Imam 28 godina i prije 3 mjeseca rodila malenog andjea. S odusevljenjem stigla kuci iz bolnice s malenim paketicem i odusevljenju nije bilo kraja, no tada su se stvari pocele komplicirati pa sam najprije dobila mastitis, a onda s nepunih 9 dana, djetesce je zavrsilo u bolnici zbog nekih infekcija koje su vjerojatno buktile jos iz rodilista. Uglavnom, malena je bila odvojena od mene dok je bila u bolnici i hranili su je (kršitelj koda)om, a ja sam nosila jos i moje izdojeno mlijeko te kad je dosla kuci nakon 2 tjedna, nastavili smo taj ritam ((kršitelj koda) + moje izdojeno mlijeko) jer pri samom pokusaju da je stavim na prsa nastajala bi opasna vriska i plac i nikako nije zeljela prihvatiti prsa. Nastavila sam se izdajati, rucno jer na izdajalicu nista nisam mogla izvuci i jos davala (kršitelj koda)a, jer je mojeg mlijeka bilo nedovoljno. Kad je imala nesto manje od 2 mjeseca, uspjela sam je doslovno prisiliti na prsa i od tada krece nasa prica s dojenjem. Kad god bih osjetila da ima mlijeka, stavljala bih ju na prsa, a dodatno sam jos davala i (kršitelj koda), jer sama nisam imala dovoljno mlijeka koliko bi trazila. tada smo upale u situaciju da smo po cijele dane samo dojile, malena je doslovno visila na mojim prsima. Mene to nije smetalo, ona se cinila puno zadovoljnija i preko dana je pocela vise spavati (uglavnom bi zaspala na mojim prsima). Stolica joj je u redu, mokre pelene takodjer, a s 2 mjeseca kad smo bili na kontroli kod pedijatra takodjer je sve prema pravilu. Kad je imala 2,5 mjeseca situacija je bila takva da je svakih sat vremena trazila prsa, s tim da bi preko dana ponekad jos bila potreba za dodatnih 60ak ml (kršitelj koda)a (ali ne uvijek), no navecer u 22 sata bi obavezno popila nekih 130ml (kršitelj koda)a i tada bi spavala do 5 sati ujutro, a onda opet dojenje i sve do navecer.
Zadnja 3 dana dojim je svaka 2 sata (tako trazi) s tim da navecer vise ne dajem (kršitelj koda), sto znaci da vise nemamo ni cijelu noc za spavanje, vec se budi svaka 2 sata i stavljam je na prsa. Buduci da nemam iskustva s bebicama, s dojenjem, zapravo s nicime, jer nam je ovo tek prvo djetesce....molila bih informaciju, savjet, iskustvo...sve ce mi biti jako korisno, jer ne znam da li dobro radim. Moja mama nije dojila ni brata ni sestru ni mene, a nije ni svekrva, a ni prijateljice uglavnom nisu dojile ili jesu samo prvih mjesec dana, tako da nemam koga pitati za savjet...i sve sto cujem je pazi da ti dijete nije gladno i zasto joj ne das (kršitelj koda) navecer jer tako ti spava cijelu noc i ne moras se buditi...i ostalo.
Mene zanima, ako bih ja njoj zaista nastavila navecer davati (kršitelj koda) i onda od 5 ujutro kad se probudi stavljati je na prsa preko dana, pretpostavljam da bi mi se kolicina mojeg mlijeka smanjivala?
Da li je normalno da dijete u dobi od 3 mjeseca svaka 2 sata treba dojiti ili bi razmak izmedju podoja trebao biti duzi??
Otkako je dojim, preko dana puno cesce spava, odn. nakon svakog podoja barem pola sata odspava, da li je to normalno?
Jedino sto joj je stolica sad puno cesca, nekih 3 do 4 puta dnevno i to gotovo odmah nakon podoja, nije obilna, ali je laganp sluzava i kao proljevasta, dok je boja tamnija zuckasta, pa ne znam je li top OK?
Duda varalica nam vise nije od koristi, jer kad bude nesto ljuta trazi ciku da se umiri i nista drugo ne dolazi u obzir, je li to uredu tako?
Ne znam kako vi, ali po noci dok je dojim stavim je u krevet pored sebe i onda tako ostane do jutra. Kakva je vasa praksa sa spavanjem u krevetu ili bebu nakon podoja vracate u njezin krevetic??
Bojim se da se ne navikne na spavanje u nasem krevetu i da cemo poslije imati problema s ucenjem da ona ima svoj krevetic i spava u kindacu??
Nakon podoja kao sto sam rekla, uvijek zaspi i ne podrigne, pa cak i kad je dignem na rame, ona nastavi spavati i ne podriguje, pa ne znam smijem li je ostavljati tako da spava ili trebam forsirati da podrigne. Katkad cak i kad je budna nakon podoja i ja je stavim da podrigne, ne podrigne uvijek.
Zao mi je ako sam vas malo ugnjavila, ali svaki savjet i odgovor je dobrodosao i bit ce mi od velike pomoci!!
Hvala puno!