Meni je na nalazu, ispod vrijednosti dobivenih uzv mjerenjem, biokemijskih vrijednosti i kombiniranih rizika za T21 i T18 isto tekstom pojašnjen nalaz.
Takoder, ne bih se upustala u analizu nalaza za koje nisam stručna, ali ako uzmemo u obzir da je MoM kratica za Multiples of Median, tj. odstupanje od prosjeka, pri čemu prosječni rezultati imaju MoM=1, ispada da ti je samo bHcg nešto viši od prosjeka. Mislim da ti je za lošiji nalaz ipak većim dijelom kriv veliki nuhalni nabor, a za to je najbitniji stručan ginekolog sa odličnim uzv i iskustvom u mjerenju nn. Prema tome, ako nisi sigurna u stručnost ginekologa (za kombinirani probir) koji je radio uzv, i ako si danas vadila krv, stigneš još ponoviti uzv kod boljeg liječnika (sutra, najkasnije prekosutra), a da ti biokemijski nalazi vrijede.
Govorim ovo jer sam svjedočila slučaju žene koja je završila na amniocentezi isključivo zbog loše izmjerenog nuhalnog (u par navrata, od istog dr, dok gestacijska dob ploda nije bila previsoka da bi mjerila nuhalni kod drugog stručnjaka).
Sretno i samo polako, ne gubi živce jer ovi testovi nisu jednoznačni ni apsolutni!