Pa rekla sam, bebi u boljem slučaju svejedno, u gorem smeta, ali u svakom slučaju nepotrebno. Kakvo razvijanje odnosa s babama u dobi dok bebu zanima samo mamima blizina. Pa to je notorna činjenica, a ne nikakva sebičnost. A meni je sebičnost gurat se gdje mi nije mjesto samo zato što je meni gušt/slatko/interesantno. A da, ako mama želi da babe ljube i maze bebu, pa će joj teško past što to ne rade, onda je bolje da rade. Sretna mama sretna beba. U tom smislu naravno da mama postavlja granice kad je u pitanju ona i njena bebica.
Meni je sveki poslala jedan prekrasan SMS kao odgovor na prve slike maloga, koji je bio jedno prekrasno iskazivanje emocija. Ona i svekar i moji su doputovali u Rijeku iz Zg kad sam izlazila iz rodilišta, vidjeli su maloga, nitko ga nije dirao, obasuli su nas poklonima i vratili se sretni u Zg, a mi doma. Podržali me u stavu da babama zasad nije mjesto oko bebe i izuzetno ih cijenim radi toga.

kako su njeni poznanici, dobivši prvo unuče, putovali do Zagreba (cca 300km) da ga vide - koliko sam shvatila, beba je imala oko 8 dana. Nisu ih pustili da pređu prag bebine sobe, zbog možebitnih bakterija. I vratili se doma bez da su vidjeli dijete. Kako da se čovjeku ne smili kad to čuje?
. Samo se nadam da ćete jednog dana biti u ulozi bake ili none, pa ćete znati kako je to