Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
znači ono što je diskretno je mamina definicija.
ne mora nužno bebi nešto smetati.
u biti, ne kontam zašto bi to samo mama trebala biti dovoljna.
ne kontam sada, prošla sam i ja svoju sebičnu fazu sa prvim djetetom.
iako, nikad mi nije smetalo iskazivanje ljubavi prema bebi. dapače, to mi je godilo.
smetalo mi je pametovanje, al to je druga priča.

beba osjeća ljubav...maminu, tatinu, bakinu...
tako ja makar mislim.
Pa rekla sam, bebi u boljem slučaju svejedno, u gorem smeta, ali u svakom slučaju nepotrebno. Kakvo razvijanje odnosa s babama u dobi dok bebu zanima samo mamima blizina. Pa to je notorna činjenica, a ne nikakva sebičnost. A meni je sebičnost gurat se gdje mi nije mjesto samo zato što je meni gušt/slatko/interesantno. A da, ako mama želi da babe ljube i maze bebu, pa će joj teško past što to ne rade, onda je bolje da rade. Sretna mama sretna beba. U tom smislu naravno da mama postavlja granice kad je u pitanju ona i njena bebica.

Meni je sveki poslala jedan prekrasan SMS kao odgovor na prve slike maloga, koji je bio jedno prekrasno iskazivanje emocija. Ona i svekar i moji su doputovali u Rijeku iz Zg kad sam izlazila iz rodilišta, vidjeli su maloga, nitko ga nije dirao, obasuli su nas poklonima i vratili se sretni u Zg, a mi doma. Podržali me u stavu da babama zasad nije mjesto oko bebe i izuzetno ih cijenim radi toga.