Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
Meni se isto čini da u nekim stvarima pretjerujete..ok, nije baš lijepo da netko, pa bila to i baka trpa dječiju ruku u usta, ali neznam zašto vas smeta ako dida kaže: dođi svom didu ili baka kaže: zlato bakino..ili ako baka kaže: dođi ti baki neka se mama malo odmori, pa to je tako lipo za čuti, makar meni..neznam..da se razumimo svaka od nas bi imala nešto zamiriti i svekrvi i mami, ali isto tako i one nama..sutra ćete se vratiti na posao ili jednostavno morati nešto obaviti i biti "primorane" ostaviti
dijete didu i baki..svi mi nekad pretjeramo, ali ne mislim da u ovim konkretnim slučajevima baka i dida misle išta loše, dapače..
Nemam nista protiv da mala ide k njoj..ali ne volim forsanje ili "pokazivanje" kak je ona super baka..jer moja sveki to najcesce radi dok.imamo goste ili smo zajedno negdje u gostima...njeno " ti ides k meni" tada ne znaci da se ja odmorim..popijem kavu, vec se zeli pred drugima dokazivati kao baka...ono sto me najvise pritom smeta..da mi svaki put krene nasilno otimat dijete iz krila.., cak i forsanje da drzi dijete pogotovo kad je mala jedno vrijeme imala fazu da ne zeli biti kod nje i doslovce je odmah plakala cim.bi je predala njoj..a ona je tad forsala da ju drzi..jer " bude ju proslo".., nemoram ni spominjati da se mala rasplakala do suza i zacrvenila ko rak.

nekoliko cura-zena je napisalo ono sto i sama mislim..ukoliko netko ne postuje najosnovnije upute od nas roditelja time pokazuju i nepostivanje nas samih..
ako se nemozemo pouzdati vec sada dok je dijete tako malo u osobu koja ga cuva..kako cemo onda kasnije?

Ne podrzavam ono sto je netko napisao..kod bake su bakina pravila..kod nas nasa..smatram i imala sam prilike vidjeti kod svoje necakinje da to dijete zbunjuje..pogotovo kasnije sa 2 godine i nadalje..jer nemoze shvatiti zasto kod bake nesto smije a kod roditelja nesmije i obrnuto..
Smatram da pravila za dijete odredjuju roditelji a bake i djedovi bi ih trebali postivati u dogovoru s roditeljima.
da se razumijemo..pritom ne mislim na kontrolu svega i pravila-uputstva za sve..vec najosnovna pravila..

slazem se s pikulom..
ukoliko se vec sad nemogu ispostivati par pravila..i ne mari se i ne postuju roditeljske upute..kasnije po pitanju odgoja ce nastati jos veci problemi..