Stranica 6 od 14 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 658

Tema: Jutarnja kavica: nova iskustva, usponi i padovi

sagres

Početno

Čestitamo od sveg srca , a najviše nas veseli :D :D :D :D :D što ste usrečili jadnog malog slatkog

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Čestitam! :D

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pusa iz Sarajeva za malo sunce!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno obrada za posvojenje

jel zna netko, nešto o tome da po novom obrada za posvojenje (u matičnom centru) vrijedi samo 6 mjeseci.?????. :?
    Kad se ponovno ide na obradu, jel to sve isto ko i prvi put ili nešto jednostavnije?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne mogu vjerovati da bi to izmislili? Pa za 6 mjeseci po centrima "ne stignu" niti poštambiljati molbu da je zaprimljena, a kamoli da bi se posvojenje ostvarilo! Nadam se da to nije točna informacija.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Koliko znam zakon se mora primjenjivati, a u Obiteljskom zakonu piše da Potvrda o podobnosti vrijedi 12 mjeseci. S obzirom da se Obiteljski zakon još uvijek nije mijenjao, zaključujem da je ovo što si napisala pogrešna informacija. Negdje je nastao "kratki spoj" i ne uzrujavaj se oko toga

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ufff...kriva informacija... Zvala sam naš matični centar i rekli mi da obrada i dalje vrijedi godinu dana!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Svi koji ste u zabludi, iz svoga iskustva mogu reći, "Mišljenje o podobnosti" vrijedi 12 mjeseci. Da nije tako mi bi ponovno morali na obradu, prije nego smo posvojili limača ( jer šest mj. je isteklo u 6 mj.).
    Ukoliko je prošlo godinu dana od kada ste obrađeni, nema potrebe ponovno ići na obradu sve dok vam se ne ukaže prilika za posvojenje, tada je vaš matični centar dužan obradu provesti u što kraćem roku.
    sretno svima!!!!
    Jesu se djelatnici iz centara "probudili iz ljetnog sna", ima tko kakvih novost?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj i ja ću biti tata prvotno napisa
    Jesu se djelatnici iz centara "probudili iz ljetnog sna", ima tko kakvih novost?
    ma rade punom parom ....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rade kao navijeni Za sada su dobre volje nije prošlo dugo od godišnjeg odmora

"tata" kako vaša sretna obitelj - piši nam malo novosti -

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo mi smo prije mjesec dana napravili novu obradu koja je bila puno kraća i sve se brže odvijalo nego prvi put.
    to je ustvari bila samo dopuna obrade tj. informirali su se o promjenama koje su se dogodile u našim životima od kada smo obrađeni.
    jedan zaista ugodan razgovor. s tim da su nama došli i doma u obilazak jer smo se preselili.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj camel prvotno napisa
    evo mi smo prije mjesec dana napravili novu obradu koja je bila puno kraća i sve se brže odvijalo nego prvi put.
    to je ustvari bila samo dopuna obrade tj. informirali su se o promjenama koje su se dogodile u našim životima od kada smo obrađeni.
    jedan zaista ugodan razgovor. s tim da su nama došli i doma u obilazak jer smo se preselili.
    Camel, zanima me što se događa ako se preseliš na područje pod nadležnošću drugog područnog ureda CZSS (npr. u Zagrebu). Treba li onda napraviti novu obradu?

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislim da ne treba.
    sve obrade iz područnih centara se ionako šalju u kumičićevu.
    nama je prošlo dvije godine od prve obrade, a i preselili smo se pa se to poklopilo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Otočanko kako tvoji maleni?

Posvojiteljice ( da vas ne nabrajam ), baš mi je drago da je krenulo u pozitivnom smjeru! :D

Naš Limač vam svima šalje veliku

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja vam upadam ko s marsa...al, zanima me jedno... dal možete "birati" dijete?? ono, ugledali ste jedno i vi bi to dijete...papiri čisti, nema prepreka...hvala

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

...kako socijalni radnici rado kažu: nije samoposluživanje. Dakle, ne može.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a vidi zasigurno nije zgodna formulacija...al, svašta u životu je izbor...slobodno rečeno, ja sam svoje krvno dijete birala...jer sam za muža izabrala njegova oca...nije li tako? vjerojatno sebično zvuči to "biranje", pogotovo kad ne možeš imati krvno...a, zasigurno su i ti socijalni radnici izabrali svoje životne partnere i sl... ne bih ja tako strogo to izrazila kao što si napisala...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zmaj, koji put se dijete ne ugleda prije nego je sve gotovo - vi odabrani za posvojitelje. također, u pravilu se ne ide po domovima, nego se kontaktira s centrima i onda oni daju informacije o potencijalnoj djeci. koji put se dijete i može vidjeti prije posvojenja.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Stvar je u tome da socijalni radnici biraju roditelje za određeno dijete (barem bi tako trebalo biti), a ne obratno. Također potencijalni posvojitelji imaju pravo o djetetu doznati sve informacije koje soc. radnici o njemu znaju, a imaju pravo i odbiti (uz neko suvislo obrazloženje/razlog) .
    Da malo izbanaliziram: možeš li se zamisliti u situaciji da dođeš u dječji dom, postroje ti 5-6 dvogodišnjaka, a ti hodaš među njima, zagledaš im u okice i kažeš - ovog neću, ovog hoću... ? Kao što se ne možeš poroditi i reći: ne sviđa mi se, dajte neko drugo.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

je, pravo kažete...a što ja znam ...na "izazovi roditeljstva" se pisalo o djeci koja ti nisu "sjela".... sad, koliko god to okrutno zvučalo, što ak ti "ne sjedne"? može li se to uopće dogoditi ak silno želiš dijee?...i sl pitanja...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Kao što se ne možeš poroditi i reći: ne sviđa mi se, dajte neko drugo.
    jopet, bitna je razlika, jer si sam osobno, ajme kak ću sad kruto zvučati:, "isprogramirao" dijete, a ono genetski...ak niš dr... shvaćate? ni ja ne mislim da bi trebala bit samoposluga, al nekak vlajda bi treba imat "ono nešto"... kako se izraziti, ne znan....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zmaj, vjerojatno je isto kao i sa svakim drugim oblikom majčinstva.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zašto upadoh ovdje?? jer vidjeh dvogodišnjaka, nama sličnog, čistih papira (Bože zvuči kao da se radi o vlasništvu nekom... ), a mali i dalje u domu......

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    zašto upadoh ovdje?? jer vidjeh dvogodišnjaka, nama sličnog, čistih papira (Bože zvuči kao da se radi o vlasništvu nekom... ), a mali i dalje u domu......
    nije mi jasno, ako maleni ima "čiste"papire, zašto nije u postupku posvojenja, nego i dalje u domu??? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A možda i je u postupku... A dok se postupak ne okonča je u domu...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da bar... ...osoba koja se brine...kaže da je njima to već uobičajeno...joj, cure, ne bi sad drvlje i kamenje... al, ono tipa "lova na sunce"....zapelo u Centru... ja toj osobi vjerujem, jer je znam fiju uuuuuu

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja bih takve primjere korupcije odmah prijavila nadleznima (ili medijima) - bilo da se radi o korupciji ili lijenosti ili nekompetentnosti, neoprostivo je da jedno neduzno dijete pati radi toga. A i Hrvatskoj treba sto vise slucajeva posramljivanja i razgolicavanja korumpiranih ljudi, jer je to jedini nacin da se ta boljka iskorijeni.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam u mogućnosti odma otić tamo...al, vjerujem da ćemo moć slijedeći vikend...baš ću pronjuškat...još sam i MM-a pitala kod kuće, dok sam vam ovo pisala, jesmo li dobro čuli il what?...
    ...oni se samo brinu za djecu, al ne mogu utjecat na posvajanje i te stvari...
    javim...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam vidjela svoju djevojčicu prije nego što smo doznali da je "naša".
    Isto tako, da sam je rodila, ne bi je vidjela do poroda i prvog zagrljaja.

I ni u jednom ni u drugom slučaju je ne bi mijenjala za ostatak svemira. Jer, ona je baš-baš naša... Izabrana ne s fotografije ili izvučena iz reda. Nas vežu neraskidive veze.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Nisam vidjela svoju djevojčicu prije nego što smo doznali da je "naša".
    Isto tako, da sam je rodila, ne bi je vidjela do poroda i prvog zagrljaja.

I ni u jednom ni u drugom slučaju je ne bi mijenjala za ostatak svemira. Jer, ona je baš-baš naša... Izabrana ne s fotografije ili izvučena iz reda. Nas vežu neraskidive veze.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj i ja ću biti tata prvotno napisa
    Otočanko kako tvoji maleni?
    Super su !
    A. je u "fazi neću" , a V. napreduje iz dana u dan :D
    Kažu ljudi koji su ih upoznali kada su došli k nama da su promjene vrlo velike, a pogotovo ih primjećuju kod V. Proširuje joj se rječnik, a najveći napredak je u motorici. Još kad krenemo u Suvag - uh, mislim da ću se zapitati gdje joj se "vade baterije" .

Ovaj vikend su proveli kod bake jer smo bili kumovi na svadbi. To nam je prvo dulje razdvajanje i bilo nas je malo frka kako će sve proći. Izgrlili smo se i izljubili, i odmahali 20-ak "pa-pa", a onda otišli. Kažu tete i baka da su bili super i da su dobrice "za poželit". Ih, kao da ja to nisam znala

Kako vama ide prilagodba ?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Otočanka, !

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sanja, Otočanka .

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, znam..i ne bi htjela bit gruba....al, meni je jednostavno činjenica da si oca birala a i sebe...i da je to spoj koji "znaš"... hoću reć to je IZBOR...
    no isto tako vam vjerujem, da je ljubav bezuvjetna i da ne pita nego daje...i dala vam je malog slatkog stvora...a na vama je da uzvratite....

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne smatram da je neki "izbor" ako imam biološko dijete MMa i mene. Pa nije ono naš klon!

Čitala sam "davno" razmišljanja o posvojenju; tipa - ako je naše genetsko, ZNAMO što će ga interesirati, kakvo će biti.. a posvojeno.. tko zna što će ga zanimati..

Pa ja bi svom djetetu uvijek ponudila bezbroj mogućnosti.. na meni je da mu pokažem svijet, a na njemu da odabere što će ga zanimati. Nikad ne bi razmišljala - ja sam nespretna, moje dijete se neće baviti sportom, ili.. meni sve treba biti logično, pa će mi dijete biti sjajno s brojevima.
    Nisam ta koja će mu postavljati granice i stavljati ga u okvire, već netko tko će mu pokazati kako one koje mu se nađu na putu "proširiti".

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure, znam..i ne bi htjela bit gruba....al, meni je jednostavno činjenica da si oca birala a i sebe...i da je to spoj koji "znaš"... hoću reć to je IZBOR...
    Nisi gruba, zmaj, ali već mene, koja imam svoju biološku djecu, pomalo žalostiš tim svojim nedoumicama koje uopće nisu na mjestu.
    Da, biraš svog muža i onda ti se rodi curica potpuno nalik tvojoj svekrvi koju nemreš smislit'... voliš li je i tada? Ili proklinješ genetiku?

Ljubav! Ljubav je ta koja nas ne pita čiji su geni male plavokose ljepotice ili pak, malog (ili velikog) tamnookog bistrića. I želja da budemo roditelji.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uopće nisam gledala na genetiku u tom sjmjeru...jer, sklonost ka nećem se može/ne mora očitovati...dok se fizička strana očituje i to je činjenica. sad jel na babu, pradida i sl....
    ja, opet kažem, to je izbor. biraš partnera, pa biraš i gene....uostalom pa to je utmeljena znanstvena činjenica...
    no, rekoh da ako ne i više od toga vjerujem u ono gore što napisah....daje a ne pita....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

no, rekoh da ako ne i više od toga vjerujem u ono gore što napisah....daje a ne pita....
    Zmaj, daj se dogovori sa sobom jeli "da" ili "ne", svakako te teško razumjeti, posebno kada se ovako izražavaš.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sorry zmaj ali čudni su mi tvoji putevi...kao da si razočarana u nekog ili nešto i sad tu neku svoju vibru iznosiš ovdje bez nekih konkretnih argumenata... :? moraš biti na čisto sama sa sobom...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zmaj, stvarno bi se trebala malo resetirat . E, i ja sam gene mog muža birala - znala sam da ću se udat za kompjuteraša s cvikama (tako sam nekako zamišljala budućeg momka), to mi je nekako značilo da će bit fin dečko. Šala, šala. Ne mislim da su naši geni cvijeće. Ma, cijela ta spika o gena mi je ionako u stvari nezanimljiva (ono od genetskog porijekla Hrvata pa nadelje, osobnog genetskog porijekla) :/, mislim da su geni nebitni osim u nekom zdravstvenom smislu tipa - pazit na osjetljivu kožu ako u obitelji postoji sklonost raku kože ili se pregledavat češće ako je netko u obitelji imao malignu bolest dojke ili tako nešto.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    mislim da su geni nebitni osim u nekom zdravstvenom smislu tipa - pazit na osjetljivu kožu ako u obitelji postoji sklonost raku kože ili se pregledavat češće ako je netko u obitelji imao malignu bolest dojke ili tako nešto.
    Pa i u tom smislu ti geni budu nebitni, jer se sigurno iz tih razloga nećeš lišiti djece.
    Nama je svojevremeno jedan susjed "genetičar" savjetovao da svakako razmislimo da li nam je za imati više djece, jer, kako se pokazalo, spoj naših gena baš i nije bio tako sretan jer se dijete rodilo alergično na sve i svašta.
    Zaboli čovjeka kad čuje takvu idiotariju, ali sigurno da nas nije obeshrabrilo da pokušamo opet.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa cuj...i MM zbog jednog nedovoljnog razvijenog gena (ne zna se uzrok) nažalost ne može imati djece, i kad bi imao, deckic bi imao to isto a curica ne bi...i šta ti misliš da sam ga zbog toga morala ostaviti :? kad smo se upoznali na čelu nije mu pisao gentski kod i genetska šifra, a nije ni on znao da ima tu mikrodeleciju a onaj koji bi to napravio znači da je sebičan i bez ljubavi ušao u brak...bitno je nešto drugo a ne genetika...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Normalno. Mislim, zanimljivo je kao razbibrigu čitat iz Geoa i Nationala tako o genima i kako se ljudi biraju - tipa zašto nam je lijep čovjek/žena privlačni jer to znači zdravlje itd. Osobno sam vrlo nesimetrična pa me opet odabralo za partnera, a plus sam tom mom informatičaru navela i svoje bolesti da ne bude u zabludi čovjek 8). Ipak smo primarno žene i muškarci tj. osobe, čak i ako jesmo dijelom isto ženke i mužjaci, razlikujemo se od životinja koje su bitno više upravljane instinktima i genima.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ipak smo primarno žene i muškarci tj. osobe, čak i ako jesmo dijelom isto ženke i mužjaci, razlikujemo se od životinja koje su bitno više upravljane instinktima i genima.
    Hvala Bogu, tako je.
    To kažem jer sam i ja, ovako "lijepa i kršna" odabrana, a da nije bilo mene, tko zna bi li se oženio MM?!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

...potpisujem ina33 i AdioMare

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zaglavismo na genetici! Da spojim s Čačićevim topicom?
    Svejedno, uvijek će postojati predrasude prema posvojenju, iskazivanje divljenja prema posvojiteljima jer su se odlučili na "hrabar" korak (odgoj "nepoznatog materijala"), postavljanje samog sebe u situaciju mogućeg (ili hipotetičkog) posvojitelja i razmišljanje o tome.
    Meni baš nikad (niti u jako mladim danima ) nije pala na pamet ideja da bih mogla različito "osjećati" biološko i posvojeno dijete.
    Dapače, naša A. je toliko savršena u svakom smislu da me zapravo strah kakva će ova druga (od naših gena satkana) cura biti i hoće li je "dostići" (peru me hormoni 8) ).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čoksa, mislim da je isto to vezano i s time da drugi put postaješ mama i upoznat ćeš neko novo biće, a ovo koje je s vama je već toliko dugo tvoje. Nije isto, ali slično - ja sam se pitala hoću li jednako volit drugorođenu nećakinju, kad toliko volim prvu. Ih, volim ih podjednako, i još više.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, ne ćete da skužite...enam podjele...sve tvori jednu cjelinu: fizičko-psihičko-duhovno....moje fizičko i muževljevo fizičko je dalo "izabrano il znano" dijete...duhovno je iznad fozike i kaže da je blaženije davati nego primati... daklem, ljubav u ovom slučaju daje, a ne pita kakvog je izgleda dijete i sl...razumijete li? a znanost? kaže da se kroz evoluciju probijala ona "bolji, zdraviji, jači" geni... kakve to veze ima s posvojenjem? pa, pitah jel moš vidjet dijete...imaš li kakvo "pravo izbora" (kao što biraš partnera...proistječe da i dijete biraš, što je najuočljivije na fizičkom području koje se uvijek ispoljava)...no u temi posvojenja, vidim da je na sanzi "jači" zakon: zakon bezuvjetne ljubavi koja sebe daje, a ne pita...koje su boje oči, kosa i sl...

nadam se da je razumljivije...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na početku rečenice enam=nema

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, na snazi je očito taj jači zakon, kako si ti to nazvala .

Stranica 6 od 14 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •