-
Odgovori:
1. Ja sam vecinu vremena bila prikopcana za ctg, jer sam tako htjela,
ali kad sam rekla da hocu hodati i sjesti, odmah su me iskopcali.
2. Cijelo vrijeme u istoj sobi, na obicnom krevetu na kom su na moje trazenje stavili one ginekoloske nogice je sam se htjela oslonac u tiskanju.
3. Mogla sam donijeti sto sam htjela.
4. Kucali su stalno. I u toj sobi u kojoj sam radala i poslije u sobi u kojoj sam bila sa cetri druge zene.
5. Vaginalni pregled samo jednom, kad sam rekla da imam zelju za tiskanjem.
Interesantno je jos da u toku cijele trudnoce u Norveskoj UOPCE NE PREGLEDAVAJU vaginalno. Cijelu trudnocu meni a i drugima su samo mjerili tlak i uzimali uzorak krvi i urina i pitali me kako sam, kazem dobro, ok, mozete ici doma.
Nema pregleda, kad sam pitala kako to, odgovor je bio:" Zasto pregledavati ako je sve ok", a na pitanje :"Kako ja znam da je sve ok?"
Odgovor: "Znate, jer se osjecate dobro. Da se ne osjecate dobro i imate bilo kakve smetnje, mi bi vas pregledali ,ovako- sto manje diranja to bolje."
6. Jela i pila sto sam htjela, poticali me da jedem i pijam, a babica koja mi je vodila trudnocu mi je rekla da ponesem puno sokova i cokolade, jer da ce mi secer dati snage. Pa sam jela i pila puno.
7. Nema prisiljavanja na nista, ako hoces skakati, skaci, ako hoces hodati, hodaj, sto god hoces, izvoli.
8. Nisu masirali medicu, a epiziotomiju su mi radili na moj zahtjev jer sam bila uvjerena da ce mi to pomoci da rodim, da sam napisala da necu, ne bi mi je radili.
9. Odmah nakon poroda , beba je bila meni na grudima jedno 10-15 minuta, a onda su je uzeli da je izmjere i izvazu.
Ali, na moje cudenje, nisu oprali djete, samo dobro obrisali, objasnjenje:
Te su masti na kozi jako dobra zastita.
Kupanje tek sutradan.
10. u bolnici sam bila 4 dana, normalni porod, ne znam koliko ostaju one zene koje su isle na carski.
11. Muz nije spavao nakon poroda sa nama jer nije bilo mjesta u sobi koju imaju za te namjene.
Bila sam u sobi sa 4 druge mame i 4 bebe.
Tu sam bila negativno iznenadena nekomunikativnoscu norvezanki koje jedna s drugom uopce nisu razgovarale, samo dobar dan i dovidenja.
Kad sam neku od njih nesto pitala, nadajuci se malom razgovoru, odgovor je bio kratak i opet tisina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma