*mamica* prvotno napisa
I meni je jako tužno čitati ove "antisvekrva" postove i u potpunosti potpisujem sirius, ginger i ostale cure.
Oba djeteta sam od prvog trenutka davala u ruke svim članovima obitelji - svekrvi, mojim roditeljima, tetama, stričevima. Oba puta kada sam došla iz bolnice, dočekalo me je čisto, pospremljeno, skuhano, kolači napravljeni.
Mislim da moje dijete zaslužuje biti okupano ljubavlju svih članova svoje obitelji i ja naprosto uživam u tome. Da, i meni je gadljivo osjetiti tuđi parfem ili gledati cmakanje, priznajem, ali to je MOJ osobni problem. Okupam ga i gotovo. Neprocjenjivo mi je gledati kako se moje dijete veseli bakama, djedu, tetama, a bogme mi je neprocjenjivo i to što mi ga ima tko pričuvati, pa i uspavati čak i što mogu bez brige otići tamo gdje trebam. Neprocjenjivo mi je to što mogu nazvati svekrvu ili svoju mamu i zamoliti da mu skuhaju juhicu taj dan ako se meni baš ne da. Pa drugi put i ja njima odnesem pun lonac hrane za koju znam da im je najdraža - to je jednostavno uzajamno iskazivanje ljubavi.
I da, čula sam i ja sto puta "šta će ti platnene pelene, daj mu vode, čaja, daj mu kruh, čokolino", ja se na to nasmijem i čak ih i zezam kako su staromodne ili što li već. Te situacije iskoristimo za dobar smijeh.
I uvijek razmišljam o drukčijoj situaciji - jednog dana, ako Bog da, i ja ću biti svekrva. Moje ljubljeno dijete imat će svoje dijete. Srce bi mi puklo kada ne bih mogla njegovo dijete izgrliti, izljubiti, uživati u njemu od prvog dana. Možda će tada opet doći u modu da se djetetu daju sokići od 4 mj i da je šiba pozitivna odgojna mjera i ja ću sigurno cijelim svojim bićem biti protiv toga. Možda ću i ja reći nevjesti "nemoj ga šibom po guzi, molim te".
Malo se stavite u njihovu kožu, u njihovu poziciju, zar ne bi vi reagirale kada bi vaše nevjeste učinile nešto što se vama sada čini prestrašnim?