Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: imali smo mali sudar...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno imali smo mali sudar...

ništa prestrašno : stali smo na semaforu, a auto iza nas nije na vrijeme zakočio i još je malo proklizao po ovoj kiši i bum tras zabio nam se u leđa.
    iako je udarac bio dosta jak, svi smo bili pravilno vezani i nikom nije ništa.

ali imala sam potrebu nešto tu napisati jer sam tek sad postala svjesna koliko je zapravo važno da su djeca u autosjedalicama, i da smo mi odrasli vezani. mislim, mi to uredno prakticiramo jer znamo da je to jedino pametno i sigurno, ali tek kad stvarno doživiš sudar dok su ti djeca u autu, postanu ti kristalno jasne posljedice eventualnog nevezanja:

da ja nisam bila vezana na suvozačevom, u ovom sudaru bih se dobro nabila na onu konzolu ispred sebe
    da zara nije bila u AS, odletila bi ravno u suvozačevo sjedalo
    a da margita sa svojih 4.5 kile nije bila vezana u AS, ili da joj AS nije bila pravilno pričvršćena, ili da sam ju ja držala u rukama (kao što to puno mama radi), malena bi letjela po cijelom autu i tko zna što bi joj se dogodilo
    a ovo je bio najmanji mogući sudar i vrlo mala brzina. kako bi to tek izgledalo da se radilo o pravom sudaru i većim brzinama

e da, i još se jednom pokazala besmislenom i idiotskom ona rečenica "pa ja sam dobar vozač i pazim, ne moram vezati dijete" - jer danas nije imalo nikakve veze kakav je MM vozač - samo smo stajali na semaforu.

znam da se svako malo ovdje pojavi priča slična mojoj, ali morala sam otvoriti novi topik i naglasiti:
    pravilno vežite svoju djecu u autu jer nikad ne znate što i kad vam se može desiti!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drago mi je da ste svi dobro i ne ponovilo se!

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, najvažnije da ste svi dobro , a sve ostalo što si napisala apsolutno potpisujem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

potpisujem pužića....

Sva sreća pa nikom ništa nije bilo

al nije sve u sreći......jer kako je Lutonjica rekla ne moramo mi biti krivi, ..nikad neznaš tko može naletit ....i tu smo nemoćni....

AS-om i vezanjem se osiguravamo u ovakvim slučajevima....ja ne mogu ni zamislit da sjednem u auto da se ne vežem ili da Mihaela držim na rukama....ja se vežem sad i dok sjedim na zadnjem sjedalu

Ljudi nam se smiju i zbog mog vezanja i zbog obrnutog smjera vožnje bebe i vožnje bebe uopće u sjedalici.....još uopće nisu svjesni mogućih posljedica.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lut, super da ste svi dobro

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, ajme! Nadam se da ste svi OK i da cete se brzo oporavit od soka. I jako mi je drago da nitko od vas nije ozlijeden.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bitno da su svi dobro

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

glavno da ste vi svi ok!!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lutonjice ...super da nitko nije ozlijeđen.
    U pravu si za sve što si napisala i svima treba, s vremena na vrijeme, priča za podsjećanje... Ali nažalost, još i više onima koji ovo nikada neće pročitati .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice Grozim se sudara, drago mi je da je sve ok.

Ancice, mora li ona sad kupovati nove sjedalice curama? :/ Znam da je bilo riječi o tome da se sjedalica koja je bila makar i u najbezazlenijem sudaru treba mijenjati jer se ne može znati je li došlo do puknuća nekog plastičnog dijela unutra...Ili?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bitno da ste svi dobro . Kak su cure reagirale?
    I manja i veća? Ja se s ovim što si ti napisala slažem da ne mogu više, ali nekako se nažalost bojim da nekim ljudima možeš pričati i pričati i da bi i dalje trubili po svom . I da možda tek kada bi im se nešto stvarno dogodilo da bi shvatili. Ovdje na forumu smo svi mi više manje informirani i trudimo se i radimo onako kako bi trebali svi, ali puno je veći postotak ljudi koji nemaju i ne žele imati pojma o tome.
    Znam da sam nekim ljudima pokušala objasniti kako mala beba od rošenja, tj. od izlaska iz bolnice MORA biti u sjedalici i svi vrte istu priču i nikom ne možeš dokazati i to je za poludit. I moj brat je svog sina u početku vozio u košari u autu i govorio kak se ona može vezati i kak ima remenčiće za vezati bebu i uzalud njemu pričati kad on zna najbolje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

drago mi je da je sve ok.Ja sam nedavno takodjer imala sudar ali se pijani kreten zabijo u mene na semaforu jer se zaletio i zaboravio kocit.Zara nije bila samnom.Sad imam stalno paranoje kad je neko iza mene.Bila sam na pregledu as u Rijeci i svaka cast Rodicama vratili su mi as u normalu!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm da, fakat, ja još u šoku pa na to zaboravila.
    kad nam se prije jedno godinu dana tip zabio svom brzinom u parkirani auto (nismo bili u njemu), onda smo zamijenili AS. a MM se uspio izboriti i da nam osiguranje plati novu AS :D

ali mi je zlo od pomisli da kupujemo 2 nove :/ sad je bila puno manja brzina i puno manja šteta na autu nego onda... ancica?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak su cure reagirale?
    zara je prije toga spavala, i nastavila je spavati, uopće ne zna da se to dogodilo :D
    margita je bila budna pa je zaplakala, ali cica je riješila stvar.
    mislim da sam ja to najgore doživjela, umrla sam od straha. a doživjela sam već puno gori sudar od ovog (sama u autu, a auto totalka), ali tad nisam imala djecu.
    ma još sam malo u šoku

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bravo za cure....
    A kaj se tiče šoka, ma mogu si misliti, ja znam da ja još danima iza ne bih mogla prestati misliti na to i da bi bila sva napeta u idućim vožnjama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu misliti.

Znaš čega je mene frka kod tih manjih sudara (kad te netko "samo" nabije) - ja se često okrećem iza da pogledam Kaleba (zadnjih par tjedana sjedim naprijed, donedavno sam bila iza, ali otkad se vozi u smjeru vožnje nema potrebe) i da nas u tom trenu netko nabije, mislim da bi mi vrat pukao iste sekunde. Na taj je način davno poginula cura mog prijatelja, mali sudar, nikom ništa, a ona na licu mjesta mrtva jer je u trenutku udara bila u nekom nezgodnom položaju. :/

Ljubi curke, a i tebi šaljem jednu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lut, bitno je da ste svi ok.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lut, glavno da ste svi dobro

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf... dakle - glavno da ste vi svi dobro.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lutonjice

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajoj, lutonjice... stvarno sreća u nesreći.

Ljubi curke.

Dobra priča, hvala.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Super da ste svi dobro
    nikad dosta pričanja o važnosti AS
    ali na ovom forumu je ionako većina toga svjesna.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, drago mi je da vam nije ništ

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Lut ...

nekako svi ovdje podrazumijevamo da su djeca vezana pa to neću naglašavati, no treba naglasiti da je isto tako važno da su "SVI" u autu isto vezani
    moja frendica na zadnjoj klupi sa bebom nije bila, beba je bila o.k. a frendica je sa zadnje klupe odletila na suvozačko mjesto i to u prostor za noge, hospitalizacija, vrtoglavica, bolovi, rehabilitacije i 100 čuda, a što bi tek bilo da ih je netko udario bočno...završila bi na bebici...

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:shock:
    Stvarno, dobro je da nikome nije ništa i da ste svi skupa vezani !

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lutonjice vama cetvero!!!!

i znam sta ti je "prolazilo kroz glavu" jer je meni proslo ljeto prolazilo isto. nismo imal sudar ali da bi ga izbjegli (tip se na magistrali skoro zabio u nas) morali smo zakociti "na mjestu" tako da su se sve stvari zakeljile na sajbu. torbe, vrecice, igracke...sve sto je bilo na podu samo je brzinom svjetlosti zavrsilo naprijed. samo smo nas troje ostali na mjestu. koja je to sila bila. sva sreca sto smo svi bili propisno vezani i nije nam nista bilo. osim sto sam ja jos rigoroznije pocela gledati na aute s djecom bez AS i koliko sam uvjerena da dijete ide u AS uvijek i bez iznimke!! da Lea nije bila u AS tada sa svojih 3 mj. mislim da ne bi prezivjela.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

curama

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lutonjice

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Glavno da ste svi vi dobro.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uf, nek' ste svi dobro!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bitno da ste svi dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ajme ja pretrnula....ne ponovilo se

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    drago mi je da ste svi dobro i ne ponovilo se!
    potpisujem

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glavno da ste dobro

I sama sam neki dan bila presretna zbog navike AS uvijek i BI.
    Prvi put mi se u mom vozačkom stažu dogodilo da sam morala naglo kočiti.
    Nepoznata cesta, sunce u oči, u zadnji tren sam skužila uopće da postoji semafor, a kamo li da je crveno. Hvala Bogu na ABS-u i da smo svi u autu bili vezani. Kako je leonisa rekla, morala sam stati praktički odmah.
    Ne želim niti razmišljati što bi se odgodilo sa Franom da nije bio vezan.

Koma mi je pomisao da bez obzira koliko sam oprezna, uvijek i netko drugi može skriviti nesreću. Ne moram niti govoriti koliko me štrecnulo, što sam ovu, na sreću izbjegnutu nesreću, mogla ja skriviti.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da ce ovo procitati mame koje jos nisu svjesne vaznosti vezanja djeteta u AS a kojih nazalost ima puno i mnoge su uvjerene da se to njima ne moze dogoditit i da je dijete u njihovim rukama najsigurnije

a vama lutonjice , jako mi je drago da je sve proslo bez posljedica...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

drago mi je da ste dobro
    da, treba to pisati... alergična sam te izjave "dobar vozač"

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Super da je sve prošlo dobro!

Joj, koji je to bio šok, ja se stresem i pri samoj pomisli. Ja sam (kuc-kuc) samo jednom bila jako blizu veće nesreće i izbjegavam tu cestu, a kad i idem blizu osjećam se čudno i imam grč u želudcu. Vraćala sam se navečer od frendova i izletjela mi srna. Srećom vozila sam sporo i uspjala sam stati na mjestu. Srna je pobjegla, a ja stala sa strane i čekala da dođem k sebi, sva sam drhtala od šoka... A djeca su mirno spavala u svojim sjedalicama i nemaju pojma da je išta bilo
    Ne želim ni pomišljati kako bi nevezana beba letjela po autu ili kako bi netko tko vozi brže pregazio srnu, sletio s ceste i poginuo. Ili da je netko bio iza mene i "napucao" me u toj sekundi...

I potpisujem vas sve u vezi sjedalica, pričanja o njima itd. Na ovom forumu smo uglavnom svi svjesni važnosti pravilnog vezanja u autu. Velika je žalost što te priče ne čuju i ne čitaju oni koji bi trebali, koji još nisu svjesni što se sve može dogoditi i koji ne vežu djecu jer su dobri vozači i idu samo do dućana, a još žalosnije što ako i čuju na drugo uho im izađe van...

Što se tiče sjedalica mislim da bi morali zamjeniti- i naplatiti od osiguranja ... I mene zanima Ančićin odgovor

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    AS-om i vezanjem se osiguravamo u ovakvim slučajevima....ja ne mogu ni zamislit da sjednem u auto da se ne vežem ili da Mihaela držim na rukama....ja se vežem sad i dok sjedim na zadnjem sjedalu

Ljudi nam se smiju i zbog mog vezanja i zbog obrnutog smjera vožnje bebe i vožnje bebe uopće u sjedalici.....još uopće nisu svjesni mogućih posljedica.
    i ja se vežem na stražnjem sjedalu i kužim da me ponekad ošine pogled onih koji se ismjehuju.... ali ja sad tek imam jedno biće kojem sam najvažnija na svijetu, a koje je meni sve na svijetu i ne mogu si dozvoliti da ne pazim maximalno koliko mogu!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa

i ja se vežem na stražnjem sjedalu i kužim da me ponekad ošine pogled onih koji se ismjehuju.... ali ja sad tek imam jedno biće kojem sam najvažnija na svijetu, a koje je meni sve na svijetu i ne mogu si dozvoliti da ne pazim maximalno koliko mogu!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Lut, potpisujem te skroz i šaljem milijardu dobrih vibrica svima vama da se brzo oporavite od šoka

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lutonjice, glavno da ste dobro. Saljem vam veliko

dok se Ancica ne javi samo cu pejstat odgovor sa maxi cosija.

inace, ne znam koje sjedalice imate. bilo bi idealno vidjeti direktno sa njima za koje brzine oni preporucaju zamjenu

odgovor za AS u kojoj nije bilo dijete kod sudara
    I have had an accident while the car seat, without child, was fitted. Should the car seat be replaced?
    This depends on a lot of factors and there is no simple answer to this. The load on an empty car seat is, of course, less. If it is a minor accident, the seat may not be damaged. We can only recommend that you contact your retailer and explain clearly at what speed the accident took place and whether the car was hit from the front, side or the rear. In case of a frontal collision at more than 20 km/h with an empty seat, we recommend that you replace both the seat and the car seat belt. Both the seat and seat belt may be damaged by invisible damage or stretching and therefore are no longer safe. It is almost impossible to determine the effect of the accident on the safety of the car seat. This would only be clear in a second accident and this is exactly what we want to prevent. If you are in any doubt at all, we recommend that you replace the seat after an accident and destroy the old one. In most cases your car insurance will reimburse the damage.
    odgovor za AS u kojoj je dijete bilo u trenutku sudara
    I have had an accident while the child was sitting in the car seat. Can I still use the seat?
    We recommend that the seat should no longer be used. At impact speeds from 10 km/h invisible damage may occur. In this case to be on the safe side you should replace the seat. In this case destroy the old seat to ensure that it cannot be used for another child. If the car can be repaired, also have all the seat belts activated during the accident replaced.

eto, odgovori cisto orijentacije i razmisljanja radi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala!
    inače imamo maxi cosi 0-9 i roemer king 9-18

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mislim da slične FAQ ima i romer. malo poslije mogu potražiti.

jedino se radi o razlici sto su u pitanjima frontalni sudari, a vas je bio odozada :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •