu od koje se lagano tamni?

Cure bok,
    nisam nigdje pronašla pa evo da pitam, znate li možda smije li se u trudnoći koristiti ona Dove-ova kremica koja nije tipična krema za samotamnjenje već se od nje lagano potamni, na njoj niš ne piše da trudnice ne smiju a ja od uzbuđenja mog ginića nisam pitala?! :?

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

To sam se i ja pitala???? :?

ja ne vidim razlog zašto se ne bi smjela koristiti

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja se baš nerazumin puno u to ali postoje neke krama koje prodiru dublje u kožu i nepreporućaju se trudnicama. ipak pitaj u apotekama.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Koliko sam ja skužila - nije baš preporučljivo "provocirati" stvaranje melanina. I tako i tako mu je pojačano stvaranje u trudnoći, tako da... Mislim da bolje ne...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da bolje ne ..pitaj u ljekarni ali nebi ti preporucila..znash i sama da je koza organ i sve upija u i apsordira :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sve što staviš na kožu je u roku od 5 minuta u krvi. Tako da ja ne bih da sam na tvom mjestu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja isto ne bih, znaš da su u trudnoći česti tamni flekovi od veće proizvodnje melanina, tko zna kak to može završiti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da su to pretjerivanja. ja sam koristila dove svaki dan, plus nekoliko puta otišla na 'špricanje'. sve u redu.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam se neki dan natrackala sa tom Dove kremom. Nadam se da nije tako štetno kao što se priča.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma najvjerojatnije nemre niš biti. no, ja razmišljam ovako - kad već ne možeš smanjiti ostalu količinu štetnih utjecaja (zagađenje zraka, hrana s pesticidima i kojekakvim konzervansima i čudima), treba raditi na onome što možeš ( od velikih stvari, kao što je prestati pušiti, pokušati smanjiti stres, do korištenja ovakvih krema npr. ). Ja mislim da se ti štetni utjecaji nekako kumuliraju... ne znam jel sam sad pametno neš rekla, al to je moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala vam svima na odgovorima, mislim da ipak onda nebum. niš poduzimala nego bum lepo bela ko sirac šetuckala po svijetu.......

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hej, vidjela sam neki dan u dm-u da imaju neku novu kremu od Alverde-a bez umjetnih mirisa, kemikalija...klasika, znas kakave su njihove sve kreme, no nista nije pisalo za koristenje u trudnoci...

zaba

Početno

ja sam prije dva dana pitala dr. smijem li se barem malo namazati, idem na neko vjencanje, rekao mi je: najgore su vam nedefinirane stvari, nema dokaza da steti ali nema dokaza ni da ne steti. s obzirom da je rijc o estetici a ne necemu vaznom za zdravlje odlucite sami

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš je dobro rekao: ista stvar je i s bojama za kosu i npr. većinom anticelulitnih krema - nitko ih nije ni testirao za korištenje u trudnoći ili za vrijeme dojenja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ista stvar je i s bojama za kosu
    mislim da nije baš ista stvar s bojama za kosu kad se malo koja trudnica ne boja ili ne radi pramenove, preljeve ili tako nešto sl.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Marina mama prvotno napisa
    Hvala vam svima na odgovorima, mislim da ipak onda nebum. niš poduzimala nego bum lepo bela ko sirac šetuckala po svijetu.......
    Ja kao farmaceut iz ljekarne ne bih preporučila mazanje takvim kremama u trudnoći. Dobra ti je odluka trackati se kremicama za bolje tamljenje slijedeće ljeto. :D

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj bellissima prvotno napisa
    mislim da nije baš ista stvar s bojama za kosu kad se malo koja trudnica ne boja ili ne radi pramenove, preljeve ili tako nešto sl.
    pa nije isto farbati kosu i davati pramenove.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Na T tečaju poliklinike Vili je bila jedna gospođa (zaboravih ime ) koja nam je pričala samo o njezi tijela, lica, kozmetici i sl. I ženske su naravno pitale za bojanje kose, pa je bilo bolje , ako već ne možete izdržati bez farbanja onda ima nešto boja na tržištu koje su manje agresivne (čini mi se, ali me nemojte držati za riječ, da su u pitanju boje bez peroksida :? ). E sad za parmenove nitko nije pitao...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Na T tečaju poliklinike Vili je bila jedna gospođa (zaboravih ime ) koja nam je pričala samo o njezi tijela, lica, kozmetici i sl. I ženske su naravno pitale za bojanje kose, pa je bilo bolje , ako već ne možete izdržati bez farbanja onda ima nešto boja na tržištu koje su manje agresivne (čini mi se, ali me nemojte držati za riječ, da su u pitanju boje bez peroksida :? ). E sad za parmenove nitko nije pitao...
    Ima boje za kosu bez kemikalija (amonijaka i sl.). Na bazi prirodnih ekstrakata kamilice, kestena, kana je unutra.... Zovu se color ebre, inače su talijanske i super pokrivaju. Čak i sijede (moja mama primjer). Imaju samo malo peroksida 3%, ali on nije tako štetan.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E, da amonijak! I nadala sam se da će netko uskočiti s točnom informacijom. Thx.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Olivija, kad si bila na tečaju poliklinike Vili??
    Ja idem tamo na preglede, pa me baš zanima. Jel to onaj tečaj kluba trudnica ili baš njihove poliklinike?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U biti klub trudnica: meni se prilično svidio s tim su predavanja pedijatrice i primalje bila odlična, dr. Kos solidan (previše statistike) i Šusterica također odlična s vježbama disanja. Još su dva predavanja bila tak-tak: kozmetičarka i psihologinja.
    Sve je organizirano u večernjim terminima tako da i partneri mogu biti prisutni nakon posla. Jedni je bed su bili promo materijali (naravno Nuk i ****)

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

o ovoj sam temi jučer čitala u novom br. MOJE DIJETE. dr. Obad- Sabljak tamo napisala da kod prevelikog izlaganja suncu "moguća čak i oštećenja fetusa", a za kremu za samotamnjenje da "nema dovoljno znanstvenih podataka u kojima se tvrdi da to nije štetno za djetetovo zdravlje"., te da je "moguća apsorpcija kroz kožu do djeteta"!!!!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zlatokosa prvotno napisa
    o ovoj sam temi jučer čitala u novom br. MOJE DIJETE. dr. Obad- Sabljak tamo napisala da kod prevelikog izlaganja suncu "moguća čak i oštećenja fetusa", a za kremu za samotamnjenje da "nema dovoljno znanstvenih podataka u kojima se tvrdi da to nije štetno za djetetovo zdravlje"., te da je "moguća apsorpcija kroz kožu do djeteta"!!!!
    Općenito za većinu kozmetičkih i sličnih preparata će to pisati i tog bi se trebalo držati. Ja ne bih riskirala...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ima boje za kosu bez kemikalija (amonijaka i sl.). Na bazi prirodnih ekstrakata kamilice, kestena, kana je unutra.... Zovu se color ebre, inače su talijanske i super pokrivaju. Čak i sijede (moja mama primjer).
    Lukina mama, meni je ovo zanimljivo, zbog sijedih. Nikad u zivotu nista nisam stavila na kosu i nemam pojma kako poceti, ali znam da zelim nesto prirodno, a da mi pokrije sijede. To "color ebre" je nekakva marka?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, baš ti se tako zovu. Marka je talijanska, imaju boje za kosu i šampone, maske, regeneratore..... Mislim da su samo u ljekarnama.
    Ako si doma u Zg, mogu ti na pp napisati gdje ih ima.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A što je s kremama za sunčanje? Ja koristim dječju niveu

Arnela

Početno

mene interesuje da li se smiju koristiti sredstva za samotamnjenje...imam prirodno taman ten i užasno lako primam boju, dovoljno je da prošetam do prodavnice i meni je lice već tamnije. zato sam sad sva šarena, što po rukama a što po leđima i nogama. obično mi to ne bude problem jer odem na plažu, isunčam se i sve se to ujednači ali sad u trudnoći neću da se izlažem puno suncu i razmišljala sam da ovo izravnam nekom kremiom za samotamnjenje...ali se dvoumim, ne znam je li mi to štetno ... zna li iko?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Arnela, bolje nemoj ništa koristiti. Čula sam da neke kremice mogu čak izazvati kontrakcije maternice. Nije provjereno, ali nikada ne znaš......

Arnela

Početno

roby, ozbiljno??? :shock: uh...e neću onda ni ja provjeravati je li istina ili ne...nije vrijedno rizika... hvala ti draga

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

To mi jedna babica (moja legica) rekla.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Problem je što uglavnom ne postoje istraživanja vezano za utjecaj kozmetike (velike većine) na trudnice i dojilje. Melanin se puno proizvodi u trudnoći (pogotovo kod žena tamnijeg fototipa) i radije ove godine hodaj šarena k'o indijanski poni! Kloni se sunca i koristi jače zaštitne faktore nego što bi inače. Već sam ranije spomenula da su se moje fleke po licu povukle tek za Gabrijelov prvi rođendan, a evo sad već vidim izbijanje novih :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •