Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Preaktivna beba?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Preaktivna beba?

Nebi otvorila ovaj topic da me MM ne gnjavi stalno. Dakle, u 21.sam tj. i bebac je iznimno aktivan. Cijeli dan se rice, a navecer i ujutro je extra aktivan. Nema mira ni minutu. I sad to MM-a brine. Ja mu kazem da je on sad vec velik pa ga ja sad jace i osjetim ali to njega ne smiruje. Stalno me ispituje kolko je to normalno, dal je sve u redu...uff, tolko je vec dosadan da sam mu rekla da cu pitat vas samo da se smiri vise...
    Prvu trudnocu sam iznjela do 22. tj. Tog bebaca sam osjetila svega dvaput ali ja vjerujem da je to bilo zato jer je bio toliko bolestan.
    A sad ovaj malisa je super i kao sto rekoh, iznimno je aktivan. Pa onda, cure moje, objasnite MM, jel to normalno il nije?

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

UŽIVAJ ULUDORIJAMA SVOGA MALIŠANA :D ....ja svog kad ne osjetim po dan-dva poludim!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

naravno da je normalno
    neki bebače osjete jače, neki slabije, neki skoro uopće...meni je ginić to objašnjavao kao posljedicu više ili manje masnog tkiva kod trudnice, tj. vitkije žene djete osjete prije, i jače. iako, koliko znam po pričama, to nema veze

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dijete

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Uziva u aktivnostima svoje mrvicama dok je jos tako mala, kad jos malo naraste ce ti biti veselo u busi Nasa curka je bila 'hiperaktivna' beba u busi, cesto sam se salila s muzem da ce mi ostaviti modrice a kad bi suprug znao staviti ruku na trbuh a principessa ritnula nogicom, ruka bi mu odletila

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma ne sekiraj se, to ti je super! Moja mala je toliko aktivna da mi ponekad malo i dosadi (sala mala)...posebno kad bi se ja odmarala ili pokušala zaspati. Ima dana kad spava po 2-3 sata pa se onda javi, a ima dana kad lupa, lupa i lupa, pa se okreće, pa me škaklja... posebno navečer, preko noći i rano ujutro!
    Dakle, uživaj! :D :D :D
    Bilo bi malo za brigu kad bi beba bila mirna (to može biti znak bolesti- makar može biti i normalno). Ali ipak, bolje da je aktivnija...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma to ti je sve normalno. U prvoj trudnoći mi je bebač bio miran svega par puta me je bubnuo.Evo ga sad 4 godine, najbolji sin na svijetu.
    A ova mala ribica me lupa od 20 tj. stalno, imam samo sreće da mi spava kad i ja pa se onda možemo odmoriti. Nekad se tako proteže da joj vidim stopalo na mom trbuhu

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma ne brini, to je sve OK. Ja sam 24 tj i beba toliko lupa da ne mogu vjerovati. Prvo dijete je bilo koliko toliko živahno, ali je sada hiperaktiva i nema 5 min. mira, a ovo sada imam dojam da uopče ne spava. Lupa uvijek kada jedem, pa kada sam u autu, pa obavezno dok odmaram preko dana i navečer pogotovo, nekada i kada odem u šetnjicu.

Imam dojam da je beba aktivna 24 sata na dan, ali zato kada ju ne osjetim ( rijetko) po pola dana se zabrinem, ali tada se okrene prema unutra pa lupa u leđa.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja mala je stalno "divljala" po trbuhu i sve je to bilo OK, čak mi je i dok rekla na jednom UZV "... pa vaša beba je zbilja aktivna..." i nije rekla da je to ništa zabrinjavajuće tako da ti samoj uživaj i mazi bušu

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naš mali čovjek je od milja dobio nadimak Roki jer je nevjerojatno udarao i bio živahan. . Trajalo je satima, danima.
    Sada je mnogo nježniji i konkretniji, da ne kažem, smireniji.
    Uživajte vas troje.
    Daleko više paničarim ukoliko ga ne osjetim par sati.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i moja beba je strašno aktivna!
    ustvari doslovno me mlati nogicama i skroz mi se vide kvrge na desnoj strani trbuha kad izbaci stopalo!
    pretpostavljam da će biti balerina ili prometni policajac jer mlati na sve strane!!!! :D
    u zadnje vrijeme stalno premješta guzu po prednjoj strani mog trbuha- tak oda će možda biti i trbušna plesačica!!!!!
    ili nogometašica... kako god,
    super dok skače, bar znam da joj je dobro!!!!!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo nasu Bubu zvali karate-kid, zbilja je stalno lupkala, tupkala, cupkala i tko zna sta sve radila.. Tvrdili nam da ce to ziher biti decko jerbo su kao decki inace zivahniji...a kad eto stigla moja mala kraljica!
    Uglavnom..nadam se da ce ovaj topik bar malo smiriti TM.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj stariji sin je bio jako miran u trudnoci, nije se skoro uopce ritao, samo se malo pomicao ... i dan danas je mirno dijete.

Mladji isto nije bio ne znam kako aktivan u normalnim okolnostima, ali zato kad bih se tusirala, nastao bi show .... meni je tad bilo smijesno, ali kako bi se ja tusirala on bi se bacao na sve strane ... kasnije se pokazalo da je dosta osjetljiv na zvukove i kao beba se bojao kise, zvuka motora ....

Nije normalno samo ako se beba uopce ne osjeti. Sve ostalo je ok.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj stariji sin je bio jako miran u trudnoci, nije se skoro uopce ritao, samo se malo pomicao ... i dan danas je mirno dijete.

Mladji isto nije bio ne znam kako aktivan u normalnim okolnostima, ali zato kad bih se tusirala, nastao bi show .... meni je tad bilo smijesno, ali kako bi se ja tusirala on bi se bacao na sve strane ... kasnije se pokazalo da je dosta osjetljiv na zvukove i kao beba se bojao kise, zvuka motora ....

Nije normalno samo ako se beba uopce ne osjeti. Sve ostalo je ok.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma znala sam ja da je sve 5, samo mi je trebala vasa pomoc da uvjerim ovog svog tvrdoglavca
    Meni je bas super kad se moj misic rice i uzivam u svakom pokretu!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Ma znala sam ja da je sve 5, samo mi je trebala vasa pomoc da uvjerim ovog svog tvrdoglavca
    Nadam se da je prijateljsko uvjeravanje upalilo. 8)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Je, i sad mu je neugodno jer je bio tak dosadan...
    Al meni je drago da se on tako brine, pa makar i nepotrebno :D

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pripremite se. Ako je sad tako aktivan, bit će takav i kad se rodi :D

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Tocno to!
    Dok sam bila trudna moja teta mi je rekla nesto u stilu..dobro osluskuj bebicu i prati sta radi..jerbo vec dok je u trbuhu mozes skuzit kakva ce biti kad bu izasla van. I to je tocna, ziva istina..sve kako sam rekla da ce biti kad je bila u trbuhu..takva je tocno sad.
    Koksy, a ti lijepo reci muzicu da se on fino ulogira na forum i sljedeci put nek sam istrazuje.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Savrseno normalno! I ja sam taman toliko trudna i beba mi se non stop javlja. Ponekad dok nesto radim ne osjetim je po pola sata, sat i onda zastanem, stavim ruku i nesto joj kazem i odmah me kikne i to dosta snazno. A ja se rastopim od ljubavi i miline.
    Najaktivnija je nocu Mislim da sam negdje procitala da su bebe aktivne i dok spavaju, tako da nije cudno da ih cesto osjecamo. Na taj nacin uvjezbavaju motoriku i razvija se mozak. Sad ja to onako laicki prepricah... ali reci TM-u da je sve super i nek uziva u kikovima.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i moja beba je dosta ziva, i stalno lupka. Doc mi je rekao pa sta ti radis kad se dobro osjećas trčiš, šetaš na sve strane a kad te boli spavaš, strah je opravdan jedino kad ne čuješ bebu dan,dva! pa eto, ja se time vodim i uživam u svakom pokretu. :D

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Da, to i meni svi govore. Uff, onda ce mi stvarno bit veselo.
    Sad je bio miran jedan dan pa me vec malo brinulo ali sinoc je opet poceo po starom i nastavlja tako i danas cijeli dan. Skuzila sam da kad on spava i ja spavam. Bas je danas poslje rucka bio iznimno aktivan i cim se malo smirio i ja sam zadrijemala, a kad sam se probudila i on je poceo lupat. Slucajnost ili...?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hehe Koksy, i moja je bila takva jos od prvog ultrazvuka kad smo isli na mjerenje nuhalnog nabora. Trebalo joj je 45 min. da se konacno smiri da bi doktorica mogla obaviti posao, kad sam ju pocela osjecati bilo je jako veselo, a kad se rodila, a jooooooj, nikad ne miruje! Da te utjesim, kile lete ko lude sa takvim djetetom!

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moj bebač je također EKSTRA aktivan (25 tj)

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evita, avatar ti je presladak.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dizem topic jer vec dvije noci ne spavam zbog stvarno iznimno velike aktivnosti bebe. Sad sam 34. tj i koliko znam, beba bi se polako trebala smirivati, ali ovaj moj maleni se zadnja 3 dana toliko okrece da me boli. Navikla sam na to da je aktivniji i stvarno obozavam osjetiti svaki njegov pokret ali to sta on sad radi, to je vec preslo granice. Ne udara me, samo se vrti i vrti. Jucer se okrenuo poprecno i to u GORNJEM dijelu trbuha, mislila sam da ce mi se trbuh prepolovit. Nemogu lezati na ljevom boku jer je on stalno s te strane i onda kad se okrece boli jos jace. I ne prestaje skoro cijeli dan a po noci me budi svakih 2-3 sata. Ustvari sam se najvise zabrinula jer se od MM-ovog kolege beba isto jako okretala i zaplela se u pupcanu vrpcu i ugusila. Ali trudim se ne razmisljati negativno. Nadam se da je to samo faza.
    Jel jos nekome tako?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je isto tako,vrti se i vrti a ja berem zvjezdice...jos sam ja u 38! Sutra idem na pregled hvala bogu i vidjet cu jel sve ok.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja Buba se o jednom periodu trudnoce toliko ritala i premjestala po trbuhu da su meni curile suze od bola..
    Zivahna bebica sto rec!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam bila na pregledu,kazu da je sve ok.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam u 35. tjednu i meni je beba jako aktivna, ali mislim da se ne vrti toliko koliko voli plesati i pipkati moje unutarnje organe

Meni je beba jos uvijek na zadak.
    Doktor mi je rekao da se beba smjesta kako njoj najvise pase. Pa vjerojatno ako ti kaze doktor da je sve okej, onda pusti bebu da se igra. Bolje da je vesela i pokretljiva nego mirna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da u pravu si,kad ga ne cujem par sati odmah se zabrinem,bolje neka lupa,pa neka budu rebra malo gore-dole,nije vazno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma bitno je da se opustis i da se ne brines i ne razmisljas o kojekakvim losim pricama. Be happy i bebica ce biti okej!!!

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj maleni je neopisivo živahan!!!

lamata nogicama a i rukicama na sve strane,,.i to postaje čak i bolno, a nije ni čudo, ipak38 tj...

negdje sam pročitala da bebice misle da su naša rebra trampolin i zato uživaju odgurivati se o njih....moj je to odavno otkrio....

a tek kad štuca, cijela zdjelica mi se miče. čudan neki osjećaj, budući da svaki put kad štucne, mrda i glavicom i cijelim tjelešcem...

:D

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad sam 34. tj i koliko znam, beba bi se polako trebala smirivati,

to su i meni neke žene govorile da što trudnoća veća, beba se manje rita.....vjeruj mi kod mene to nije slučaj....toliko se rita da postaje bolnooooo....

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Xenia23, cekaj, cekaj...smirit ce se on! A onda znas kaj slijedi..
    Meni se beba smirila tek sedam dana prije poroda (znam jerbo imam zapisano u tekici).

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

znači, kad se maleni primiri, ne gine mi ubrzo.....tiskaaaaaaaaaaaati....

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam svog bebača osjetila prvi put u 16 tjednu i otada se uredno stalno riče - jako. Sad sam 28 tjedan, preko dana je miran, a preko noći je tako živahan da me probudi i udara kaj boli. Ma neka udara :D :D sreća mamina

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bila na pregledu prekjucer i rekla doktoru koliko je mali aktivan. Kaze on meni da je to super jer je to znak da ima dovoljno hrane i kisika. Pa ako je tako, neka samo skakuce :D

MM je otkrio da mu je sincic borben tako sto, kad on malo gurne njega, mali mu vrati nazad. I oni se tako igraju unedogled. I strasno mu je to zabavno.

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kad on malo gurne njega, mali mu vrati nazad. I oni se tako igraju unedogled. I strasno mu je to zabavno.

ista stvar i s mojim MM, njih dvojica se bezbrižno igraju .....ma nek se igraju...to je tako divno za vidjeti ali mene sad to već boli....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ista stvar i sa mojim MM. On nju gurne, pa mu ona vrati, a ja samo gledam.......ponekad se malo previse zaigraju, pa moj mjehur strada
    Mada ima to i dobre strane, kad se previse mala razmase po mojoj unutrasnjosti, on samo stavi ruku i ona se smiri i ja konacno mogu zaspati u miru :D :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sutra ulazim u 22. tjedan i danas cijeli dan ležim i osjetim moju bebicu kako skakuće (i sada dok pišem), baš sam već mislila postaviti takvo pitanje, da li je sve u redu, a sad kad sam pročitala ovaj topic samo ću :D

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

baš jutros kad sam se po ko zna koji put od sinoć vratila s wc, maleni se probudio i počeo svoju omiljenu igru ......skakanje po mojim rebrima, posebno lijevom..... čak osjetim dolje desno i da se rukicama odguruje....kao da me škaklja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •