-
-
Re: Dobila otkaz tijekom bolovanja
Da se ispravim, nije dobila otkaz već joj nisu produljili ugovor. Ali to je zapravo legalan način da se nekome da otkaz kad se to poželi
-
Nažalost vrlo zakonito i još žalosnije što to mene čeka za 25 dana
-
Na žalost kod ugovora o radu na određeno vrijeme on prestaje važiti istekom roka na koji je sklopljen, pa tako i kod trudnoće prestaje istekom roka, neovisno dal je žena na bolovanju ili ne
Što se tiče naknade, ona će ju primati dok god je na bolovanju jednaku koju i sad prima a to je 100% plaće, i ako joj komisija produži komplikacije tako će primati do 45 dana prije termina, kad je potrebno da ode u HZZO da joj upišu staž u radnu knjižicu (taj dok je bila na bolovanju) te da s radnom knjizicom, odlukom o prestanku radnog odnosa, osobnom iskaznicom, ode do Zavoda za zapošljavanje gdje će se prijaviti i tamo će ostvarivati pravo na naknadu za tih 45 dana do rođenja djeteta. Od dana rođenja djeteta pa dok ono ne navrši godinu dana ostvaruje pravo kao nezaposlena majka na nekih 1600 i nešto sitno kuna mjesečno.
-
Na žalost kod ugovora o radu na određeno vrijeme on prestaje važiti istekom roka na koji je sklopljen, pa tako i kod trudnoće prestaje istekom roka, neovisno dal je žena na bolovanju ili ne
Što se tiče naknade, ona će ju primati dok god je na bolovanju jednaku koju i sad prima a to je 100% plaće, i ako joj komisija produži komplikacije tako će primati do 45 dana prije termina, kad je potrebno da ode u HZZO da joj upišu staž u radnu knjižicu (taj dok je bila na bolovanju) te da s radnom knjizicom, odlukom o prestanku radnog odnosa, osobnom iskaznicom, ode do Zavoda za zapošljavanje gdje će se prijaviti i tamo će ostvarivati pravo na naknadu za tih 45 dana do rođenja djeteta. Od dana rođenja djeteta pa dok ono ne navrši godinu dana ostvaruje pravo kao nezaposlena majka na nekih 1600 i nešto sitno kuna mjesečno.
-
...
Sličan je slučaj i samnom, no bez obzira na to, pronašla sam hrpu nezakonitih radnji koje je moj poslodavac radio i krenula na tužbu. Kako mu je sve to (tužba) bilo malo previše, odlučio me prijaviti natrag na posao i držati me na poslu do djetetove godine dana života. Tada mi ugovor prestaje važiti i svi sretni. No ja sad imam novi problem, a to e porodiljna naknada.
Porodiljni mi počine 14.05. Tada bi se trebala odjaviti sa zdravstva i prijaviti kod poslodavca. Dal je to uopće izvedivo?? i kolika mi bude porodiljna naknada i dal ću je uopće dobivati??
Ne znam što da radim....molim vas pomoć..
-
Anna24 nije i jasno kako misliš odjaviti sa zdravstva? Ako si na održavanju trudnoće tj. na bolovanju onda samo doznakama produžiš porodiljni.
-
...
Znam, no ako me prijavljuje poslodavac preko sebe, onda na hzzo-u ne mogu biti prijavljena kao nezaposlena...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma