Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: Sto mislite o zenama,a i muskarcima koji NE zele djecu?

MaRiJaNnA

Početno Sto mislite o zenama,a i muskarcima koji NE zele djecu?

Dosta sam situacija cula ili jedno nece ili drugo nece djecu, ma zeno vezi jajnike ovo ono samo da izbjegnu trudnocu jer nezele djecu,ZA MENE SU OSOBNO DJECA NAJVECE BOGASTVO!!!!
    Ja nemam djece al zeljno iscekujem da meni i MM uspije.

Sto mislite vi o zenama,a i muskarcima koji NE zele djecu?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja mislim da nemaju pojma što izbjegavaju i ako ih ne budu imali da nikada neće znati što im nedostaje u životu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ništa posebno - njihovo pravo

meni se ne sviđaju ljudi (pogotovo žene) koji valjda djecu imaju jer svi ostali imaju po 2 komada ... pa se odnose prema toj djeci ka da im je netko drugi stavio taj teret na glavu :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ništa

jer me drugi ljudi ne zanimaju, previše me informacija opterećuje

znatiželjna sam na forumu, ali i tu sam si zadala rok da se otkačim i od znatiželje i od foruma

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Sto mislite o zenama,a i muskarcima koji NE zele djecu?

Citiraj MaRiJaNnA prvotno napisa
    Nista posebno.

Al mi se ne svidaju ljudi koji misle da su djeca jedino bogatstvo ili bogatstvo nezamjenjivo s drugim.

MaRiJaNnA

Početno bog

da vi govorite to koji imate jecu a mi koji zarko zelimo i koji ce nam biti najvece bogastvo to je tesko i govoriti ista o tome ko nezna bol parova bez djece a zele da imaju i neide ili nemogu itd

MaRiJaNnA

Početno Re: bog

da vi govorite to koji imate jecu a mi koji zarko zelimo i koji ce nam biti najvece bogastvo to je tesko i govoriti ista o tome ko nezna bol parova bez djece a zele da imaju i neide ili nemogu itd
    da vi govorite to koji imate djecu

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da je normalno da se s vremena na vrijeme pojave ljudi koji ne vole djecu i ne žele ih imati. Ne možeš na silu željeti i voljeti nešto ili nekoga.

Naravno da su svojom odlukom oskaćeni za jedan fenomenalni i neopisivi doživljaj, ali njima možda nebi bio takav.

Sasvim mi je u redu da ljudi koji ne žele djecu zaista niti nemaju djecu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

a mi koji zarko zelimo i koji ce nam biti najvece bogastvo to je tesko i govoriti ista o tome ko nezna bol parova bez djece a zele da imaju i neide ili nemogu itd

glavu gore, dobiti ćete i vi svog anđela

MaRiJaNnA

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    a mi koji zarko zelimo i koji ce nam biti najvece bogastvo to je tesko i govoriti ista o tome ko nezna bol parova bez djece a zele da imaju i neide ili nemogu itd

glavu gore, dobiti ćete i vi svog anđela

hvala puno od na podrski

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Smatram da bi svaka žena (i muškarac) tribala iskusiti roditeljstvo, al opet, to smatram ja.
    Svakom svoje.
    Ali ne volim kad se "takve" osobe odnose s nekim stanovitim gađenjem prema osobama koje žele ili imaju dicu.

NAdam se svim da će vas uskoro biti troje

MaRiJaNnA

Početno puno hvala i pozdrav

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Smatram da bi svaka žena (i muškarac) tribala iskusiti roditeljstvo, al opet, to smatram ja.
    Svakom svoje.
    Ali ne volim kad se "takve" osobe odnose s nekim stanovitim gađenjem prema osobama koje žele ili imaju dicu.

Ako mislis na nas hvala od

MaRiJaNnA

Početno pozdrav

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Svakom svoje.

jedno ili blizanci samo nek su nam zivi i zdravi hiihhihiih :D :D

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bas veceras sjedila s curom koja ima 35 i koja je u sklopu teme o zabadanju nosa u tudje intimne stvari rekla da ona i njen decko ne zele djecu, ne sad i ne jos, jednostavno se, kaze ona, ne osjeca spremna i nema potrebu, ali ne iskljucuje mogucnost da ce se to u neko doba njenog zivota promjeniti...

i da svima koji je pitaju zakaj jos nemaju djece i kad ih misle imati odgovara: "Zato jer MRZIM djecu!" i onda uglavnom svi ostanu :shock: i bez teksta, a ona kaze da joj se bas fucka kaj oni misle o njoj, al da jednostavno vise nemre podnjet ta ptanja i da joj je tak najjednostavnije jer je vec umorna od objasnjavanja da je to njezina privatna stvar i njezin zivot i da ce ga ona zivjeti kako ona hoce, a ne onako kako drugi ocekuju da bi ga trebala zivjeti

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Marijana - ti žarko želiš dijete, zato ti je nepojmljivo da ima onih koji to mogu bez problema a neće, jel tako

Dok smo mladi želimo uživati u "samoći" a kako godine prolaze, shvaćamo da bi bilo dobro imati u sebe još nekoga s kim bi ta naša radost bila potpunija.... Nama - da nije D. uletjela, vjerojatno ne bismo imali barem 2 god djecu, ali sada kad gledam unazad, ne mogu zamisliti da bi bilo ljepše i da je drugačije. Želim ti reći da pokušaš razmišljati kako ti ni sada ne nedostaje taj mali komadić za sreću, da sad već imaš sve. Kad bebica dođe to će samo dodati drugu dimenziju tvom životu.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM nije volio (nit je sada baš lud) djecu i govorio je da ih ne želi....kod njega je to bila stvar odrastanja u određenim okolnostima i strah da djete ne "otme" moju ljubav prema njemu....
    Danas su stvari drastično izmjenjene - što se tiče njegovog djeteta i njemu bliske djece.
    Još uvijek nije tip koji će se raznježiti na nepoznatu djecu i slično ali više nije ni onaj koji ih ne voli...
    Prvo dijete koje mu je priraslo srcu i to jako je jedna preslatka djevojčica koja (za razliku od ostale djece) nije u njegovim očima vidjela ravnodušnost - pa mu je nježno skočila u naručje - definitivno je otopila "ledeno srce" za svu ostalu djecu !

Eto, time sam htjela reći da su možda i oni u strahu i nesigurni pa zato ne žele djecu...
    100 ljudi 100 čudi... :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jer je vec umorna od objasnjavanja da je to njezina privatna stvar i njezin zivot i da ce ga ona zivjeti kako ona hoce, a ne onako kako drugi ocekuju da bi ga trebala zivjeti
    potpuno je razumijem. naravno da nekome tko zeli djecu, a ne moze ih (jos) imati, ovakvi stavovi mogu biti rigorozni, al poznam i ja nekoliko osoba koja ne zele imati djecu. jedan par je cak svjesno odlucio da nece imati, ne iz sebicnosti, nego bas iz nesebicnosti. jer ne smatra sebe toliko bitnim da bi si radjao potomke, kad ima toliko djece koja nemaju svoje roditelje. tako da je taj par odlucio djecu usvajati.

i od moje (tridetogodisnje) sestre se "ocekuje" da bi sad vec mogla stupiti u brak i "imati djece". to sto nema frajera na durbinu, nema veze pa kad onda dodju dobronamjerni savjeti tipa:"ma samo ti nama donesi dijete, nema veze s kim" ja poludim (a i njoj se dize kosa na glavi). jer smatram da itekako ima veze s kim se imaju djeca. ako joj je sudjeno upoznati osobu koju toliko voli da pozeli imati s njim djecu, super, ako joj nije sudjeno. nije.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MM je prvi koji djecu nebi planirao jer uvijek nešto mora srediti u svom životu. Al poznavajući njega to je tipičan strah od odgovornosti i odrastanja, koji nije prestaoniti nakon Mije. Ljubav koju joj daje je neusporediva s ovime što govorim jer bi se svi koji ga vide u afektu ljubavi nikad ne bi rekli to što ja rekoh sad.

Stvari se mjenjaju. Ljudi se mjenjaju s okolnostima. Nikad ne reci nikad.

Nas je sad četvero i ne bih mjenjala svog muža za nijednog drugog.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Poznajem parove bez djece, ali ne bih rekla da neko od njih bas NE ZELI djecu, uglavnom su iza toga neki drugi razlozi.
    Ali mogu shvatiti da neko ne zeli da ima dijete i ne mislim da takve osobe treba ubjedjivati da grijese, jer svako ima svoje razloge i svi smo razliciti.
    Bas sam na drugom forumu citala raspravu o trecem djetetu, pa kakvih tu razmisljanja ima! Izgleda da okolina od svakog para ocekuje tacno dvoje djece, pa svi koji imaju manje ili više, ili ih nemaju nikako, postaju sumnjivi i pitamo se šta to s njima nije OK.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sve najbolje, potpuno isto kao i o onima koji zele imati (ili imaju) 1,2,5, 10 ili 20 djece. To je njihova privatna stvar i ako zele nek im je tako. Ja ne mogu u potpunosti razumjeti njihovu zelju, no siguran sam da mnogi ljudi ne mogu razumjeti sve moje zelje.

Imam primjer iz moje okoline: moja sestra je sa 15, 20, 25, 30, 35 godina izjavljivala da ne zeli imati djecu i sad ih u 41. isto nema i ne zeli ih nikad imati. Razlozi su mi poznati, iskustva iz roditeljskog doma i njen karakter, i to u potpunosti uvazavam, nije sa time ni zericu bolji ili losiji covjek.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E moja sestra kaze da ne zeli djecu. Kad mi je to pocela govoriti najezila sam se i mislila kako ona naravno mora biti drugacija i da to govori da bi dobila neku paznju...sta ja znam...

Ima 26 god i nema decka, ali nema veze..meni je to bilo uzasno glupo kad je rekla jer stvarno ne poznam osobu koja vise voli djecu a da ne pricam kako je sva djeca vole, cak ako ih upozna samo na 5 min. Genijalna je s djecom. Ona smatra da ima toliko puno djece na svijetu koji nemaju roditelje i ona bi usvojila 10 da moze! Smatra da se treba pobrinuti za ovu djecu koja su vec rodjena a nemaju nikoga a ne radjati novu...
    Neznam, negdje je razumijem, ali ipak je drugacije kad je tvoja krv, zar ne?
    Mislim da njena odluka nije definitivna.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Ni ja nemam djece, pa ne dijelim tvoje mišljenje. To što ja želim dijete, ne znači da bi ga i svi drugi trebali željeti. Pravo izbora.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Poznam osobu koja nikad nije zeljela dijete jer njoj se djeca GADE! Doduse ona je do besvjesti egocentricna osoba. Sad ima 65 god., zivi za svoje bunde i nakit, sama , ostavljena od svih.
    S druge strane moja jetrva je rodila curicu i nakon 9 godina je napustila, ostavila je nama na vratima, poslije je rodila jos sina i ostavila ga u rodilistu. Za takve bi bilo bolje da nikad ni ne rode. Bilo bi bolje da ne zele djecu.
    Sto ljudi , sto cudi! Ko bi sve razumio? Mislim da nije bitno zeli li netko djecu ili ne, bitnije je kako se odnosi prema njima.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja sam bas veceras sjedila s curom koja ima 35 i koja je u sklopu teme o zabadanju nosa u tudje intimne stvari rekla da ona i njen decko ne zele djecu, ne sad i ne jos, jednostavno se, kaze ona, ne osjeca spremna i nema potrebu, ali ne iskljucuje mogucnost da ce se to u neko doba njenog zivota promjeniti...

i da svima koji je pitaju zakaj jos nemaju djece i kad ih misle imati odgovara: "Zato jer MRZIM djecu!" i onda uglavnom svi ostanu :shock: i bez teksta, a ona kaze da joj se bas fucka kaj oni misle o njoj, al da jednostavno vise nemre podnjet ta ptanja i da joj je tak najjednostavnije jer je vec umorna od objasnjavanja da je to njezina privatna stvar i njezin zivot i da ce ga ona zivjeti kako ona hoce, a ne onako kako drugi ocekuju da bi ga trebala zivjeti
    ovo poptuno razumijem i podržavam je.....

ja imam djecu, ali u teškim trenucima isto se pitam kako bi mi život izgledao da ih nemam

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ako ih ne žele pa ih i nemaju ok, njihov izbor. Ali ako ih ne žele, pa ih ipak imaju jer tak drugi žele (obitelj, dede i bake), ono samo da bi rekli kak imaju djecu, pa tu jadnu dječicu samo ostavljaju drugima na čuvanje , e to mi je nekako fuj.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da bi ih, ako ih kojim slučajem dobiju - trebali dati onima koji ih ne mogu imati. a ne kao mama čija beba je danas nađena na smetlištu u neumu ...

ako netko ne želi djecu, stvarno ih ne treba imati. to je njihov svijet, njihov način života. tko zna i što su prošl kad su bili djeca, i što je kod njih potaknulo takav način razmišljanja. imamo pravo razmišljati drukčije, ali ih ne trebamo osuđivati.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo lik koji stanuje poviše mene; razveden, cca 30 godina. danas je "njegov" vikend. a šta on radi? uvali dijete svojoj mami a on u njenom stanu partija. i tako svaki drugi vikend. baki valjda isto puna kapa pa otišla nekud i dovela tetu čuvalicu za vikend da se bakće s malim. a mali sinoć u 23:30 neutješno plače, kao da zna da je svima samo smetnja. a onda se plače i meni kad ga čujem

i pitam se po tisućiti put zašto za položit vozački treba ić na psihotest a roditelj može postat ovakav glupan kad mu se sprdne

OT ali u slavu ovog znanog junaka podržavam sve one koji svojevoljno neće djecu jer su sigurni u svoje nesposobnosti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Svatko ima pravo odluciti da li zeli ili ne zeli djecu. I u razlicitim razdobljima svog zivota imati razlicita misljenja o tom pitanju. Ili ostati kod istog misljenja.
    Mene se to ne tice. Svako je krojac svoje srece. Postujem svaciji izbor: i one koji nemaju djece, i one koji imaju 1 i one koje imaju 3...
    No, da gledajuci neke primjere iz svoje okoline cesto si pomislim za neke ljude da bi i njima i djeci bilo bolje da nisu imali djecu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja baš poštujem one koji otvoreno kažu: ja ne želim djecu.
    potrebno je puno hrabrosti za donijeti i obznaniti takvu odluku. mislim da su ti ljudi svjesni toga da se nisu spremni žrtvovati, pa sukladno tome i donose tu odluku.

puno su mi gori oni koji imaju djecu jer se to od njih očekuje. :/ a onda su ta jadna djeca prepuštena sama sebi i drugima...

problem je jedino kad se neki od tih ljudi koji su "čvrsto odlučili" sa 50 godina ipak predomisle i onda pošto poto :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Svatko ima pravo na svoje misljenje i svoje zelje. Mislim da uopce nema smisla raspravljati o tome zeli li netko dijete ili ne. . . u svakom slucaju, bolje je reci ne zelim i nemati dijete, nego ne zelim ali imam jer je to tak ocekivano. . . ne znam, moderno ili imam zato jer imaju i moji frendovi ili nesto trece, pa prije ili kasnije to dijete osjeti da nije zeljeno jer nije dovoljno voljeno, to je tuzno. . . . suosjecam s parovima koji ne mogu imati djecu ili imaju problema oko zaceca djeteta, pogotovo kad gledam kako neki ljudi zaista nisu zasluzili da budu roditelji. . . .

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    evo lik koji stanuje poviše mene; razveden, cca 30 godina. danas je "njegov" vikend. a šta on radi? uvali dijete svojoj mami a on u njenom stanu partija. i tako svaki drugi vikend. baki valjda isto puna kapa pa otišla nekud i dovela tetu čuvalicu za vikend da se bakće s malim

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    evo lik koji stanuje poviše mene; razveden, cca 30 godina. danas je "njegov" vikend. a šta on radi? uvali dijete svojoj mami a on u njenom stanu partija. i tako svaki drugi vikend. baki valjda isto puna kapa pa otišla nekud i dovela tetu čuvalicu za vikend da se bakće s malim
    Žalosno.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw. ja bi to dojavila djetetovoj mami

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moj muz je od onih koji nisu zeljeli djecu. i nije ni imao u prvom braku. naprosto ih ni on ni zena nisu zeljeli.
    kad smo nas dvoje poceli rekao je da je sad prvi put pozelio dijete i dobili smo ga. medjutim ne zeli ih vise a ja bih rado jos jedno. mozda ne odmah jer marko uzima svo moje vrijeme i energiju ali svakako znam da ne bih ostala na jednome.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpisujem. i prijavila centru.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O,da.Žena to i te kako ima pravo znati.
    Samo,mislim da sam ja na njenom mjestu,to se od mene ne bi moglo sakriti.Ja sam control freak kad su u pitanju moja djeca.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    potpisujem. i prijavila centru.
    baš danas kažem mužu kako ću baki svakako kazat da je čuvalica pustila maloga da plače, savjest mi tako nalaže.
    a majku da je briga, znala bi. jednom smo zvali policiju jer su se njih dvoje stravično mlatili i uopće nisam skrivala da sam policiju zvala ja. da je pokazala interes ja bi to i na sudu rekla i onda vjerojatno ne bi ni došlo do toga da je mali svaki vikend kod tate.
    dakle, da ju je briga kao šta nije, stvari bi bile drugačije postavljene.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Sto mislite o zenama,a i muskarcima koji NE zele djecu?

isto sto i onima koji zele - nista.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imamo prijatelje jedne koji su 13 godina u braku i kazu da nikad nisu ni razgovarali o djeci a kamoli da im je palo na pamet da ih imaju ... kaze nezele "untistit" zivot i karijeru radi malih drecavaca koji samo donose probleme .. :/
    Podrzvam ih ako ne zele njihova stvar.. njima ne odgovara i gotovo ..
    Čak mi je naglasila jedne prilike da ako ja budem imala djecu da se necemo tako često druziti

Tko voli nek izvoli ja se nadam da cu imati bar 2-3

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam na faksu imala fenomenalnu profesoricu koja nema djecu.
    kao razlog je navela da ona misli da je ona presebicna osoba, i da zna da bi joj se tesko bilo odreci njenog stila zivota (ima bogatog muza, s kojim jako puno putuje, po svijetu, koncertima) i karijere, te zato su odlucili ne imati djecu.
    Postujem njenu odluku, i bolje da je svjesna toga kakva je prije nego ima djecu, nego da poslije zali i djecu smatra opterecenjem ili krivom odlukom

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kaze nezele "untistit" zivot i karijeru radi malih drecavaca koji samo donose probleme
    jedno je ne zeljeti dijete (pa cak i zbog navedenih razloga, sasvim legitimno), a jedno je to na takav primitivan nacin reci. pa i ona je bila nekoc mali drekavac. ja bih joj to tako rekla, da je moja prijateljica.

ne mislim tlaciti svoje prijatelje mojim djetetom, niti ocekujem da se svatko zaljubi u moje dijete i da je svakom zabavno u prisustvu mog djeteta, al vec unaprijed takvo sto izjavljivati - bilo bi: ne moras se vec sad druzit sa mnom. bye bye tj. ne bi bila vise moja prijateljica.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    kaze nezele "untistit" zivot i karijeru radi malih drecavaca koji samo donose probleme
    jedno je ne zeljeti dijete (pa cak i zbog navedenih razloga, sasvim legitimno), a jedno je to na takav primitivan nacin reci. pa i ona je bila nekoc mali drekavac. ja bih joj to tako rekla, da je moja prijateljica.

ne mislim tlaciti svoje prijatelje mojim djetetom, niti ocekujem da se svatko zaljubi u moje dijete i da je svakom zabavno u prisustvu mog djeteta, al vec unaprijed takvo sto izjavljivati - bilo bi: ne moras se vec sad druzit sa mnom. bye bye tj. ne bi bila vise moja prijateljica.
    Baš ovako! Kakva ti je to onda prijateljica. Po meni jako bezobrazno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ništa, njihov izbor.
    I ja sam do 28. godina bila u toj kategoriji, jednostavno nisam imala želje za djecom, nisam se osjećala sposobnom, ružno je reći, ali baš i nisam voljela djecu, ma ne da nisam voljela, ali me ni malo nisu zanimala.
    I onda me odjednom pukla želja, takva da sam sve podredila tome, nisam ni posao tražila "jer nije fer da se zaposlim, pa odmah odem na porodiljni" .
    Zašto je došlo do klika ne znam.
    Ja osobno mislim da me je roditeljstvo obogatilo, da sam kroz njega sazrila, više nisam sebi najvažnija.
    Ali svatko ima pravo odabrati za sebe, šteta je jedino kad to nije izbor nego kad su okolnosti takve da ljudi žele, a ne mogu imati djecu.
    Kada netko to svijesno odluči i ispuni život drugom sadržajima i bude zadovoljan mislim da je to OK.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljudi koji ne žele djecu - ponekad se "brane" takvim izrazima. tako zaustavljaju daljnje diskusije na tu temu, i komentare kojih su se naslušali zbog svoje odluke (na koju imaju puno pravo).

ajmo malo koristiti disociranu percepciju .

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ljudi koji ne žele djecu - ponekad se "brane" takvim izrazima. tako zaustavljaju daljnje diskusije na tu temu, i komentare kojih su se naslušali zbog svoje odluke (na koju imaju puno pravo).
    I oni koji žele djecu a ne mogu ih imati također se nekad "brane" takvim izrazima od napasnih ispitivača koji ne znaju granice.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teddy...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da nije problem u onima koji ne žele djecu. Ne dijelim nimalo njihova razmišljanja, mislim da su u konačnici na gubitku i da ne znaju što propuštaju, ali ako netko razmišlja tako, tko sam ja da mu sudim? Što mi možemo znati o dubinama duše drugih ljudi, o njihovim razlozima zašto su ovakvi ili onakvi? Ne željeti dijete nama se iz naše roditeljske perspektive može činiti neprirodnim ili sebičnim, ali očito postoje i druge perspektive i razlozi za takve odluke. Imam dvije prijateljice koje baš ne žele dijete, ni sad ni ikad. Obje ih smatram dobrim osobama. Ponekad mi ih bude žao, jer se bojim da će se ipak sudariti s posljedicama te odluke, ali to je njihova odluka.

Podsjetila bih na još jednu dimenziju problema - ja sam mama djeteta kojeg biološka majka nije željela. Što ja mislim o njoj? Ne poznam je, ne znam kakva je osoba, ali sam joj zahvalna, jer da ona nije postupila kako je postupila, jedno predivno, po svemu izuzetno biće ne bi bilo rođeno, a ja ne bih bila njegova presretna mama. Mislim da bi bilo jako licemjerno kada bih joj zamjerala što nije željela dijete.

Da se vratim početak, problem ne vidim u onima koji ne žele djecu, imaju za to svoje razloge i toga se drže. Više vidim problem u onima koji misle da vrijeme stoji, da oni ne stare, da za sve uvijek ima vremena. E, pa to nije tako. Ako netko u dvadesetima još ne želi dijete, tada još ima vremena, ali kad s 35 pričaš da još ne želiš dijete i misliš da ćeš ga imati kad se sjetiš, to je već u kategoriji neshvaćanja realnosti. Poznajem jako puno žena koje nemaju djece, jer su se prekasno sjetile da ih ipak žele i sada pate.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma ja ju nikad nisam pitala za kikače dugoo sam mislila da nemogu :/ a onda se ispostavilo ovo .. nikad ju nisam "podbola" s necim ..ima svoje misljenje nevoli to i gotovo ..ima ona iguanu i jos neku ruznu zmiju ja nevolim "to" njeno ona "ovo" moje i mir

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima još jedan problem - kad jedno u paru želi dijete, a drugo ne. Kod dva para mojih prijatelja je slučaj da muževi žele dijete, a žene ne. Mislim da može doći do raspada braka zbog toga.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imam dvije vrlo bliske prijateljice koje ne zele imati djecu... obje su vec u kasnim tridesetima tako da ce vjerojatno i ostati na tome...
    obje su divne prema luki... spontane i pazljive...

nikad ih ne ispitujem zasto ne zele imati djecu nego to izadje u razgovoru i sad znam da je slika puno kompleksnija nego da izjave jednom recenicom...
    isto kao sto ni ja ne bi tako lako mogla objasniti zasto zelim dijete i kako je proces moje odluke tekao...

znam jos par ljudi za koje naslucujem da nikad ili 'nikad' ne zele imati djecu i NE PADA MI NA PAMET ispitivati ih... ako se nase prijateljstvo produbi ili ako to pozele samoinicijativno podijeliti samnom - moze... ali ovako mi se to cini zadiranje u intimu koje mi je pomalo nasilno :/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •