Bravoooooooo! :D :D :D
Bravoooooooo! :D :D :D
evo konačno malo slobodnog vremena.
prvo svima, ali svima, hvala na vibrama i podršci.
jučer oko podne su nam javili da ako smo za , limač je naš.
i od tada pa do sada jurimo za papirima, dokumentima, a Go su pa baš i ne ide sve glatko.
u međuvremenu smo obišli i dječje dućane.
sutra smo sa limačem:D
.
ma još smo u šoku i izvan sebe, nadam se da shvaćate.
kad ova strka malo prođe obećajem da ću vam sve detaljno napisati, jer trenutno nam je u interesu sakupiti što prije sve papire, da limač brzo dođe doma ( :shock: još ne vjerujem da se to zaista dogodilo nama!)
:D :D :D milijun bi smajlića stavila da mogu, podsjećam na ovu prekrasnu rečenicu koju svaki put čitam, a pokazala se velikom istinom:
kad nešto stvarno i istinski želiš iz sveg srca, onda se i svemir uroti da to dobiješ..![]()
![]()
Čestitke od...
A ova tvrdnja je zaista istinita; kad nešto stvarno i istinski želiš iz sveg srca, onda se i svemir uroti da to dobiješ..
:D :D :D :D :D
tata jos jednom cestitam :D :D :D
Menjaj nik, jer ti si TATA! Cestitke od srca :D
Prekrasno! Radujemo se s vama i čekamo detalje!!!![]()
:D danas smo upoznali malog predivnog, preslatkog, ma najslađeg limača na ovom svijetu. To je zaista jedan neopisivi događaj.
Susret je bio prepun emocija (u početku s naše strane, na rastanku s njegove). Bilo je tu smijeha, suza, zagrljaja.
Zaista ne nalazim riječi, kojima bih mogao, taj naš susret, to naše prvo zajedničko druženje, prenjeti vama.
Sve je bilo savršeno i živimo za trenutak kad će limač zauvijek doći u naš dom i postati samo naš.![]()
![]()
i onda ćeš biti tata...i ja ću biti tata prvotno napisa
I ja ću biti tata, šaljem vam 1000i pozitivnih ~~~ da limač što prije dođe doma i da postanete mala obitelj....
![]()
I ja ću biti tata je "otvorio sezonu" posvojenja, nadam se da će se tako i dalje nastaviti...i da ćemo uskoro svi dobiti svoje limače![]()
i ja ću biti tata prije svega moje najiskrenije čestitke.
malo sam i zasuzila na tvoj post.
to je tak predivno. to malo biće bit će vaše.
zauvijek.
![]()
i ja se nadam da ste sad svi vi na redu za svoje limače.pahuljičica prvotno napisa
i još jednom svimaod mene i MŽ
i ja ću biti tata,
otkad sam na ovom forumu prvi put svjedočim posvajanju,
u stvari, prvi put u životu izuzev naše priče,
i to je čudo jedno, kao da gledam rađanje zvijezde, sretna sam i dirnuta vašim posebnim trenucima.
Puno pozdrava vama dvoma i pusica maleckom.
A kad malo dođete sebi htjeli bismo i detalje.![]()
[quote="Vlvl"]A kad malo dođete sebi htjeli bismo i detalje. quote]
dalje?Nema još dalje, još smo na početku, u papirologiji. Malo nam je nezgodno jer oboje radimo a MŽ nema na temelju čega dobiti slobodne dane ( pošto papirnato još ništa nije riješeno), tako da se snalazimo na sve moguće načine ( dobro je jedino što ja radim u smjenama pa u jutro stignem dosta toga obaviti )
Sutra bi trebali otići u centar "na posljednji dogovor", odnijet dokumente i onda slijedi čekanje...
Inače limač će u 12 mj. navršiti 3 godine, ima prekrasne velike oči ( i nije tako plav kao što su nam rekli), preslatko dijete, željno ljubavi, maženja-ma tu se rodila ljubav na 1. pogled-obostrano!!
Ako vas još nešto zanima, tu sam![]()
I ja ću biti tata, ma, u stvari, tata, prekrasno! Zaista se osjećam kao da dijelim vašu sreću! Ostvarno posvojenje je stvarno nešto posebno, neka vam je sa srećom, uživajte vas troje
!
Tata, izmislite neko bolovanje dok se ne sredi posvojiteljski dopust, vjerujem da će vam svaki liječnik izaći u susret. Mi smo malenu dobili nakon 10 dana doma, a papiri su bili gotovi tek za više od 3 tjedna (ja dobila bolovanje zbog istegnuća tetiva
- profesionalna deformacija).
Uživajte u uzbuđenju i ljubite malog princa!
Sad će još 2-3 posvojenja u rujnu...znate da uvijek dolaze u valovima 8)
Tata,uživajte u svakoj minuti od srca vam čestitamo!
Čokolada nadam se da si u pravu,i želim ti čvrsto vjerovati! :D .
super vijesti... čestitam od srca i uživajte... :D![]()
:D Tata :D
![]()
![]()
![]()
Otvorim forum nakon par dana nesurfanja i prvi topic koji sam otvorila bio je upravo ovaj, stvarno sam mislila na vas i BINGO :D :D :D ,
prekrasne vijesti.
Tata, najiskrenije vam cestitam, svim troma. Sada ste TROCLANA OBITELJ!
Zaista se radujem od srca i cestitam vam na prinovi![]()
riječi ti se 100 puta pozlatilečokolada prvotno napisa
![]()
Tata, još jednom čestitam.![]()
cure drage MŽ je danas pričala sa našom SR i rekla joj ona da sutra kad donesemo papire, ako su OK dat će nam da limača preko vikenda uzmemo doma!!!![]()
Nama bi to super odgovaralo, jer mi smo iz jednog grada, centar u drugom gradu dosta udaljen od nas, a limač je u trećem gradu ( i bez obzira što smo debelo zagazili u minus-financijski, ne možemo odoljeti a da bar na sat vremena ne odemo do njega.)
Današnji susret s njim me posebno fascinirao jer je u par navrata imao takve "provale" da smo MŽ i ja ostali šokirani.
jedna od njih je bila da mu je MŽ nešto objašnjavala o tome kaj ga čeka kod nas doma, a on je ko veliki onako zamišljeno rekao "AAAHA", a kad smo odlazili teta mu je rekla reci PA-PA mami i tati, a on ju pogleda, onako ozbiljno i veli "pa-pa teta, "limač" ide pa-pa i traži da ga uzmem u ruke.
Do sada nismo imali bliske susrete sa malom djecom i sve ovo nam je nešto novo i fascinantno i zaista nešto posebno.![]()
![]()
Držite fige da bu sve OK i da će vikend provesti sa nama.![]()
Čestitke i od mene! Jako, jako lijepo. Nadam se da vas neću udaviti svojim impresijama, ali mislim da vam naša iskustva mogu pomoći u ovom periodu slatkog iščekivanja. Mi smo pred devet mjeseci usvojili curicu koja je kad smo je upoznali imala nešto manje od 4 godine. Od kad smo bili na razgovoru u CZSS(kada su nam odmah dali i potvrdu s kojom smo je mogli isti dan upoznati u domu - CZSS je bio u jednom gradu, dom u drugom - srećom u istom u kojem i mi živimo), u dom u posjete smo išli doslovno svaki dan u periodu od nešto manje od 2 mjeseca koliko je trebalo da se riješi sva papirologija, a koja nije uključivala samo naše prikupljanje papira, već i čekanje da rješenje o usvojenju postane pravomoćno. Koliko mi se to tada činilo dugo, toliko sam danas zahvalna što nam dijete koje je već formirano (jer klinci od 3-4 godine to zaista i jesu) i koje u domu ima uspostavljene emocionalne veze nije došlo doma odmah (čitaj: u roku od desetak dana) jer bi to bilo kao da ga je netko doslovno iščupao iz okruženja koje je zasigurno voljelo i bilo vezano uz ljude tamo. Tako smo prošli i fazu njenog totalnog oduševljenja prema nama, i prve pasivne agresije, i bunta i ponovnog oduševljenja... U prvih par naših posjeta nije niti znala da ćemo joj biti mama i tata obzirom da su socijalne radnice i psihologica preporučile da se to ne komunicira dok se vidi kako ćemo međusobno kliknuti. Zatim se nju se počelo pripremati da će dobiti mamu i tatu, a onda smo je prvo dobili jednu nedjelju na poludnevni izlet, a onda nakon toga smo do završetka postupka dobili priliku provoditi s njom doslovno svaki vikend kada je kod nas doma redovno i spavala. Sve u svemu, odnos se gradio i zaista u dva mjeseca smo joj prirodno postajali sve više mama i tata, tako da je k nama došla jako dobro pripremljena, već je poznala i ključnu širu obitelj i sve to joj je pomoglo da nas danas zaista smatra jedinim roditeljima (termin za biološkog roditelja koji je sama smislila - teta koja me rodila). Sigurna sam da vas čeka jako uzbudljivo razdoblje i preporučam vam da u njemu jednako uživate (mislim na čekanje), kao što ćete uživati i u roditeljstvu. A kad malecki dođe doma, tek onda kreće pravi show (u pozitivnom smislu - naravno). I nemojte se opterećivati izgledom, jer u ovom tipu odnosa dotiču se duše. Puno sreće pravoj novoj obitelji od naše male obitelji!
Drzimo fige da vam vikend bude u punom sastavu :D
I kod nas je bilo tako: centar, dom i naše prebivalište u tri grada. Mi smo se na tjedan dana bili "preselili" u blizinu doma kako bi dijete mogli svakodnevno posjećivati, a onda smo dobili dozvolu da ga povedemo kući gdje smo dočekali i pravomoćnost rješenja, tako da se više nismo razdvajali.
Držim palčeve da što prije budete na okupu!![]()
:D :D :D :D :D
Nemrem verovat, odem na GO, vratim se i gle divnih vjesti!
Čestitam TATA, šaljem najbolje vibre ~~~~~~~~~~da što prije budete u punom sastavu kod vas doma i to za stalno.
Čovječe kak sam sretna ko da se to nama događa. Sva sam se naježila kad sam čitala, a suze ne treba niti spominjati.
Baš si razmišljam kaj da radim sad je vrijeme GO, zvati ne zvati? :?
Ma zvatiiiiiiiii!!!! Kaj ću dobiti čekanjem?
:D:D
:D
:D
Tata iskrene čestitke!!!!
Čitavši ovaj topic od početka konstantno su mi se izmjenjivali smijeh i suze!![]()
Želim vam svu sreću ovog svijeta,uživajte u vašoj maloj ljubavi!On vam je bio suđen od trenutka kada se rodio,a sad vas je pronašao.
Pronašao je svoj put kući.![]()
![]()
papiri i dokumenti predani :D . Sad čekamo da oni to pravno riješe.
Dobili smo dopuštenje da sutra od 8 u jutro smijemo limača uzeti, ali na žalost do navečer ga moramo vratiti.
Drugih novosti nema. Današnje druženje (nama je opet bilo posebno), šetnjica u pratnji "odgovorne" osobe, malo smo se fotkali, papali sladoled ( obažava jagodu ), pričali ( na njegovom nama još nerazgovjetnom jeziku ), no s vremenom ćemo ga naučiti; do sad smo već neke riječi pohvatali. Fasciniran je sa kosom Mž i konstantno ju draga, mota oko sebe, "slaže frizuru" ( mora da će biti frizer
![]()
- već sad ima potencijala ).
![]()
Mogao bi ja još puno, jer nama je svaki trenutak dragocjen i poseban, al bit ću pristojan i neću vas "gnjaviti"
Ma kakvo gnjavjenje,topim se.Uživajte sutra!
ja uživam u tvojim postovima, pa te MOLIM, daj još malo....malo više....ma najviše kolko možeš...
![]()
Priča je zaista prekrasna...
Sagres, ja sam danas aktivno počela zvati centre ( ovih dana sam si uzela GO po tom pitanju ), istini za volju ništa se nigdje ne događa, ali moj savjet ti je ZOVI![]()
Tata, tvoj avatar.... jel to limač?
Preslatki je![]()
Kako je prošlo subotnje druženje sa limačem?![]()
I ja ću biti tata, tj. TATA, :D :D :D Čestitam!!!
Kako je prošao vikend?
tata,iskrene čestitke :D :D :D
S nestrpljenjem očekujem izvještaj s vikenda!![]()
kao što sam neć na pisao, u subotu u jutro nešto prije 8 otišli smo po limača. Teta mu je spakirala neke njegove stvari, objasnila nam kada i kaj jede, kada ide na spavanje i sl.
Vožnja je protekla mirno, sjedio je u AS sa MŽ( nije ona bila u As, već na zadnjem sicu sa njim) i promatrao svijet oko sebe, aute, drveće.
Kad smo konačno stigli, unjeli ga u stan, složio je neku grimasu i počeo plakati.I to je trajalo nekih dobrih pola sata, jednostavno ga sa ničim nismo mogli utješiti, samo je stajao i plakao.Kad se konačno smirio. počeo je polako i nesigurno promatrati novu okolinu i sve ovo što ga okružuje. Za jelo također nije bio zainteresiran, a kad je došlo vrijeme spavanja, i kad smo ga stavili u kinderbad-opet je počeo plakati, tako da smo na kraju svo troje legli na krevet, i tada je uspio zaspati.
Kad se probudio, bio je ko novi limač, prvo je došao u kuhinju i tražio papati, kasnije je počeo razgledavati i dirati sve stvari u stanu (jedini problem je što on ne zna kaj znači riječ NE ili to se ne smije dirati, tako da smo ostali bez keramičke figurice, koja je završila na podu u 1000 komadića).
Ne znam koliko trogodišnjaci pričaju ali naš limač zna dosta riječi, ali ne zna složiti rečenicu, tako da su njegove rečenice nama jako fascinantne i zanimljive, al moram se malo pohvaliti-ono što mi je bilo preslatko za čuti bila je njegova izjava MŽ " Ti moja mama", a kad nešto želi primi mene za ruku i kaže " tata, to....i uperi prstičem". Prihvatio je nove riječi "mama i tata" u svom riječniku, al vjerujem da će morati proči malo vremena dok shvati njihovo značenje.
Sve u svemu bilo je to jedno zanimljivo druženje.
Još puno toga moramo jedni o drugima naučiti, al siguran sam u to da je ovo privikavanje, tj. povremenno druženje u našem stanu, puno bolje za djete, nego kad ga se odmah odvede iz doma ili udomitelja i stavi u novu sredinu. Mislim da djeci treba vremena da se naviknu na nešto novo.
pahuljičica je napisala:je limač jeTata, tvoj avatar.... jel to limač?![]()
Tata![]()
Ovo plakanje se nama događalo tijekom noći, tj. kad su spavali. I trajalo je nekih dva - tri mjeseca. Trebalo im je vremena da se priviknu na novonastalu situaciju, a mislim da im je i godila pažnja (konačno im netko posvećuje pažnju i "skače" na njihovo plakanje). To je način na koji nas klinci testiraju (barem sam si ja to tako protumačila).
Sve one fore - joooj, razmazit ćeš ih, ... cendraju bezveze ... i sl. - sam stavila na ignore i ravnala se prema svom instinktu.
Kada su postali sigurni da ćemo ih zagrliti i tješiti, i noćno plakanje je prestalo (priznajem da sam odahnula jer sam prestala razlikovati dan i noć).
Jedva čekam nastavak :D