-
2 godine - sto treba izbjegavati?
Eh, pritisci su vec poceli na mene da dajem maloj jesti sve sto i ostali jedu.. kobasice, grah, sarmu...
Ibjegavam i tu mi ne mogu nista reci kad ne dozvoljam da joj daju pastetu, hrenovke i ostale nehranjive stvari.
Medjutim kako da se odbranim od "nase zdrave hrane", je li trebam tako nesto raditi kad joj je dvije godine?
Gledaju me zbunjeno i za kikiriki...
Imate li tips sto se jos uvijek treba izbjegavati, sto zbog alergija a sto zbog teske probave ili cak sto vise stetnih sastojaka?
-
nemam ti pojma (pa kaj se onda javljam
)
moja kcer ima dvije godine i cetiri mjeseca i jede sve osim: meda, gljiva, svih vrsta bombona i zvakaca, svih vrsta grickalica tipa chips, stapici, smoki (probala je, nije odusevljena pa ne dozvoljavamo nutkanje i stimulaciju)
orasaste plodove jede otprilike godinu dana (prvo u domacim kolacima, kasnije cjelovite s time da je najsklonija bademima i pistaciju...)
nije ljubitelj ali pojede grah, zelje i slicne ubojite kombinacije tradicionalne kuhinje i to prije svega zbog znatizelje (jedino za ričet mogu ustvrditi da bas voli i trazi da joj se to kuha)
i da, oprezni smo jos uvijek i sa jagodama obzirom da ja ponekad imam, a ponekad nemam reakciju na iste (probala je, nije reagirala a nedavanje istih mi uvelike olaksava cinjenica da ni ove godine nismo naisli na neke stvarno ukusne)
mislim da osim tvojih prehrambenih uvjerenja i stavova vise i nema pravog razloga da neku hranu ne jede (cak i med, tu sam ja posebna paranoja zbog botulizma i necemo ga davati prije navrsene trece) i gljiva svih oblika do najranije sedme, a preporucljivo jedanaeste godine zivota
(pastete, hrenovke - probala, nije presretna i ne trazi pa ni ne dobije, a i nemamo doma, odnosno kupujemo iznimno rijetko kad se mi pozelimo neceg nezdravog, ali to je 2-3 puta godisnje i ne mislim da je to preveliko zlo... u mcdonaldsu moze pojesti tost (kajzerica, sir, sunka) ili sladoled - to uostalom jedemo i mi, no tu opet pricam o situacijama jednom u milijun godina i vise su prigodnicarskog karaktera ako je u pitanju neki djecji rodjendan na koji je pozvana, pa da sad bas ne glumi gljivu i nista ne smije...)
-
ja ti isto mislim da su grah i kiselo zelje zdravi.
naravno, probaj, pa ako bude imala problema s probavom, nemoj jos neko vrijeme davati.
moja dvogodisnjakinja vec dugo obozava grah.
alergije isto vise nisu razlog za izbjegavanje hrane, pogotovo ako nemate alergicara u obitelji.
a nezdravu hranu ces morati izbjegavati i kad bude imala 10 godina...
-
mi bibiju dajemu i grah i sarmu (bez zaprške) ali ne često...isto tako jede i mahune čušpajz koje su mi u kategoriji sa grahom i sarmom.ne jede smoki,hrenovke,paštete,konzerve,čipseve...bombon e nekad jede one sitne cedevita
-
zaboravih napisat da su među no no namirnicama još šampinjoni i sl. med,kravlje mlijeko......
-
Moj mali dečko već dugo jede grah i obožava ga. Jedina nuspojava je da "guza pudi"
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma