Evo konacno sam docekala i taj dan. Kako sam Svena rodila tocno tri tjedna ranije tj prvi dan 38. tjedna, nekako sam mislila da ce se I Neva pozuriti ali eto ona je cekala... cak 4 dana dulje od termina... Vec sam bila luda i natecena i bilo mi je dosta svega. Onda sam u ponedjeljak otisla na pregled i doktor je zakljucio da sam vec 5 prstiju otvorena i da nek dodjem u srijedu nakon 1. Maja na inducirani. Medjutim ja sam nekako znala da cu to rjesiti vec drugi dan. I tako je i bilo. Rodila se mala proleterka
![]()
Porod je bio super brzi. Oko 4.30h u jutro mi je ispao cervikalni cep. Ok... kako sam vec prenesla nekoliko dana, znala sam da ce porod uskoro. Nakon te konstatacije, vise mi se nije bas spavalo, pa sam otisla malo na Internet. 15 min. kasnije poceli su trudovi. Vec prvi nije bio bas bezazlen. Razmak izmedju prvog i drugog je bio oko 5 min, a vec slijedeci je bio oko 3 min. U 5.15 h sam probudila taticu koji je blazeno spavao i obavjestila ga da se spremi jer pocinje akcija. Sva sreca da sam Svena ostavila tu vecer kod mame jer sam imala feeling da bi vec tu noc mogla roditi. I tako smo mi stigli na SD oko 5.40h. Radjaona je bila prazna... A kako i nebi, kad je praznik radaPrimila me simpaticna mlada sestra Biljana i Dr. Falincic (ako se dobro sjecam imena). U predradjaoni nisam ni bila. Prvo sam se malo "trudila" u sobi za preglede, nakon cega su me odma poslali u radjaonu. Da skratim pricu, u 6.15h se rodila nasa Neva. Ni malo izmucena, odma nam je dala do znanja da ima glascinu i da je vrijeme za cicanje
Tatica, koji je bio uz nas, se nije prestao cerekati od kad je izasla pa dok je nisu odnjeli. A bogme bila je meni na cici nesto malo preko pola sata :D U svakom slucaju bas sam sretna sto je sve tako lijepo i brzo zavrsilo, bez ikakvog klistiranja, dripova i slicno. I jos jednom sve pohvale predivnoj sestri Biljani za koju nemam dovoljno rijeci hvale i radi koje niti ovaj put nisam ni rezana ni popucala :D