Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Da li prati pelene i menstrualne uloške zajedno?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Da li prati pelene i menstrualne uloške zajedno?

E baš bi mi za ovo pitanje pasalo da je sve još na istom podforumu.

Kako sam tek sad dobila menstruaciju, krenuli su u opticaj i platneni ulošci. Možda je bedasto pitanje, ali ne znam da li je ok prati ih skupa sa pelenama? Ipak je to krv, ono su njene, a ovo moje bakterije itd.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja nekako ne bi! :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja perem. perem uloske s onom robom koja je najprije na redu, a to su cesto pelene.

Početno

i ja.. ionako ih najprije ispperem dok ne izadje gotovo sva krv

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ukoliko sve bakterije pođu put vječnih lovišta na 62 stupnja C,tada nema veze čije su čije bakterije,zar ne?!

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa
    Ukoliko sve bakterije pođu put vječnih lovišta na 62 stupnja C,tada nema veze čije su čije bakterije,zar ne?!
    Slažem se...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja to sve zajedno perem. Ionako do pranja odstoje u vodi (koju par puta promijenim) i sve iz njih izadje pa nije bad.
    Jedino da bas imam nekakvu infekciju ili nesto onda ne bih, ali ionako se sve opere na dovoljno jakoj temperaturi.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja uopce ne perem bebinu i svoju robicu zajedno, onda mislim da ovo pogotovo ne bih

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro isperi uloške, to nisu tvoje i njene bakterije...to su vaše bakterije, vjerojatno ih dovoljno podijelite kod ljubljenja, maženja, prematanja...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Dobro isperi uloške, to nisu tvoje i njene bakterije...to su vaše bakterije, vjerojatno ih dovoljno podijelite kod ljubljenja, maženja, prematanja...
    ovo si i ja mislim...dok sam bila trudna sam planirala prati odvojeno njenu odjećicu, ali kad vidim koliko ona ionako visi na meni i pokupi i moje sline od ljubljenja i mog znoja i izmješane smo skroz....tako da mi nema smisla prati odvojeno robu...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam samo prvih mjesec dana prala bebinu robicu odvojeno, sad sve zajedno perem (odvajam jedino kuhinjske krpe, jer njih ipak perem na 90). Uloške i pelene ću prati zajedno.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Znam da dijelimo sve "podstanare" na tijelu, beba i ja, ali mislila sam da se ipak neke beštije mogu naći na vešu i nakon pranja...kako da vjerujem da mašina pere baš na toj temperaturi koja piše? (inače pelene pererm na 70 C)
    Mislim da zapravo imam strah koji vučem iz rodilišta, jer je Hana kod poroda pokupila od mene E.coli, vjerovatno iz porođajnog kanala, zato smo ostali u bolnici tjedan dana i tako...strah me da se ne ponovi, pa ću čisto da sebi prištadim sekiranciju prati pelene i uloške odvojeno.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene malo čudi što se vi cure brinete uglavnom da beštije s vas ne prijeđu na dijete, a mene bi tu itekako brinulo da bakterije iz dječjih fekalija ne dođu na moje uloške. Ne mogu za sebe reći da sam neki ludi čistunac, ali otkako je od prijateljice dijete dobilo tešku upalu očiju uzrokovanu (prema pedijatrici) nekom beštijom koja normalno obitava u crijevima, ja se panično bojim bakterija iz fekalija. Zato iskuhavam i svoje uloške, i naš i njihov donji veš (i to odvojeno naš od njihovog). I naravno, odvojeni ručnici za lice i guzu. Paranoja? Možda, ali da ste vi vidjele one male crvene i gnojave okice...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemamo pelene za pranje, ali uloske perem s ostalim bijelim vesom (najcesce s donjim rubljem, mojim i ostatka obitelji).

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pelene, tetra pelene i uloške (prije isprane) perem zajedno na 60.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Topic je super.Ja se razmisljam kako prati uloske.Bebac mi ima 6 mj i do sad sam prala posebno njegovu robicu i 2 puta ispirala a sad vise necu odvajati.mislim da bi trebalo u kanticu s uloscima takodje dodati malo octa ili nekog drugog dezin,sredstva i nema probleme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja nekako mislim da ne treba nista dezinficirati ni odvajati. Ja bi svoje uloske samo isprala i stavila na pranje s ostalom robom ili pelenama na 60 stupnjeva.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Samo da kažem da sam uhvatila praksu uloške prati ili s bijelim vešom, ili s pelenama, kako kad, što prije bude na redu. A odlažem ih na suho, sa ostalim vešom 8)

Što jednostavnije, to bolje.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo moje pelenice i ulosci se upravo vrte u masini

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •