-
Uh, teska tema. Moja svekrva zivi nedaleko od nas, i cim smo se vratili iz rodilista (ovdje je to drugi dan po porodu), stalno je bila po kuci, kuhala, cistila, makar je i moja mama bila tu i rekla sam joj da to ne treba ciniti. Oko bebe su bili ok dok je bila mala i kako sam cesto dojila pustali su nas na miru vecinu vremena jer ovdje je to 100% privatna stvar. Nema sanse da ce cak i zene ostati u istoj sobi dok netko doji dijete (bar je takvo bilo moje iskustvo).
Problemi su nastali kasnije, oko dohrane, jer je sveki uvijek imala neke svoje ideje oko toga sto bi ona i kako trebala jesti. Ne moram ni spominjati kako mi je citava rodbina spocitavala da s djetetom pricam na hrvatskom jeziku jer ga to `zbunjuje`, makar smo od pocetka rekli da cemo je odgajati bilingvalno, i kasnije trilingvalno.
Sad sam trudna i radim od kuce, pa su stvari malo vise pod kontrolom. No imali smo period kad je baka forsirala da je kupi iz vrtica i onda kod nje jede neke stvari za koje ona misli da su zdrave. MM jedemo minimum procesirane hrane, a baka konstantno klinki kupuje nekakve slatkise i pudinge, tesku domacu hranu sa konservom, lojem, bujonima iz kocke i sl.. MM je pokusao razgovarati s njom i prvo se cudila da kako je ona odgojila 4 djece tako i svi su ok. Ma standard prica, zena ima 67 godina i tesko joj pada da smo mi odabrali drugaciji zivotni stil.
Nakon par svadja s MM, kao pristala je da nece vise to raditi, ali M. mi sama kaze sto joj baka daje. Nasrecu sada je dovoljno velika da moze i sama odbiti sto joj se nudi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma