Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Kako presvuci pelene bebi u centru Zagreba?!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Kako presvuci pelene bebi u centru Zagreba?!!!

Mozda naslov nije bas najjasniji, ali ova me tema vec odavno muci. Naime, ne zivimo u Zg., ali cesto dodjemo na par dana. I sad je problem: Hrpa prijatelja koje zelimo vidjeti. I naravno kave su vec dogovorene za cijeli dan. Gdje?! Na Cvijetnom trgu.

Inace Lucija uziva u tim cjelodnevnim "setnjama" po Zgrebu, ali kad smo trebale promijeniti pelene, nemalo smo se iznendile. U koji god ducan ili restoran da sam usla, nigdje nema prstorije za prematanje. Tek u McDoaldsu u Jurisicevoj. I to se ne moze nazvati prostorijom Naime,neki je kvaz-stol za prematanje uguran kod umivaonika u
    zenskom wc. I to tako da kad ga rasklopis, nitko vise ne moze proci. Naravno, zensk Wc je na katu, pa kako nema dizala, ova je snazna mama je,ne znam kako,ponijela i dijete i torbu i ruksak s pelenama i kolica sasvim sama uz zavojite stepenice.
    I nitko se nije ponudio pomoci!!!! Cak sta vise me je jedna bakica onako galantno gurnula da prodje.

Lucija se naravno ukakala i jos gore. A sto cu ja sam je lijepo tamo razmotala pred punim wc. Ne trebam niti reci kako je zasmrdilo. Ljudi su me cudno gledali, a ne znas tko je bio crveniji: ja ili Lucijina guza.

Pa sad ja vas pitam: pa je li to normalno. Ni ne ocekujem od nekih klinkica u McDonaldsu da imaju razumijevanja za bebinu kakacu, ali zar u centru Zg. nigdje nema malo privatnosti za majku i njezino dijete??? A tek jadne dojilje???!!! Pa gjde te zene doje svoju djecu kad su u centru???

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

presvuci bebu mozes u javnom wc-u u bakacevoj ulici kraj trga!!
    za dojenje ne znam! ja sam dojila niku par puta na klupici na zrinjevcu!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Kako presvuci pelene bebi u centru Zagreba?!!!

Citiraj Miau prvotno napisa
    Pa gjde te zene doje svoju djecu kad su u centru???
    na klupi

eto bili smo na slapovima Krke, bilo je puno posjetitelja i ja sam je podojila na stazici (ide kroz šumicu) i od prolaznika je samo jedna žena skužila da mala sisa (razveselilo je ) , za ostale sam je samo držala u krilu
    izvještiš se : ne preko dekoltea, nego podigneš majicu, tako se ništa ne vidi jer je sisa prekrivena majicom a bradavicu "štitš" dlanom

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Za vrijeme dok sam dojila Luciju bili smo najvise u Njem. i stoga nije bilo problema. U svakom vecem ducanu imas sobicu za dojenje i to tako lijepo uradjeno, kao da si doma. Mada dojila sam ja i u autu i u parku, i za to me nikada nije bilo sram, ali ovo sa presvlcenjem u ZG., sam se najblaze receno iznenadila.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja se isto pitam
    jednom sam ga presvukla u mcdon., cura koja tamo radi sama se ponudila da mi pomogne ponijeti kolica gore i nakon sve muke oko stepenica i uskog wc-a i nnjegovih hlača na tregere... on nakon par sati šetnje bio potpuno suh

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zatoja uvijek prvo doooobro pomirisim

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u centru zagreba sam svakodnevno jer tu živim, i dojim gdje se zadesim... evo baš je neki dan margita počela vrištati tokom šetnje, ja sjela na terasu prvog kafića, izvadila cicu i naručila sok od jagode

pelenu bih, za ovog toplog vremena, promijenila u kolicima, ili na nekoj klupici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, dojenje je izvedivo bilo gdje, ali mijenjanje pelene...Pogotovo većem djetetu koji pokušava izvesti trostruki aksl tijekom presvlačenja. Koma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, meni se sa zarom nikad nije desilo da je takva frka da ju baš moram presvući - ništa joj se nije desilo ako je bila malo duže u popišanoj, ili čak pokakanoj peleni.
    a ako dijete stoji, onda se pelena može i stojećki promijeniti (to otkriće mi je bilo jako olakšalo brojne šetnje)

s margitom će mi vjerojatno biti malo problematičnije jer je u platnenim pelenama, pa ne može baš satima i satima biti u jednoj peleni... hm, iako mi po noći provede 8-10 sati u jednoj te istoj peleni... možda ni to neće biti problem :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Živim u Centru. I moram priznati da mi nikada..ali ama baš nikada problem mijenjanja Lovrinih pelena nije bio problem. Presvlačila sam ga svugdje. Na klupi, na stolu, u nepušačkoj zoni u lokalu, u kolicima, na cesti...svugdje. Meni nije bilo neugodno, ali ama baš nikad!
    To da bi mi u mnogim situacijama možda takvo mjesto za prematanje donjelo malo vlasitite komocije i mira..svakako bi. Ali da sam u tom vidjela veliki problem, nisam.

Isto kao i sa dojenjem. Dojila sam posvuda. I kad god je to Lovro htio. Bez odgađanja. I nikad to nije bio problem. Niti meni, niti okolini (Lovru niti ne spominjem. ).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Presvlačila sam ga svugdje. Na klupi, na stolu, u nepušačkoj zoni u lokalu, u kolicima, na cesti...svugdje. Meni nije bilo neugodno, ali ama baš nikad!
    a i to je istina

e da, kaptol centar i importanne na iblerovom imaju prematalicu u wc-u

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nikada nisam imala problema sa presvlačenjem. Dok je imao pelene vozio se i u kolicima. Kad je bilo toplo presvlačila sam ga vani u kolicima, a po zimi bih s kolicima ušla u prvi haustor, wc ili kafić, spustila kolica u ležeći položaj i presvukla bez puno filozofije. Pelenu bacila u prvu kantu za smeće i nastavila putem kojim sam krenula

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj vaša djeca nisu imala faze protestiranja protiv presvlačenja koje su nalikovale prizorima iz filma Egzorcist? :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala za tip o Kaptol -centru i Inportaneu. Nije mi niti palo na pamet da tamo trazim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaptol centar samo u wc-u u prizemlju, nema na 2. katu

luna, zara nije imala tu fazu, odnosno znala se ona buniti, ali ne toliko da bi mi to bio neki veći problem

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ups!!! Htjedoh reci: Kaptol-centru i Importaneu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Kaj vaša djeca nisu imala faze protestiranja protiv presvlačenja koje su nalikovale prizorima iz filma Egzorcist? :shock: :shock:
    Od svojeg 4 mjeseca starosti, Lovro je počeo raditi "scene" kod presvlačenja. Od 4,5 njegovih mjeseci, ja Lovru nisam presvukla tako da je bio u ležećem položaju. Presvlačila sam ga dok je bio četveronoške, na trbuhu, dok je stajao, puzao, hodao, plesao, cicao, igrao se...itd itd....

Od tih njegovih 4,5 mjeseca, nisam imala više protestiranja kod presvlačenja (nakon što sam usvojila njegov model ponašanja ).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uuu, znao se i on buniti i ritati, ali ja sam to tako stručno i brzo izvodila da se jedva i snašao već smo bili gotovi 8)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    nikad. jedino sto mi je znala kao mala, doma, otpuzati, cim bi bilo gola. pa ju ja ganjam po krevetu...

presvlacila ju svugdje, u kolicima, na sjedistu auta, u nekom kutu restorana. nosila dekicu s sobom, drzim pelenu u ruci i 1-2-3 vec je promjenjeno. kad je pocela stajati, i to smo izvodili u stajanju. sad kad je bez pelena imamo tocno istreniran manevar kako obavljamo nuzdu u javnim wc-ima. ona nista ne pipa, samo ceka da mama sve namjesti, da ju podigne i onda sicamo solju.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Klupe su savrsene za prematanje i to smo radili 100 puta na klupi i u ZG i drugdje, u drugim gradovima. Cicanje, ista stvar - svugdje, od kafica, klupe u parku, stepenica itd

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Također se svugdje presvlačimo, prvenstveno ako je u pitanju kakanje. Prije 3 dana smo se presvlačili na sjedalu sliječućeg aviona u sred turbulencije, nismo smjeli do wc-a, a ona se toliko ukakala da je urlala "mama,kini peenu"... o miomirisima koji su se proširili po cijelom avionu i faci tete stjuardese kad smo izlazili neću...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mijenjamo pelenu gdje god se nademo! Posljednji put u Metrou u kolicima za kupnju! Bas bi volila da mi netko dode prigovorit, ima bi sto slusati!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Kako presvuci pelene bebi u centru Zagreba?!!!

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Miau prvotno napisa
    na klupi
    ja sam svoju malu minjala di god sam stigla i uopće me nije bilo briga kome smeta šta ja svoje dite minjam nasrid ulice. ako se već grad ne može pobrinit za osigurat nekakav prostor, higijenski, 3x3, onda je dobar i kafić. pod uvjetom da ima samo malo veće fotelje ili sidalice. i stvarno me nikad nitko nije niti poprijeko gledao, a kamoli šta komentirao.
    pa najbolje da dite držim poikenjano dok ne stignem kući. a i moja je malo finčukasta cura pa kad se pokaki ne možće sist na svoj uradak.
    ako bi mi se dalo minjala sam je u kolicima, liti na klupi, zimi po kafićima jer smo mi na kraju postali pravi meštri od minjanja pokakanih pelena u centru grada.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema prematalice do maminih bedara
    ja samo sjednem, legnem dijete sebi u krilo i to je to (priznajem, ja sam visoka pa i je i prematalica dovoljno duga)

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prematam Keti gdje god se ukaže prilika (klupa u parku, zaklonjeni dio ulice, veža..).
    Ne mora nitko gledati u njenu guzu ako neće, a sigurno je ljudima lakše pomaknuti pogled, nego njoj trpiti pokakanu/popišanu pelenu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prije nekih godinu dana u centru Karlovca na Korzu dolazi mi ususret mladić koji vodi na uzici velikog psa. Pas zastane, spusti stražnji dio tijela i obavi veliku nuždu na sred asfalta. Gazda zastane, pričeka i kad je pas bio gotov, produži dalje. Iza njih ostane ogromno g....Pogledala sam ga u šoku. Primijetio je moj pogled...i u prolazu mi se cinično nasmijao.

Nije mi neugodno dijete presvući u kolicima bilo gdje i bilo kad.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije stvar u neugodi nego praktičnosti
    kolica su ok ako dijete iole miruje
    klupa isto, ako je topli dio godine

bilo bi dobro napraviti popis mjesta u centru gdje postoji mjesto za prematanje
    evo kopiram sa početka topica pa nastavite

javni wc-u u bakacevoj ulici kraj trga
    mcdonalds u jurišićevoj (nezgodno jer je na katu i skučeno, ali ipak)
    kaptol centar (samo u prizemlju) i importanne na iblerovom u wc-u

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Importanne Galleria - WC na etaži -1
    King Cross

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima li ijedan DM u centru stol za presvlačenje?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nikad mi nije bio problem presvuci H dok smo bili vani. Najcesce sam je presvlacila u autu, u kolicima (ako je bio vani toplo). Po zimi ionako nismo bili vani duze od 2h u komadu, a toliko moze izdrzati u popisanoj peleni. Slucajeva sa kakanjem nije bilo puno, a i tada smo se nekako snasli.

Inace, nisam bas ljubitelj tih posebnih kutaka za presvlacenje: moram paziti sta ce H primiti, sta cu ja primiti... :/ .

Glasam za kolica, a od kada je prostajala mijenjemo stojecki. Sklonim se malo negdje u stranu i gotova sam za cas.

H se doma ne da bas presvlaciti, ali vani je uvijek nesto zainteresira, pa zaboravi na otpor.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Danas sam mijenjala pelenu u Tkalči u Vibelu (arhitektura za djecu, još sam usput snimila par stvari, lampe, igračke, tepih-pamučni ) Puhalo je i bilo mi žao skidat je u kolicima.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM i ja imamo poslovne lokacije oko Trga pa tamo skoknem mijenjati pelene (doduse rijetko otkako je veci). Ali znala sam ga presvuci i na klupici na Zrinjevcu ili u Tkalci. Dok je bio skroz mali (i nije tako smrdilo) presvukla bih ga u kolicima tamo gdje bih se zatekla (pa i restoranima). Nitko nikad nije protestirao.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Gdje god se zateknem, na klupici, u kafiću u kojem pijem kavu, u slastičarni u kojoj sam sjela pojest sladoled
    Primim dijete u krilo, izvadim sisu i dojim... pred xy ljudi... i prepunim kafićem

Za presvlačenje gledam da baš ne moram kad smo negdje, ali ako se baš mora jer smo cijeli dan vani, pokaka se onda bilo gdje, ako dijete stoji nasred ceste, u kolicima, na klupici- evo sjećam se da sam jednom mijenjala pelenu na klupici pred katedralom ...
    Ako je baš zima u WCu kafića u kojem pijem kavu

Možda ti je čudno prvih par puta ali brzo ti sve postane normalno i ne vidiš :shock: poglede- bar ih se ja (više) ne sjećam, vjerojatno ih je bilo.
    Ja pokazujem dječju guzu i svoju sisu bilo kad i bilo gdje jer beba je na prvom mjestu da se premota ako baš mora i da se najede/napije ako je žedna

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam Janka dok je bio mali presvlačila u kolicima, sada s obzirom da je još uvijek u peleni ako se baš pokaka, odem s njim u wc ili u park gdje nema baš krdo ljudi (desilo se samo jednom) i na stoječki mu skinem pelenu i očistitm guzu i isto tako vratim pelenu. Tak ga doduše i doma već neko vrijeme skidam.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni uopce nije palo napamet da bi nekome moglo smetati sto negdje vani presvlacim dijete. al volim ga presvuci u prostoriji s prematalicom jer je on jako "zivahan" dok se presvlaci, pa mi je tako puno jednostavnije. Moram pohvalit novi javni wc u bakacevoj kraj trga, sve je jako cisto, uredno i prostrano, a mnogi ljudi ni ne znaju za njega (a posebno ne da ima i tu super prostranu prostoriju za prematanje djece).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja emu oduvijek presvlačim u kolicima-treba mi 5 sekundi bez obzira je pokakana do glave ili je sam piškila.
    uopće se ne osvrćem na druge i baš me briga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kopiram sa istovrsnog topica sa KSO:

Citiraj cija prvotno napisa
    Drage moje, ne idem cesto u centar grada i kad sam se odlucila bila sam jako sokiran nigdje nije bilo sobe za presvlacenje bebaca, ma ne samo sobe ni onog pulata koji se sklopi i rasklopi.

Stvarno je nas grad baby-friendly.
    Citiraj Joe prvotno napisa
    Po ljeti na klupi, jednom sam u Nami po zimi- dali su mi da koristim neko spremište. Tko pita ne skita.
    Citiraj willow_tree prvotno napisa
    na kolicima u nekom prolazu - dobar je onaj na ilici di je tintilinić
    Citiraj koalica prvotno napisa
    U kolicima - spustim u ležeći položaj.
    Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    U Importanne Galeriji postoji onaj madrac za presvlačenje beba.
    ja sam na kraju u MC'DONALDS ali je na prvom katu i nedostupno s kolicima.

I jos ktome to je prvi put da sam bila tamo jer nisam bas ljubitelj njihove hrane pa sam jedav prezivjela miomirise.
    Subota je bila lijepo suncano vrijeme, jako puno mamica s klincima i pretpostavljam da se nisu zadrzale u gradu samo sat vremena nego i vise. Nisam vidjela nijednu mamu da na klupici, ili u kolicima presvlaci sto znaci da se ti kloinci ne presvlace tako cesto.

Pitam se jel nema potrebe za sobom za presvlacenje u centru grada, ili se jednostavno ugostitelji nezele baviti time da u svoje fensi prostore naprave i mjesto za presvlacenje klinaca.
    Cak ni DM koji je prijatelj bebama (tako se reklamira) nema taj prostor.
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kao što piše u gore navedenom linku, u samom centru se beba može presvući u wc-u u bakačevoj.
    zatim su tu kaptol centar, importane galerija,....
    Hvala za info
    Citiraj daddycool prvotno napisa
    i Prenatal u Ilici ima kabinu za presvlačenje ali su je prvih dana koristili kao skladište tako da ne znam da li se od onda šta promijenilo.
    Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Citiraj daddycool prvotno napisa
    i Prenatal u Ilici ima kabinu za presvlačenje ali su je prvih dana koristili kao skladište tako da ne znam da li se od onda šta promijenilo.
    Mi smo kabinu u Prenatalu koristili za nedavnog boravka u Zg, pocetkom proslog mjeseca.

cija, potpuno se slazem s tobom, ugostiteljima se ne da baviti osiguravanjem prostora za mame i bebe - to je moj po malo gorki dojam iz Zagreba.
    Citiraj Metvica prvotno napisa
    frendica (iz amerike), njena beba i ja neki dan u šetnji gradom, vrijeme subotnje špice
    najmrtvohladnije se zaputila na prazan štand na Trgu pored konja i tu fino presvukla bebi guzu 8)
    mislim da smo bile atrakcija
    Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Citiraj Metvica prvotno napisa
    frendica (iz amerike), njena beba i ja neki dan u šetnji gradom, vrijeme subotnje špice
    najmrtvohladnije se zaputila na prazan štand na Trgu pored konja i tu fino presvukla bebi guzu 8)
    mislim da smo bile atrakcija
    Super, u rujnu. A u veljači?
    Promovira se pronatalitetna politika a kad hoćeš bebi promijeniti pelenu negdje, svi te gledaju kao da imaš krokodila. Šta bebe nisu poželjan modni dodatak ove sezone?
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Mi smo znali po zimi presvlaciti i u nekom kaficu. Ipak to preferiram od obicno ne bas cistih WC-a. ..Nikad nikome nije smetalo. Osim toga, bili smo dosta spretni, pa jednu pelenu skinem, drugu stavim za cas..Ako je samo piskila, nisam vani cistila sa maramicama i mazala kremom. Samo bi pelenu zamijenila cistom. Kada je prohodala, to smo obavljali stojecki.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sto dm-ovi u zg nemaju prematalicu?

naime u zadarskom u sklopu interspara ima prematalica, maramice, cak i njihove babylove pelene koje mozes uzeti u svim velicinama

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, mi danas bili na kavi na Cvjetnom i ja sam , a i još neke cure, premotala svoju bebu u kolicima.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    sto dm-ovi u zg nemaju prematalicu?

naime u zadarskom u sklopu interspara ima prematalica, maramice, cak i njihove babylove pelene koje mozes uzeti u svim velicinama
    nemaju svi.

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super tema

po ljeti smo u kolicima i na klupicama, a po zimi??????

nadam se da ćemo do zime na kahlicu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lora163 prvotno napisa
    super tema

po ljeti smo u kolicima i na klupicama, a po zimi??????

nadam se da ćemo do zime na kahlicu
    Pa onda problem postaje jos gori. S promjenom pelene ipak se moze pricekati dok se ne nadje prihvatljivo mjesto, a kad H zavice tuta to znaci snadji se u roku od 2 min...A tesko ju je nagovoriti da ide na WC planski...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni to s pišanjem bez pelene nije bad, ako ne mora kakati, ali to je ipak rijeđe. Pišamo mrave po drveću ako nemamo drugog izbora. Kakati ipak ide u najbližu birtiju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ak ima drveća
    zari se neki dan pripiškilo u centru grada, nema ni drveta, ni travice. a ni birtije nije bilo blizu. piškila je nasred pločnika uz neku zgradu :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam vidjela da u centru ako baš nije ništa na dohvat ruke, mame stave limače da piške iznad kanalizacije-onih rešetki za odvod

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobra ideja, nisam se sjetila u tom momentu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma ne bih se ni ja toga sjetila da nisam vidjela, pa sad znam

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja prematam gdje stignem, i ne znam zašto bise oko toga sramila ili nešto

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Po ljeti mijenjanje pelene u kolicima, po zimi isto u kolicima, ali negdje u robnoj kuci ili slicno. Dojila sam malu M kod Vinceka, u kaficu, na klupicama, u gradskoj knjiznici, nikad nas nitko nije cudno gledao, ali sam se nedavno zapitala kad sam zadnji put vidjela zenu da doji, i nisam se mogla sjetiti. Vidjela sam jednu u busu prije 30 godina, a poslije toga samo frendice.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam neki dan presvlačila lauru na terasi jednog kafića u centru zagreba na onoj fotelji, a kuma je za to vrijeme svog bebača presvlačila na stolu. Kad nam je konobar donio kavu bio je toliko jadan zbunjen i čak sam imala osjećaj da mu je neugodno. Ali sumljam da bi nam itko mogao prigovoriti za to.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •