Iliti parfe.

Krema - tri žutanjka
18 dkg šećera
pola litre mlijeka
vrećica želatine
pola litre tučenog vrhnja


Dvije žlice mlijeka odvojiti, dodati žutanjcima i šećeru i izmiksati. Želatinu i mlijeko kuhati, u toplo umiješati žut&šeć. Bitno je da ne kipi, sve ide na laganu vatru, prokipiti smije tek jedan 'ključ' na štednjaku, dakle, minimalno.
U hladno umiješati tučeno slatko vrhnje. Meni uvijek uspije onaj Hole.
Zajamčeno se stisne.
U kremu možete dodati otopljene čokolade ili voće, ovisi što volite.
Kremu preliti na biskvit, pospremiti u frižider i čekati dok se ne stisne.

E, sad, ak vam se da peći biskvit, pecite. Bolje je da je tanki, pa je najbolji onaj skromni od tri jaja.
Meni se često ne da, pa dno protvana obložim zdrobljenim i u mlijeko namočenim keksima (idealni su Chocco cookies od Slobode) ili piškotama (također namočenim).

I ne pitajte me mjere protvana, ja imam onaj najklasičniji, s obručem koji se skida, idealan je za parfe.

I nadam se da će vam biti fino ko nama!!!