Evo mi za 2 tjedna punimo 6 mjeseci, dakle dohrana se blizi, pa imam pitanja.
Mislila sam poceti smedom rizom, po receptu J. B. Peic, sa kombu algom. Pretpostavljam da je netko tako vec pocimao dohranu? E sad, muci me to sto su to onda dvije namirnice - riza i alga, bez obzira sto algu necu dati bebi da pojede. Da prvo dam samo rizu? Pa za par dana dodam algu u rizu? A rizin slad je nova namirnica? Ili se racuna kao riza?
Takoder me muci to, sto spadamo u nekakace. Odnosno moja M. kaka svakih 8-10 dana. I to je vec tako neko duze vrijeme, ne brinem se puno, znam da to tako moze biti kod iskljucivo dojene djece. Ali me brine da li mogu onda u takvoj situaciji uvesti prvo rizu, namirnicu koja je poznata po tome da zatvara. Kakva su vasa iskustva? Ne bih htjela prvo voce uvoditi, zapravo najradije bih pocela sa zitaricama...
Slijedece je pitanje vezano uz to kada uvesti dohranu. Ne zelim se drzati tih 6 mjeseci kao carobnog datuma. Ona je za sad super. Uopce ne reagira dok mi jedemo, ne pokusava nam ugrabiti hranu sa stola, lijepo doji, neke dane cesce, neke rjede, nocu se budi oduvijek, uglavnom sve je isto kao prije mjesec ili dva. Da li da cekam neki poseban znak da je vrijeme za dohranu, da vidim da je vise gladna ili nesto, ili da pocnem od tih 6 mjeseci kad navrsi? Da li ima netko tko je onak malo duze iza 6 mjeseci cekao?