Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: FAZA?: Bacanje na pod i vrištanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno FAZA?: Bacanje na pod i vrištanje

Lara je ko i svako jednoipol godišnje dijete koje voli istraživati i puno brbljati... Ali odkad se razbolila i ne ide u vrtić, pocela je imati ispade kad nesto nije po njezinom, bacanje na pod i vrištanje... Naravno znala sam odmah na pocetku da je to foliranje tj. protest sa strane nje, ali pitanje: Da li smo pogriješili što je ostavljamo nasred hodnika da se dere i po 20 min i ne reagiramo na to...naravno nakraju popusti ona... Jer mislim da bi ona ako popustimo iskoristavala to za bilokoju stvarcicu sto nije po njoj... Jer koliko god su oni mali...AL SU JAAKOO PAMETNI I PREFRIGANI...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nikad nisam reagirala na takvo ponašanje - istina kod nas nije trajalo po 20 minuta. Imala sam je samo na oku da se ne bi ozljedila, ali sam se postavila totalno hladno i rekla da se mi tako ne ponašamo u našoj kući. Sve u svemu, ta faza ju je brzo prošla.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jednom je jedna mama prekrasno napisala:
    dijete nikad nije bilo pod stresom i mora se naučiti nositi s njime! naravno da malo dijete tako reagira!

ja mislim da je to faza ako roditelj tako shvati!
    ako poludi jer nešto ne dobije (npr.škare) naravno da joj nećemo to dati... i onda će svaki sljedeći put manje reagirati dok ne shvati kako se nositi s tim da nesmije!
    a ako svaki put dobi dok nešto traži vrištajući i bacajući se moglo bi dijete to iskoristiti za sve što želi... dobra finta da smekša mamu 8)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja joj u biti sve dozvolim, al neke stvari koje su opasne po život ili zdravlje - NE! svaki put kad se bacila na pod i vrištala jednostavno sam izšetala iz te prostorije i počela nešto pjevušiti... ko zmaj bi se ustala i za mnom... pa mora i ona sudjelovati u igri, jer sam ju kao isključila...

to smo učinili 3-4 puta i nema više vrištanja i bacanja...

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dobro je dok ti to napravi doma. Moja koka je to odlučila napraviti nasred trga u Samoboru .
    Bio je lijep, sunčan dan, i svi kafići su složili stolove vani, i ljudi su pili kavicu i gledali predstavu. Klinceza se valjala po podu, a ja, zloćesta mama , sam (samo) stajala naslonjena na kolica u kojima je bio braco.

Bilo je još nekoliko pokušaja kod kuće, ali ja sam identično reagirala i to je prestalo.

A jednom prilikom je bratac to odlučio napraviti kod svekice, dok je cijela familija bila tamo. I našla se jedna MM-ova "pametna" tetka koja je rekla da ga trebam istući po guzi. Naime, njene blizankinje su to isto radile, pa je ona otišla kod doktorice i pitala ju šta da radi, a ova joj je rekla da trebaju dobiti batina.

Ja sam ju blijedo pogledala, i rekla da sam u stanju ubiti onoga tko digne ruku na moju djecu, pa je zašutila. Mislim da nikome od njih više ne bude palo na pamet da mi dijele ovakve savjete .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja isto ne reagiram na takve ispade mog 16-mjesečnog bebača pa makar se to dogodilo i na sred ulice kao Otočanki ali mi dođe da vrištim na one glupe upadice sa strane skada ja ispadam vještica a svi nepoznati pametnjakovići oko mene sveci.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A kod nas još uvijek traje ta faza a počela je davno.
    Samo su sada napadi bijesa jako kratki. Ja samo otšetam i za minutu je gotovo ali ako je tu dobra publika onda zna dati truda nastupu.
    Evo zadnjih 7 dana konstantno to izvodi jer je bio u jaslicama za praznike kod nepoznatih teta i sa nepoznatom djecom.
    Sad me kažnjava jer su tete otišle na praznike.Na kraju se izjadam na poslu a tamo mi kažu da sam sama kriva jer previše kao brinem za njega pa sam ga razmazila

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I kod nas se pojavila takva "faza" kad smo imali cca 24.mj. Interesantno je da se uglavnom dešavala kad smo bili vani u parku. Najčešće je htio isprobati sve igračke u pješčaniku odjednom na opće nezadovoljstvo i pobunu djece koja su se tamo igrala. Kad bi procijenili da je svarno previše, jednostavno bi ga zgrabili i odvukli. Derao se on nekih minutu-dvije maksimalno, ali bi ipak shvatio da ne može biti po njegovom. Trebalo nam je neka tri mjeseca da naučimo da ne možemo samo tako uzimati tuđe stvari. Kako vrijeme prolazi, sve je lakše s njim u parku. Ako i napravi scenu pa ne želi npr. doma na podnevno spavanje, uzmem ga u ruke (on se naravno bacaka) i nosim u željenom smjeru dvadesetak metara. Na kraju popusti. I dobar je ko kruh

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo jos u toj fazi

ignoriramo takve ispade

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uf, ne da mi se pisat... a imala bih materijala...

reći ću samo - sjednem na, duboko udahnem, uzmem šalicu kave i čekam da prođe.

nakon 10-tak min sve 5 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •