Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 214

Tema: Kombinirani probir u I. tromjesečju

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ancila prvotno napisa
    Da,vidim da smo slično dugo trudne...
    Kombinirani je inače oko 85% pouzdan,znači 15% lažno negativnih...
    Ako možeš napisati svoje vrijednosti....

uskoro ću 37 godina,prva trudnoća
    nuhalni nabor 1,8; MoM je 1,07
    f-beta HCG 24,85; MoM 0,81
    PAPP-A 2991; MoM 0,80
    rizik za dob 1/155
    rizik za Down 1/2632
    rizik za Edwards 1/39134

isto tako piše osim da nije pronađen povećan rizik osim prosječnog dobnog rizika.....
    pišei da ovaj test služi za probir,te njegov rezultat ne prestavlja konačnu dijagnozu nego vjerovatnost da se dijete rodi sa sindromom Down....
    prema tome nema 100%,nitko ne garantira,ko garantira i majci sa 22 godine da će roditi zdravu bebu,nitko joj ne predloži da mora na amnio zar ne?...to je život,sve je relativno...kao što sam već napisala u par navrata...što je danas na svijetu 100%?!...posao?!,ljubav?!,novci?!,zdravlje?!...to je sve relativno....ili vjeruješ da je dobro ili ne....ako previše i čačkaš velika vjerovatnoća da ako želiš nešto naći sigurno ćeš naći....zato ja vjerujem da je moja bebica zdrava u onih 155....vjeruj i ti u svoje dijete...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Curke pomagajte; dobila sam nalaze kombiniranog a pošto mi sve piše na engelskom nisam ništa skontala detaljno- doktorica mi je samo preko telefona objasnila da ne trebam ići na amnio i da spadam u niskorizične; nalazi Nuhalnog su 1,2 mm nosna kost i ostali utzv parametri u normali, Free Beta hcg 141.0 IU/I equivalent to 3.230 Mom i PAPP-a: 1600 IU/I equivalent to 0.770 MOM
    Onda piše ovako: Estimated risk (adjusted risk): T 21: 1:5537 T18: 1:13180, T13: 1:41441 a background risk based on maternal age (zbog godina -imam35): T:1:277, T16: 1:658 i T13: 1:2026
    Nigdje ne stoji koji mi je sveukupni rizik. Ima još neka tabela u kojoj stoji rizici na dan vađenja krvi gdje su neke druge brojke koje uopće ne kužim

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Izračuni rizika iz krvnih parametara (Estimated risk (adjusted risk): T 21: 1:5537 T18: 1:13180, T13: 1:41441 ) su puno niži od prosjeka rizika u tvojom godinama (risk based on maternal age :T:1:277, T16: 1:658 i T13: 1:2026)
    , mjere na UZV-u su potpuno uredne.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drage moje imam jedno pitanje pa bih molila ako mi netko može odgovoriti.

Od svog soc.gin dobila sam dvije uputnice:Ginekološki ultrazvuk-Ab.imm-UZV i Medicinska biokemija-Ab.imm-Trostruki test u Petrovoj.
    Sad sam u 14 tj.,i trebam to ići obaviti za cca 2 tjedna.
    Na dvostruki me nije slao.
    Zanima me kako to izgleda,moj soc mi je rekao da se ne trebam naručit..
    Dali je netko od vas to radio u Petrovoj? Kako izgleda taj pregled?
    Jel se prvo vadi krv ili je prvo uzv?
    Zbunjena sam

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj anočka prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje imam jedno pitanje pa bih molila ako mi netko može odgovoriti.

Od svog soc.gin dobila sam dvije uputnice:Ginekološki ultrazvuk-Ab.imm-UZV i Medicinska biokemija-Ab.imm-Trostruki test u Petrovoj.
    Sad sam u 14 tj.,i trebam to ići obaviti za cca 2 tjedna.
    Na dvostruki me nije slao.
    Zanima me kako to izgleda,moj soc mi je rekao da se ne trebam naručit..
    Dali je netko od vas to radio u Petrovoj? Kako izgleda taj pregled?
    Jel se prvo vadi krv ili je prvo uzv?
    Zbunjena sam
    nisam bila u Petrovoj nego privatno, ali princip je isti...
    prvo se radi UZV, a onda se vadi krv jer im u izračunu trebaju mjere bebe: opseg trbuha i glavice i dužina bedrene kosti
    a što se tiče narudžbe, najbolje ti je nazvati Petrovu i pitati

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Još samo da pitam dali se UZV radi vaginalno ili preko trbuha?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    Još samo da pitam dali se UZV radi vaginalno ili preko trbuha?
    iza 12 tjedna UZV se radi preko trbuha

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Boxica hvala ti na odgovorima

Uvijek sam mirnija kad odprilike znam što me čeka

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure, ja trebam na kombinirani probir u vinogradsku za 2 tjedna. sad po postovima vidim da ste vise manje sve isle na uzv drugdje, a krv vadile u vinogradskoj. meni lijecnici nisu spominjali da se to radi odvojeno pa mi sad nije jasno... mogu li sve obaviti u vinogradskoj (uzv i krv)? i koliko sve skupa ispadne?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U laboratoriju u Vinogradskoj se samo vadi krv i moraš donijeti podatke sa UZV...
    UZV ti rade tvoji doktori, najbolje u tjednu u kojem se vadi krv

Probir u vinogradskoj je 350,00 kn (U Breyeru isto)

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala, boxice! nitko mi to nije ni spomenuo...

a je l to klasican uzv koji bilo koji gin moze napraviti?

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da, to je klasicni uzv ali ti gin treba na napisati neke podatke koji su potrebni za test.
    koliko se sjecam to je debljina nuhalnog nabora i velicina bebice, kao i tjedan trudnoce u kojem se nalazis.
    meni su bili rekli da bi trebalo raditi test (koliko me sjecanje sluzi) unutar 48 sati otkad je napravljen uzv.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

super! hvala puno!!

moj ginic mi je rekao da ce mi tamo raditi uzv i da mu se javim kad dobijem nalaze pa me to zbunilo... vjerovatno je i njega to zbunilo - nije me on poslao na kp vec mpovac...

hvala, zemske!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure imam pitanjce! Dr iz Vilija me naručio u 12.tj na pregled i komb. probir. Koliko čitam u tu pretragu spadaju UZV i krvne pretrage koje se moraju odraditi isti dan kad i UZV. Sestra me za UZV naručila u 17.30 tak da ne znam kad ću nakon toga vaditi krv..Radi li brayer možda te pretrage i do kad rade?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj leeloo77 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure imam pitanjce! Dr iz Vilija me naručio u 12.tj na pregled i komb. probir. Koliko čitam u tu pretragu spadaju UZV i krvne pretrage koje se moraju odraditi isti dan kad i UZV. Sestra me za UZV naručila u 17.30 tak da ne znam kad ću nakon toga vaditi krv..Radi li brayer možda te pretrage i do kad rade?

Breyer radi svaki dan mislim do 19 h tak da nemaš brige. Nalazi drugi dan.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj leeloo77 prvotno napisa Vidi poruku

ne mora biti isti dan (ali je jako poželjno da je unutar 24 sata)... ja sam UZV imala jedan dan (isto naručena u pola 6), a pretragu sam radila drugo jutro u Breyeru i nalaz je gotov isti dan ako se krv da do 12 sati
    btw košta 350,00 kn

Troya, Breyer radi do 18 sati za davanje uzoraka (od 18-19 je samo podizanje nalaza)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 26.06.2010. at 15:42

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Najradije bi onda prije pregleda otišla dati krv.. samo ne znam kak se zovu sve te pretrage. mislite da će biti problem da mi sestre iz Vilija kažu telefonski kaj treba ili ste vi uvijek radili krv nakon UZV? Znam da sam malo dosadna ali nekak mi se ne da dvaput u grad ako ne moram..

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ukoliko se radi o kombiniranom probiru, obavezni su parametri s uzv-a, tj nuhalni nabor i gest.starost. i uzv i vađenje krvi moralo bi biti isti dan
    ukoliko netko želi samo double test u prvom trimestru, dovoljno je izvaditi PAPP-A i fbHCG
    naravno, u tom slučaju vjerojatnost se dobiva samo na osnovu starosti i biokemijskih parametara

drugi je issue program i testovi s kojima se radi, jer vinogradska, petrova i breyer ne koriste isto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure imam jednu veliku dilemu pa vas molim pomoc.
    Radila sam kombinirani probir sa 12 tj. u vinogradskoj ( uzv i krv) i danas dignula nalaze. Prema nalazim spadam u niskorizicnu skupinu ali dr. koja je davala nalaz je napomenula da uzv nije pravilno napravljen u smislu da nisu ocitani svi parametri. ocitan je nuhalni nabor koji je bio 1 mm i gestacijska dob i nista vise. a koliko vidim po postovima trebalo je izmjerini i bedrenu kost i vidjeti nosnu kosti i neke protoke a to nije napravljeno.
    dakle nalaz je ocitan na temelju nuhalnog nabora i paramtetrima iz krvi i on je niskorizican. ali po njenim rjecima to ocitno nisu svi paramteri koji su trebali na uzv biti napravljeni.

e sad pitanje, ima li smisla ponavljati uzv, tj. napraviti ga jos jednom kod privatnika (jer ovi u vingradskoj to ocito naprave aljkavo) tj. napraviti neki detaljni uzv (krv nebi opet vadila jer su paramtri uredu) ili je i taj nalaz (koji sam dobila) ok na temelju tih paramterara pa da napravim detaljni uzv izmejdu 18 i 21 tjedna.
    nisam pametna sta da radim pa molim savjet

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ako su biokemijski i dobni rizik niski, nema potrebe ništa više radit, tim više što si sad pretpostavljam možda i u 14.tom tjednu
    na žalost, neki ginekolozi očitavaju uzv ofrlje,a na temelju takvog nalaza donose se važne odluke
    ponavljanje uzv sad nema smisla za prvi trimestar
    ukoliko želiš, možeš ponoviti double test u drugom trimestru, ali svakako provjeri s vinogradskom u kojem tjednu trebaš doći za vađenje krvi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

magriz hvala
    sad sam po kalednaru trudna 12 tj + 3 dana jer sam kombinirani radila kad sam bila trudna 11 tj. + 6 dana. imam 35 godina i druga je trudnoca. biokemijski i dobni rizik sad neznam napamet jer nemam ispred sebe nalaze ali napisat cu ih.
    stignem jos napravit uzv do 13 tjedna ali neznam ima li smisla jer je krv vadjena prije 4 dana dakle opet necu dobiti nista.
    budem vam napisala nalaze iz krvi pa ako netko ima jos neki savjet dobro je dosao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo me
    Moji parametri su slijedeci:
    sl. B-hCG 54,9 ng/ml ili 1,48 MoM
    PAPP-A 2,46 mlU/ml ili 1,17 MoM

Nuhalni nabor 1 mm (ali to sad na kraju nakon rijeci te dr. vise nisam sigurna dali je tocno izmjereno, radjeno je u vinogradskoj ali ne sjesam se kako se dr. zvao)
    T 21 je 1 : 4560
    Bikemijski test je 1 : 903
    T18 je manji od 1 : 10000
    Dobni rizik je 1 : 258

e sad rezultati ispadaju ok tj. rizik je manji od granicnog ali mene muci dali je taj uzv dobro napravljen i koji su jos paramteri trebali bit napravljeni a nisu. jel jos netko bio na uzv u vinogradskoj mozda i kod kojeg dr.? znam samo da nije bio onaj dr. L kojeg spominje jedna cura da joj je izmjerio veci nuhalni nego sto zapravo je.
    buduci da jos stignem ima li smisla da negdje drugdje ponavljam uzv ili to vise nema smisla pa bi trebalo ponoviti sve ( i krv). zapravo najradje bi negdje provjerila jeli taj nuhanlni pravilno izmjeren ili nije?
    jel znate jel rade taj uzv u jos kojoj bolnici osim vinogradskoj npr sv duh?
    ima li tko kakav savjet

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

prema nalazu, rizik ti je minimalni i ja se na tvom mjestu više ne bi opterećivala s tim
    dobni rizik je očekivan za 35 godina
    ali biokemijski, je skroz ok, MoMovi su ok, tako da ako je i nuhalni nesavršeno izmjeren ne bi puno utjecao
    ukoliko želiš ponoviti, imaš još vremena, 1 trim. se radi do 13+9, ali i osjetljivost testa pada prema kraju trimestra

što se tiče soničara, u hrvatskoj ih je svega nekoliko s fmf licencom, i recimo da su ti zaista vrhunski, a ostali - ima ih izvrsnih, ali ima i vrlo traljavih...
    u svakoj bolnici ja vjerujem mogu napraviti uzv i izmjeriti nuhalni nabor, crl, bpd i fl
    da li je prethodna trudnoća bila ok?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

magriz hvala puno. i ja sam odlucila se vise ne opterecivati s tim i nigdje ne ici. jer sta bi dobila da mi kazu da nije dobro izmjereno i da nije uredu, opet bi cekala onaj detaljni uzv izmedju 20-24 tjedna koji cu tako i tako raditi. dakle nikakvu odluku nebi donijela obzirom na nalaz, samo bi se nervirala. a valjda nije fulao za vise od duplo jer do 2,5 mm je uredu a meni je izmjerio 1 mm.
    prethodna trudnoca je bila potupno uredna i nisam radila kombnirani probir jer se to tada nije ni radilo.

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Imam i ja pitanjce,dali je netko radio trostruki test u Petrovoj?
    Ginić mi je dao uputnice za vađenje krvi i UZV i rekao da to obavim u Petrovoj između 16 i 17 tj.
    Idem u ponedjeljak pa me zanimaju vaša iskustva.
    Nadam se da se nisam morala naručiti jer mi je i sam ginić rekao da samo dođem s uputnicama i da će to biti ok. Nisam ga pitala jel kaj plaćam...
    Ako neka nešto zna,plizz pišite.

Hvala

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

probir za drugi trimestar se ne plaća, ide na teret hzzo ukoliko se obavlja u bolnici, dok se za prvi trimestar plaća

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Imam pitanje u vezi rezultata kombiniranog.

hCG MoM = 5
    PAPP-A MoM = 1.70
    nuhalni MoM = 1.19
    rizik = 1:140 (povećan u odnosu na dob)

Rezultat hCG-a je ogroman; nigdje to nisam vidjela.
    Ima li tko sa sličnim visokim rezultatom?

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

magriz puno hvala

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj uni prvotno napisa Vidi poruku

hCG MoM = 5
    PAPP-A MoM = 1.70
    nuhalni MoM = 1.19

u kojem si tjednu? možeš mi i na pp poslati podatke, kao i gdje si radila test

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hCG MoM = 5
    PAPP-A MoM = 1.70
    nuhalni MoM = 1.19

Ja sam imala 5,24, rizik mi je bio 1/41 za Down.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    u kojem si tjednu? možeš mi i na pp poslati podatke, kao i gdje si radila test
    Sad sam 13+5.

Test je rađen u Breyera.

UZV je bio potpuno uredan, ali biokemijski rezultati me zezaju.

Preporučena mi je amnio.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala 5,24, rizik mi je bio 1/41 za Down.
    Pokušala sam pronaći tvoje stare postove, ali se ne snalazim najbolje.

Što je bilo s tobom nakon rezultata kombiniranog? Jesi išla na amnio?

Ustvari meni je hcg 5,88 ali oni ga zaokruže na 5 .

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sanja77 pronašla sam tvoje postove i vidim da si odbila amnio i dočekala zdravu bebu. Jako mi je drago zbog tebe.

I ja se isto pitam što mi bi da odem na taj kombinirani, samo me je izludio, a znam da ću na kraju rodit pa šta bude bude.

Dobro je kad dobiješ ohrabrujuće rezultate, ali kad nisu baš uredni osuđen si na luđačko surfanje netom i neprestanu brigu.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sanja 77 sjećaš li se kakvi su ti bili ostali parametri?
    Kod DS trudnoća hcg je obično povišen (ali ne toliko kao kod nas, u prosjeku je između 2-3 MoM), a PAPP-A je snižen (obično oko 0.5 MoM).
    Moj PAPP-A je isto povišen, pa se nadam da je sve OK, ali su mi hormoni divlji.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sad sam 13+5.

Test je rađen u Breyera.

UZV je bio potpuno uredan, ali biokemijski rezultati me zezaju.

Preporučena mi je amnio.
    koliko si bila trudna kad si vadila krv? to je važan podatak za MoM-ove
    mada mi je nalaz malo nepotpun i nedorečen :/
    Posljednje uređivanje od magriz : 30.06.2010. at 23:18

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    koliko si bila trudna kad si vadila krv? to je važan podatak za MoM-ove
    mada mi je nalaz malo nepotpun i nedorečen :/
    Bog magriz.

Kod vađenja krvi bila sam trudna 12+5, a za UZV 12+3 (procjena gestacijske dobi na osnovu CRLa bila je 13+1).

To je sve vrijednosti koje se spominju u nalazu. Pisala sam ih u MoMima jer je jednostavnije.

Rizik za trisomiju 21 je 1:140 , a za Edwardsa 1:100 000

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure, evo malo podižem temu u nadi da će me netko uputiti na neku noviju ili mi odgovoriti tu..

Trudna sam 13+2, nuhalni nabor je 1,4 a crl 6,9.

Nalaz kombiniranog probira za trisomiju 21 mi je (prihvatljivih?) 1:419, ALI mi je biokemijski biljeg 1:69!

Razlog je visoka beta - 100,8 mIU/L tj 3,33 MoM, PAPP-A 3234 mIU/L tj 0.8 MoM..

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

http://www.geneticsofpregnancy.com/E...x?pid=37&cid=7

"The hCG marker. The normal range is 0.2-3 MoM (multiples of the mean). High levels indicate a significantly raised risk for Down syndrome. Apart from this, high levels of hCG have no correlation with specific genetic problems. However, high hCG values can predict that the woman is at risk for developing pregnancy complications such as toxemia and placental problems. Usually, however, high values do not indicate a significant gynecological problem. On average, out of 100 women with high hCG values, only 10 will have obstetric complications, compared to 5 out of every 100 women with a normal hCG. It is important for the case physician to know these values when monitoring the fetus' growth and the mother's blood pressure."

Ajde, ovo malo smiruje..

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sutra idem na kombinirani, skoro prekasno, jer smo u 17+3 tjednu. Zapravo, najprije sam odlučila ne ići, a onda sam ovih dana hitno primljena u bolnicu radi neklih jakih bolova poveće vodene ciste na lijevom jajniku i onda je, eto, doktorica Š. u KBC Rijeka trudnoću proglasila visokorizičnom (imam 28 god. i zdrava sam). Da stvar bude gora dijete ima neku malenu cisticu na h.p. Meni je svejedno, rodit ću dijete kakve god bude ili ne bude imalo smetnje, mada ja vjerujem da je kao i po svim pregledima i mjerenjima s njom sve u redu. Idem čisto da to skinem s kičme, nosim mjerenja iz 14. tjedna i samo će mi vaditi krv. Samo mi nije jasno zašto nas tako vole isprepadati......

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

palcice, drzim ti fige da sutra bude sve u najboljem redu!

i mene ceka sutra kombinirani...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nives vibrice i tebi da nam sa patuljčićima bude sve ok!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mene zanima jedna stavr, ako netko kuži. bila sam na kombiniranom prošli tjedan i budući sam išla na 12+6 platila sam (317,00kn) te potpisala papirček da pristajem platiti. a na tom istom papirčeku je pisalo da se od 15. - 18. tt ne plaća, tj. da ide na teret HZZO-a. pa me zanima, ako netko zna, zašto se do 15 tt plaća, a kasnije ne??

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

p.s. da malo apdejtam i Nives i ja smo dobile dobre rezultate kombiniranog

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam bila u 17. tjednu i platila sam 300 kn, u Rijeci.....

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Super za dobre rezultate!
    Mi svoje još čekamo.....

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila u 17. tjednu i platila sam 300 kn, u Rijeci.....
    eto vidiš, tko bi ga znao? na ovom je papiru baš lijepo pisalo da od 15. - 18. tt snosi HZZO....

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U Zagrebu? Možda to ovisi o gradu, ja bih ih nazvala i pitala, čisto da te nisu nepotrebno opljačkali....

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da u Vinogradskoj. ma ne vjerujem da su me opljačkali, jer sve su nas onda, koje smo tamo bile (sve smo bile do max 13tt), sve opljačkai, a plus da sam potpisala papir na kojem piše da sam svjesna da snosim troškove sama, dok od 15 tt ide prek HZZOa. mene samo zanima zašto se sad plaća npr. iz mog džepa, a kasnije ide preko njih? u čemu je kvaka? u neimanju love za sve trudnice i preglede ili...?
    Posljednje uređivanje od Franny : 26.03.2012. at 15:57

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    da u Vinogradskoj. ma ne vjerujem da su me opljačkali, jer sve su nas onda, koje smo tamo bile (sve smo bile do max 13tt), sve opljačkai, a plus da sam potpisala papir na kojem piše da sam svjesna da snosim troškove sama, dok od 15 tt ide prek HZZOa. mene samo zanima zašto se sad plaća npr. iz mog džepa, a kasnije ide preko njih? u čemu je kvaka? u neimanju love za sve trudnice i preglede ili...?
    kvaka je u testu. simple as that
    ti si radila kombinirani probir, u prvom trimestru, a isti nije na listi HZZO
    od 15-18 tt je biokemijski probir, iliti double i/ili triple test koji je na listi HZZO, znači ne plaća se

u rijeci je dodatna otegotna okolnost što se biokemijski probir u drugom trimestru radi na medicinskom fakultetu koji nema ugovor s HZZO. barem, je tako bilo, možda se nešto promijenilo, iako sumnjam

cure ne miješajte probirwe u prvom i drugom trimestru. nisu iste osjetljivosti

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da, ja sam to obavila na Medicinskom faksu. Samo da svima rezultati budu dobri, lako za novčiće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •