Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Kolut, leptirići...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kolut, leptirići...?

Razmišljala sam danas o odlasku na more, pa me zanima...Što je najbolje za kupanje za djecu preko godinu dana (cca. 14-18 mj.)? Pretpostavljam da će se uglavnom brčkati i igrati u plićaku bez ikakvih rekvizita za plivanje, ali, imajući na umu koliko je lud za vodom, izgledno je da će htjeti i sam plivati u dubokom.
    Je li za dijete te dobi bolji kolut ili su bolji leptirići? Ili nešto treće?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje nista

mojih troje nista ne koriste, osim - daskice za plivanje. to je daskica od stiropora presvucena nekom sinteticnom tkaninom, ili od supljeg pvc-a...

ove od supljeg pvc-a obicno sa strane imaju rucke.

pomocu tih dascica dijete se moze nauciti da ispruzi ruke (drzeci dascicu) i da se cijelo tijelo izravna/ispruzi u vodi - sto je jako bitno za dobro plivanje...

a ove druge napuhane rekvizite ne volim jer mi u njima uvijek djeca izgledaju ko da vise negdje bespomocna :/ radije da "plivaju" u 10cm vode nego da plutaju ko bove u dva metra...

moje misljenje

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi imamo prsluk na napuhavanje i zadovoljni smo. Ima i dio za oko vrata pa joj glava ne može potonuti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Mi imamo prsluk na napuhavanje i zadovoljni smo. Ima i dio za oko vrata pa joj glava ne može potonuti.
    Gdje ste to kupili?

litala, ja vjerujem da će Kaleb većinu vremena biti nesputan u plićaku. Ali, poznajem svoje dijete i 99% sam sigurna da će htjeti u dublje i šiziti ako ćemo ga pri tom pridržavati. Jednostavno već vidim taj scenarij pa moram imati back up za takve situacije.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Litala ovedaskice zvuce odlicno!
    Gdje ima toga za kupit?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kupili smo u Grazu u Inter sportu. Bilo je i u Toysima ali ne za njenu kilažu (25 €).
    Ovdje možeš vidjeti kako izgleda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne idemo baš u Graz...Ali seka mi je u Beču, pitat ću je da tamo pogleda. Hvala.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

luna, za kalebovu dob mislim da ti je najbolji kolut. premali je za leptiriće!

imaš u brežicama neki 'baby trainer' (tako nekako se zove). doduše, košta 20-tak eura, ali je fantastičan - hibrid između koluta i prsluka i apsolutni hit u čatežu.

ja razmišljam da ga za Rok-a kupim...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi nismo koristili nista. isli bi u duboko, on bi legao na trbuh a ja bi ga samo od ispod pridrzavala za trbuh, tj lezao bi trbuscicem meni na ispruzenom dlanu. i mahao bi nogama i rukama i skroz bi drzao glavu gore. ili bi ga ulovila ispod pazuha a on bi legao i lupao nogama.
    dovoljno je da ga pridrzavas tako lagano da ni ne primjeti, nema sanse da ti potone a super se vjezba i uci odrzavat iznad vode samostalno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi ništa, voda je super za vježbanje, ovako kako je Lu opisala, ili malo ispod pazuha pa je vrtimo u svim smjerovima.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo prosle godine (f. je imao 14mj.) kombinirali.
    malo brckanja u plicaku bez icega, malo leptirici i luftic za dubinu gdje mama i tata mogu stajati i malo ga pridrzavati, malo kolut, tj. bio je to mali kit s rupama za nogice - za jako duboko. uzivao je podjednako u svemu.

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo prošlo ljeto kad je Lovro imao 9 mjeseci kombinirali leptiriće za dublje, a u plićaku je sjedio bez ičega.To mi je bilo super jer ga kolut drži potpuno izvan vode, a u leptirićima mu je voda do vrata i uči se da se ne boji ako mu voda uđe u usta ili oči. Tako ćemo i ovo ljeto

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    imaš u brežicama neki 'baby trainer' (tako nekako se zove). doduše, košta 20-tak eura, ali je fantastičan - hibrid između koluta i prsluka i apsolutni hit u čatežu.
    Mi imamo nešto slično - sveki nadobudno nabavila kad je Andrej imao 10 mjeseci. Ovo ljeto imat će skoro 3 godine i baby trainer ostat će neiskorišten. Prvog ljeta bio je premali za njega, a prošlog ljeta (2 godine) za cijelog boravka na moru uopće nije htio ući u vodu, osim eventualno malo brčkati nogama po plićaku. Čim bismo ga pokušali staviti u taj "prsluk" dobio bi napad paničnog plača.

U međuvremenu ga je, naravno, prerastao. Sad razmišljam što nabaviti, a da investicija bude što manje besmislena, jer nitko ne zna u kojoj će fazi odnosa prema vodi biti ovog ljeta (nekako mi se vuče na plažu ogroman šlauh koji će stajati sa strane, kao što je to bilo prošla dva ljeta )

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Kolut, leptirići...?

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Je li za dijete te dobi bolji kolut ili su bolji leptirići? Ili nešto treće?
    nama je kolut bio užasan jer joj je svaki bio velik pa bi propadala kroz njega. strah me bilo da se ne udavi. onda smo kupili kolut koji ima onaj dio di se provuku nogice i dite sidi. e ni taj nam nije odgovarao jer je žuljao po kokici.
    i onda sam pronašla odlične rukaviće, duplo napuhivanje tako da je dite u moru do razine pauzuha. i bez obzira bilo more mirno ili prevalovito nema šanse da ga potopi ili da je zalije pa da se zagrcne morem. meni je to bilo jako bitno da se slučajno ne bi pripala kad je val pljusne po glavi.
    a moja je bila luda za kupanjem, pogotovo to lito prije napunjenih godinu dana. mi se nikad ne kupamo na plaži koja ima plićak tako da je ona guštala kad bi je ja sa mula uzela za rukice i samo lagano hitnila u more. a ti rukavići nisu dozvoljavali da potone bez obzira što bi je "bacila" sa visine.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Luna - ja ću ti reći iz iskustva da nije premali za leptiriće... moj je K. još prošlo ljeto bio toliko opušten u moru (7mj. je tada imao) da sam ga čak puštala bez ičega, samo lagano ga pridržavajući. Naravno treba naći leptiriće baš za tako malene ručice. Ako procijeniš da se ne boji vode, ne moj se bakćati s kolutovima, prslucima i sl. omogući mu da bude pokretan

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Luna - ja ću ti reći iz iskustva da nije premali za leptiriće... moj je K. još prošlo ljeto bio toliko opušten u moru (7mj. je tada imao) da sam ga čak puštala bez ičega, samo lagano ga pridržavajući. Naravno treba naći leptiriće baš za tako malene ručice. Ako procijeniš da se ne boji vode, ne moj se bakćati s kolutovima, prslucima i sl. omogući mu da bude pokretan
    slutim (iz iskustva) nekoliko problema...

rok je prošle godine (dob 9-11mj.) bio ili bez ičega (do dubine vrata) ili u kolutu koji je imao križ među nogama.

puno vas se javilo hvaleći se da vam dijete nije imalo ništa. ali, eto, ja sam prošle godine bila velik dio ljeta na moru sama i da nisam imala kolut ne bih se stigla okupati. jedno je paziti na dijete koje nema ničega na sebi u plićaku, ali ajd odi otplivat malo! kak?! eto, u tom slučaju preporučujem kolut...

i još jedno, cekana i loryblue - jedno praktično pitanje... koja su vam kategorija djeca?
    iz iskustva znam da nema prikladnih leptirića za malo (po starosti), a veliko (po kilaži) dijete :/ ...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="miha"]
    i još jedno, cekana i loryblue - jedno praktično pitanje... koja su vam kategorija djeca?
    iz iskustva znam da nema prikladnih leptirića za malo (po starosti), a veliko (po kilaži) dijete :/ ...
    vidiš, nama je baš bilo prikladnih leptirića i po kilaži i po starosti.
    ako misliš na teškašku kategoriju - moja je pero "ultralight" laka.
    rođena je početkom devetog miseca i znači njeno prvo lito je imala 9-12 miseci i tad su nam ti leptirići bili više nego idealni. a kolut sa križem između nogu nam je bio traumatično žuljav.

idem probat pronać sliku tih leptirića za njenu dob (i starije naravno).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ako misliš na teškašku kategoriju - moja je pero "ultralight" laka.
    pa, to ti govorim. da bi držali na površini dijete od cca 12-13kg leptirići trebaju biti poveći, a ako je dijete malo (visinom i po starosti) onda ti leptirići budu veći od njih...

konkretno - Rok je imao 12kg s 10-11mj i bio visok cca76 i nit je on bio dovoljno star da je mogao nogicama balansirati i održavati se na vodi nit su ga ti klasični leptirići mogli održati dovoljno visoko na površini da mu usta ne bi bila u vodi...

ovu zimu smo proveli na bebama-ribama pa će za ovo ljeto bit druga priča... nadam se...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prije godinu dana kad smo bili na moru Ivan se uglavnom kupao bez ičega s tatom ili mamom u pličaku, MM i ja smo naizmjence guštali u plivanju, nekoliko puta je s nama išao u dubinu sa kolutom u obliku čamca (dakle, sa rupama za noge), imao je trubu, jako zgodno, a frendovi su se kleli da se ne može izvrnuti (zato što oni imaju mirno dijete) no Ivan je mali divljak pa se izvrnuo, sva sreća dok smo već mogli dodirnuti dno nogama
    inače, ta napravica je kupljena u Renaultu gdje se i inače može izabrati dosta zgodnih igračaka za klince

ne znam kako ćemo ove godine, ne bih voljela nikakve kolutiće i leptiriće
    no Miha ima pravo...teško je kad si sam...

inače, prošle godine je bio urnebes, ivan je više bio pod vodom nego glavicom iznad, dijete je uživalo u ronjenju i skakanju u vodu, ili je više uživao u našim i reakcijamma drugih ljudi, ove godine sa zebnmjom iščekujem kupanje jer mu voda nije među fejvritsima, barem ne ona iz kade :/

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da bi držali na površini dijete od cca 12-13kg leptirići trebaju biti poveći, a ako je dijete malo (visinom i po starosti) onda ti leptirići budu veći od njih...
    I Lovro je teška kategorija - prošlo ljeto je imao iste dimenzije kao Rok, ali nam rukavice nisu bile problem. Imali smo neke što se napuhavaju u 2 dijela i to je dobro funkcioniralo.
    Nisam ni očekivala da će ga držati u potpunosti iznad vode, a on je po malo mahao nožicama pa je čak uspijevao održavati pravu pozu za plivanje. Ako bi mu malo vode došlo do lica ili u usta nije pravio nikakvu paniku.
    A definitivno smo bili glavna atrakcija na plaži i svi su se čudom čudili kak nam je palo na pamet da tak malo dijete stavimo u rukavice, a ne u kolut.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slutim (iz iskustva) nekoliko problema...

rok je prošle godine (dob 9-11mj.) bio ili bez ičega (do dubine vrata) ili u kolutu koji je imao križ među nogama.

puno vas se javilo hvaleći se da vam dijete nije imalo ništa. ali, eto, ja sam prošle godine bila velik dio ljeta na moru sama i da nisam imala kolut ne bih se stigla okupati. jedno je paziti na dijete koje nema ničega na sebi u plićaku, ali ajd odi otplivat malo! kak?! eto, u tom slučaju preporučujem kolut...

ja sam vecinu ljeta (a jutarnja kupanja uvijek) sama s njima na moru. i nikad nista (osim ovih dascica kad su malo veci - nakon tri godine) nisu koristili...

a ni ja ne odem otplivati. potocam se u plicaku s njima i gotovo. pa necu krepat ako se ne okupam. i ne govorim sad o tome da sam isla na ljetovanje i da mi zao ako se u tih deset-petnaest dana nisam ni jednom naplivala. zivim cca 300m od mora i na njemu sam puno dulje od petnaest dana pa ne smatram da sam ista propustila ako se jedno-dva-tri-cetiri-pet ljeta nisam posteno naplivala...

a bozemoj, plivat cu kad ce i oni plivat zajedno samnom vrlo vjerojatno - puno brze od mene

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala, ti živiš na moru... :/
    Mi sirotani sa sjevera živimo za tih 10-tak dana da se malo naplivamo...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    litala, ti živiš na moru... :/
    Mi sirotani sa sjevera živimo za tih 10-tak dana da se malo naplivamo...
    meni se sve čini da će me F ovo ljeto natjerati u more...
    ja se spustim do mora i ne da mi se smočit... a često mi se ne da ni do mora... a kuća na otoku... tipično za ljude s mora - što su stariji, sve manje ih privlači kupanje

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Lukas imao prošle godine šlauf, neki dupli - kolut u kolutu i još iznutra križ za noge. Nešto fantastično, bio je totalno pokretljiv u njemu, sm je plivao. Ove godine isto stane u njega (hehe da da već smo ga isprobali ja naime imam doma dijete koje obožava more ) Eto nama je šlauf super koristan jer često brijemo okolo na barci pa u more ulazimo iz barke u neke dubine što bez pomagala ne bi baš bilo izvedivo, a ovako svi uživamo maksimalno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sun, di ste to kupili?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tu na Slatini
    ma u nekom neuglednom kiosk dućanu, košta četrdesetak kuna, al je fantastičan! Prošlog ljeta nam na Cresu odletio sa barke pa smo mu kupili nekakav zamjenski, obični jednostruki s nekakvim krovićem suncobranom i nekim đinđama igračkama - totalni promašaj! Mislim sviđalo se njemu igrati s tim, ali u moru sam ga stalno morala pridržavati jer mi je izgledalo sa svakim pokretom kao da će e prekrenuti. Jedva sam dočekala da kupim ponovno isti.
    evo ga u akciji

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I mi imamo isti kao kod Sun. Kupljen u Konzumu za mislim 25 kn ako ne i jeftinije. Guštao je cijelo ljeto..

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

gle, i mi smo imali taj :D

luna, prošle ga je godine bilo u konzumu i sličnim dućanima. pričekaj još malo, sigurno će se pojavit .

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

gle, i mi smo imali taj :D

luna, prošle ga je godine bilo u konzumu i sličnim dućanima. pričekaj još malo, sigurno će se pojavit .
    i mi isto!
    kupili smo ga u nami!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i mi imamo sličan, samo nije okrugao nego kvadratni... i star je 6 godina i kao nov je... i kupljen u pevecu za skoro ništa

s obzirom na to da ti je bitno plivanje , s ovim možeš dijete voditi dokle hoćeš... naša djeca su u tome išla zbilja duboko. znam da smo s njima za fintu znali otplivati iza svih granica, a ljudi su nas u čudu gledali. siguran je, to želim reći.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo u Toysima kupili sličan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, koliko preslatkih klinaca!

Super, kad krene sezona odoh u potragu!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, imam ti ja odlican kolut s naramenicama i trakom ispod nogu, tako da nemre ispast kroz kolut dok je u vodi, a kolut nemre spast s njega (osim ako to hoce) dok je vani. Bas sam ga se spremala prodat na rasprodaji, javi ak si zainteresirana (ja pak jos uvijek moram smislit cijenu :/).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama su leptirići bili super. Sam se održavao na površini s njima s 10 mjeseci, bio je izvan sebe u vodi, a čini mi se da je s njima pokretljiviji nego u kolutu.

Sun, predivna fotka, a koja boja mooooora

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa

cres

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Citiraj Angie75 prvotno napisa

cres
    ZNALA SAM!
    A sve mi neugodno napisati, da ne uzurpiram topic, već sam svima valjda dosadila s Cresom!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tonka nije nikad koristila kolut, opirala se, valjda nije bila dosta slobodna.
    Nekad se kupa bez icega, pa je ja pridrzavam.
    Ali u pravilu nosi rukavice.
    Mi ljetujemo na otocicu, boravimo na rivi dobar dio vremena, i tamo je voda odmah preko metar duboka. Pa ona mora nositi rukavice, da je ja ne bih morala citavo vrijeme drzati za ruku (pazim ja, ali za svaki slucaj, uvijek se moze dogoditi da padne ili je netko gurne). A i ona voli biti slobodna u vodi, a ne prilijepljena za mene.
    I u plicaku nosi rukavice, jer je onda mogu pustiti da slobodno istrazuje i koji metar dalje od mene - ako padne, nece potonuti.
    A sto se velicine tice - imamo zalihe od tonceka - pa koji nam prvi dodju pod ruku... proslo ljeto je nosila neke za djecu od 36 kila, a ona je pile. Bili su skoro veci od nje. Ali nisam primijetila da joj je smetalo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moram radit a tek sam na pola s čitanjem...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo svako ljeto dugo na moru (a pogotovo prvo kad sam bila na porodiljnom) - dakle, M. je prvo ljeto imao 6 mjeseci a drugo 18 mjeseci i oba ljeta je uživao ko prase u kolutu koji ispod ima trake u križ (odnosno rupe kroz koje mu se provuku noge) tako da ne može propasti (ne znam je li to taj baby trainer o kojem pričate). Uglavnom, to izgleda ko običan kolut, samo se djetetove noge uvuku dole među te trake tako da ne može nikako ispasti iz toga a opet s nogama može slobodno raditi, kao i gore s rukicama. Pošto je M. obožavao more mi smo s tim kolom znali dosta otplivat (prakticirali smo plivanje uz obalu, ne u dubinu, ali opet ne u plićaku di je gužva), guštao je ić od broda do broda, od bove do bove...sve to ne bi mogao da se samo praćakao u plićaku. Inače, te sprave je bilo za kupit u svakom dućanu dječje-ljetno-sportskih i inih potrepština i to čak dole, u našem malom mjestu koje ima 2 dućana, cijena cca 50kn. Možeš probat, nije neka skupa investicija a moguće da mu se svidi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e, je sam smotana, ipak sam još nova, dok se ušaltam - ja napisala cijeli traktat o tom kolutu, ne pogledavši prije slike koje su cure tu stavile - uglavnom, kolut o kojem ja pričam je onaj sa fotke koju je Sun stavila.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo uz rukaviće imali ovakav kolut ko što je imala sun.
    ali je zuljao malu između nogu.
    i dobro bi bilo prvih par minuta, a onda skrika i vika jer bi joj nažuljalo kokicu.
    rukavići su nam bili na duplo napuhivanje+ dupin koji se napuhuje. i ti rukavići mogu iznad površine (sasvim solidno iznad) držat i teže dite.
    moja je prvo lito imala nekih 9 kg, ali je bila visoka 76. i njoj su bili super.
    nama je nastao problem tek drugo lito kad nije želila ni blizu mora
    kakav kolut, kakvi rukavići....nema šanse ući u more.
    a godinu ranije je nisam mogla izvući iz mora dok ne bi pomodrila od zime.

Mali princ

Početno

Baš sam danas bila u Mercatoru, već su dobili kolekciju za ljeto. Ima nekoliko vrsta kolutova i svakakvih spravćica za napuhavanje i čak nije previše skupo. Ali koliko sam vidjela, ove rukavice su sve veličina od 3-6....da li uopće postoji manja veličina? :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi nosimo dasku (od stiropora) i ponekad neke djidjamidje koje oni sami vuku. Leptirice ne koristimo i uglavnom ko i litala ja plazim s njima po plicaku ako uopce udjem u more.

Jucer je Vid (15m) puzao po plicaku, pa je nasao neku dasku kojom je malo mlatio po vodi, malo po kamenju, a malo ju je lizao. Onda je otkrio da na stiroporu moze stajati pa je pol sata stajao i hvatao ravnotezu, jer je daska bila do pola u vodi. Izgledao je kao da surfa i turbo mi je zao sto nisam imala aparat da to snimim. Presmijesno.

Uglavnom, ako vam je svejedno ocete plivat ili ne, onda vam ne treba nista. Djeca si nadju zabavu. Ako hocete plivati a morate istovremeno i paziti na njih, onda vam trebaju ili koluti ili leptirici il prsluk il brod il nesto trece.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na kraju sam u NaMi na Trgu kupila kolut s prorezima za noge i nekim đinđama...Jutros sam ga napuhala i Kaleb se ne da van iz njega!!! Morate to vidjeti:

pogledajte kako imam lijep kolut!

čovjek si može i nasloniti bradu da se malo odmori

ne šljivim Kiana koji bi se igrao ni pola posto

kako je napet crtić!

Čak i da ga uopće ne upotrijebimo na moru, uživat će u njemu doma.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isti taj je imala i zara, obožavala ga je!!!
    u njemu je išla dubooooooooko u more, furali smo je kao u čamčiću

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Luna, koliko si ga platila?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Luna, koliko si ga platila?
    30 i nešto kuna.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šlauf je opasan.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorciere, ovi su slaufi vise ko camac s rupama za noge.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Sorciere, ovi su slaufi vise ko camac s rupama za noge.
    vidjeh sliku... iskreno - u meni budi klaustrofobične osjećaje... :/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •